1 078 2

Засекретяват цената на Брекзит

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Британският премиер Тереза Мей успя да се договори с Европейския Съюз (ЕС) да бъде засекретена цената на излизането на Великобритания от Съюза. По последна информация тя ще надвиши 40 млрд. паунда, или 53.3 млрд. USD, посочва в свои материал вестник The Sunday Times.

Според изданието, Мей е уверила европейските лидери, че британското правителство е готова да плати повече пари за Брекзит, само и само на срещата на Съвета на Европа през декември да бъдат уточнени условията по новата търговска сделка между двете страни. „В договора по излизането на Великобритания от ЕС няма да има цифри” е казал пред The Sunday Times, цитиран от ТАСС високопоставен източник от Съюза.

На срещата на Европейския съвет условията няма да бъдат посочвани в писмена форма. Целта е да бъде избегнат политически шум, отбелязва изданието.

Преговорите за излизането на Великобритания от ЕС започнаха в Брюксел на 19 юли – почти една година след като на референдум британците решиха да излязат от Европейския Съюз. Преговорите могат да продължат до ноември, след което двете страни имат шест месеца, в които да ратифицират постигнатите договорености в национални параметри. Самият Брекзит трябва да бъде реализиран на 29 март 2019 г. в 23.00 ч. по Гинуич, или 00.00 ч. централно европейско време.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • СССРБарета
    Отговор
    1 15:53  26.11.17
    E това се казва ВРЪХ на НАГЛОСТТА!!! Ние данъкоплатците нямаме право да знаем какво правят корумпираните говеда с нашите пари!!! Сега се убедих че има по корумпирано място от народното събрание на БГ, и то се казва европарламент в (б)рюксел!!! Вече започват съмненята, че целият Британски референдум е планиран, нагласен с някаква цел! Може би да искарат Британия преди да направят Европа и България МЮСЮЛМАНСКИ РАЙ!!! Британия може би няма да плати и 1лев! Дано РУСНАЦИТЕ разбият на пух и прах тия долни корумпирани лицемери половината или може би всичките са агенти на ЦРУ!!!
  • 2 15:59  26.11.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай