789 3

Република Китай и Япония с два меморандума за взаимно сътрудничество

Виолина Цветанова

Тайван и Япония подписаха два меморандума за разбирателство по-рано тази седмица, които имат за цел да засилят сътрудничеството между двете страни в облстта на митническия контрол и културния обмен.

Първият от тях е насочен към борбата срещу контрабандата и обмена на опит и добри практики в областта на митническия контрол. От Министерство на финансите на Република Китай заявиха, че се очаква този меморандум да доведе до значителни икономически ползи и за двете страни. Статистиката сочи, че за 2016 г. Япония е третият по големина търговски патрньор на Тайван, а Тайван е четвъртият най-голям нейн търговски партньор, като общият стокооборот възлиза на 60.2 милиарда щатски долара.

До този момент Тайван е сключил подобни споразумения и с Индия, Нова Зеландия, Филипините и САЩ.

Що се отнася до Пакта за културно сътрудничество, двете държави постигнаха споразумение за задълбочаване обмена в области, обхващащи насърчаване на изкуството и младите таланти и опазване на културното наследство.

Двата меморандума се подписаха по време на тазгодишното издание на Икономическата и търговска конференция в Токио, воеща началото си от 1976 г.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Формозян
  Отговор
  1 22:31  26.11.17
  Подвеждащо е да ползвате официалното наименование на Тайван в заглавието :)))

  Коментиран от #2

 • Патето Яки
  Отговор
  2 10:27  28.11.17

  До коментар #1 от "Формозян":

  Леко объркващо но Тайван е част от Китай.
 • Формозян
  Отговор
  3 14:03  01.12.17
  Да, и от двата Китая. Кой Китай е истинският е въпрос на това кого искаш да разсърдиш. :)

Напиши коментар:


Публикувай