5 715 4

Нарушение при ремонта на подводницата „Сан Хуан”

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Разследването на Министерството на отбраната на Аржентина показва, че военноморските сили (ВМС) на страната са допуснали нарушения и не са следвали предписаните правила при покупката на акумулатори за подводницата „Сан Хуан”, която изчезна на 15 ноември. Новината съобщи изданието Nacion, цитирано от агенция ТАСС.

„Има информация за единичен взрив, който може да е свързан с изчезването на подводницата”, казва представител на ВМС

Разследването не е ново, уточнява изданието. То е проведено в периода 2015-2016 г., което означава, че за проблема се е знаело. Един от изводите е, че покупката на акумулаторите може да се е реализирала в интерес на определени доставчици. „Събраната информация доказва, че сключените договори не само не съответстват на административната процедура, но и че военнослужещите, носещи отговорност за договорите, най-вероятно са извършили закононарушения, които са били в интерес на компаниите Hawker Gmbh и Ferrostaal AG”, пише още в информацията на Nacion.

Резултатите от разследването сочат още, че са били купени акумулатори с изтекла гаранция.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  1 04:11  27.11.17
  Да им дадем наща непотопяемата... Става само за гледане на суша а екипажа и може да ходи на бач всеки ден пиян до козирката!
 • Иван
  Отговор
  2 06:00  27.11.17
  Нали знаете как плува българската подводница? Ту над водата ту под водата за да могат гребците да си взимат въздух!

  Коментиран от #4

 • Шаран БГ
  Отговор
  3 06:52  27.11.17
  Нищо че са от другата страна на кълбото ! И те са хора - и там далавера....Някой си щрака с пръсти - други си лежат кротко на океанското дъно....... Гордостта и алчността са погубили доста човеци - ще унищожат и целия земен свят !!!
 • 4 10:15  27.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай