1 051 0

Спряха полети заради вулкан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимки: АР/БТА
Снимки: АР/БТА
Милена Богданова

Над 2000 туристи са блокирани на остров Бали, а летището на съседния остров Ломбок е затворено. Причината е изригването за втори път в рамките на полови месец на вулкана Агунг.

Летището на Бали работи частично, но редица авиокомпании отмениха полетите си, а пристигащите самолети са пренасочени към летищата Джакарта, Сурабая и Бима. „Ако облакът се приближи още към летището, то ние веднага ще го закрием за полети”, каза представител на аеропорта в Бали.

Вътрешните полети се извършват, но редица международни са отклонени. Големите авиокомпании заявиха, че възобновяването на полетите може да се осъществи след като бъде направена оценка на ситуацията. Това ще стане в понеделник сутрин. Дотогава туристите на острова, които е трябвало да го напуснат, ще останат на летището и в съседни хотели.

Облакът от пепел и дим, който се образува в резултат на изригването на вулкана в събота, е достигнал височина 3 км и е покрил с пепел селата, разположени в радиус от 7.5 км.

Най-малко 25 000 граждани са напуснали домовете си още при първите признаци за природното явление през септември.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай