26 Ноември, 2017 21:21 4 423 34

Обмислят вдигане на санкциите срещу Русия

  • русия-
  • санкции-
  • се

Съветът на Европа (СЕ) разглежда въпроса за вдигане на санкциите срещу Русия, които бяха въведени във връзка с военния конфликт в Украйна през 2014 г. Международната организация се опасява, че Руската федерация може да излезе от организацията, пише вестник Financial Times, цитиран от агенция ТАСС. „Санкциите носят негативни последствия за Европа, доколкото ще получим една Европа без Русия. Това ще бъде крачка назад” е мнението на генералния секретар на СЕ Турбьорн Ягланд.

Отказът на Москва да плаща вноски в бюджета на СЕ може да доведе до това Русия доброволно или по инициатива на други държави да напусне организацията. „Никой не може да казва, че ние приемаме анексирането на Крим. Не става дума за подронване на тази принципна позиция. Но трябва трезво да оценяваме какъв е нашият мандат. Той е да защитаваме правата на човека и в Русия, и в Крим, както и навсякъде на планетата, където живеят хора”, допълва Ягланд.

В края на юни Русия престана да плаща своя дял в бюджета на СЕ за 2017 г., тъй като руската делегация не участва в работата на Парламентарната асамблея на СЕ (ПАСЕ). Това стана в отговор на факта, че през април 2014 г. Русия беше лишена от основни правомощия в резултат на събитията в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ha ha ha

    77 24 Отговор
    Ще поумнеете вие, няма къде да идете :D
  • 2 Бесен Язовец

    68 21 Отговор
    Така така првилно иначе може да ви стане на Запад студено на крачката!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен Язовец

    7 25 Отговор

    До коментар #3 от "БОРАНЧ":

    Голям си разбирач нема що.
  • 5 tost

    62 14 Отговор
    И ся ко праим............. а да чакаме инструкций от USA.

    Между другото ЕС ми прилича на бившия СИВ,едно време чакаха нареждане от СССР и сега е същото никой в Европа не прави нищо без одобрението от САЩ :(
  • 6 Antimediator

    21 29 Отговор
    Поредната фалшива новина !

    Коментиран от #25

  • 7 Барчо

    36 18 Отговор
    Руската мечка пак доста чака от 2014 г до 2017 г да и дойде акъла. Три години за поумняване и беше малко. Явно дряновицата трябва да играе.
    И постоянното повторение за анексиране не минава за Крим. Абе някой да е чувал някой гражданин от Крим да е недоволен и да се бунтува??? Нещо да има там?? Война? Движения? Метежи? А да земе да си раздвижат бръмбърите у кратуните нашите келеши!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Голям прос

    34 12 Отговор
    Европа ще стои на студено след някоя друга година. А помощ срещу КНДР ще гледат през крив макарон
  • 9 юрист

    34 20 Отговор
    Санкциите трябва да се вдигнат.

    Коментиран от #15

  • 10 ПЕРО

    16 53 Отговор
    Голям майтап ще стане Московията да спре газа, и какво ще ядат. Газ и петрол яде ли се. От Америка ще тръгнат корабите с втечнен газ. а рашките ще ядат на путин ...ашките. Те без това са зле. Санкциите ще паднат като върнат Крим.

    Коментиран от #24

  • 11 Мордор

    11 26 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    А още доста ще чака алкашия, а Ватенките как се радват на тъпи фейкове и си прожектират филми не е истина!

    http://kanal3.bg/news/24058-SASht-obmislya-do-meseci-da-vdigne-sankciite-sreshtu-Rusiya

    Коментиран от #14, #33

  • 12 Шампиона

    51 16 Отговор
    Нормално..Тези санкции, по-скоро са срещу Европа, отколкото срещу Русия..Идеята е всички да купуват само от САЩ..
  • 13 Граф Николаевич

    44 8 Отговор
    Ами видя се че няма кой знае какъв ефект за Русия, но за нас дребните държавици, които сме силно зависими от търговията с Русия се оказа пагубно!!! Западът не ни компенсира /ама никак/ за тия загуби, така че, не за Русия, не за Западът, а за нас като микроикономика ще е най добрата новина - като новогодишен подарък...
  • 14 Барчо

    33 9 Отговор

    До коментар #11 от "Мордор":

    Прочети коментар 12 и си загаси тока, че е руски в по-голямата част. Американците не са наложили санкции, освен на определени физически лица и някои бизнесмени. Налагат забрана да се купува руско оръжие!!! Чат ли си или си тъп??? Продават си в Русия и кока и пепси кола, доналдс и т.н. Европейските балъшки подлоги реализират само и единствено загуби.

    Коментиран от #17

  • 15 Барчо

    29 11 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Точно па ти ли? Тъкмо щях да ти предложа да наложиш лични санкции на Русия. Първо си спираш личния автомобил на момента от движение, защото горивото е от руската фирма Лукоил. Второ - прекратяваш договора с електрозахранването, щото и то 80% е руско. Това като за начало. Ако не клекнат до петнайсетина години и не отдадат Крим на Украйна, ще опитаме с нещо по-агресивно. Можеш да включиш и оня с ладата и дидито в групата . Аз лично съм русофил и не разчитайте на мен!

    Коментиран от #16

  • 16 Барчо

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    Спокойно се възползвай от консултацията и съвета ми! Не съм юрист и съвета ми е безплатен!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Барчо

    19 6 Отговор

    До коментар #17 от "Мордор":

    Това е тъпо дето го пишеш. Санкции срещу Русия е едно и също като санкции срещу руския народ. Направи си справка и ще видиш, че американците не са наложили икономически санкции срещу Русия. Проекта е внесен доста отдавна в сената, но не е предвижен. От време на време пускат някоя новина като гонене на дипломати, забрана за някоя и друга личност, както писах вече за руското оръжие и нищо повече. Търгуват си с руснаците в пълна сила. А потърпевша е Европа, защото налага тъпи санкции и търпи големи загуби. По тази причина нямаме газов хъб през България и ще купуваме пак руски газ, но от Турция. През 2019 г договора между Русия и Украйна за газопренос изтича, както и поддръжката му. Той трябва да бъде изцяло отремонтиран. Да не говорим изобщо за загубените руски пазари. Това е истината, колкото и неудобна да е.

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    8 23 Отговор

    До коментар #18 от "Барчо":

    не лъжи бе !!!сащ и ес държат санкциите срещу русия.основно тва води до просперитет на европа след падането цените на газа и нефта.особено са полезни за българия.сащ не търгуват с русия в интензитета преди санкциите ,а и наи-важното спряха инвестициите там както и рефинансирането на руските банки.има и персонални забрани за руски олигарси и политици да посещават сащ или да правят бизнес там.самоя факт че руската икономика се срина доказва че санкциите работят!
  • 20 Здравей

    7 5 Отговор
    Тия кравари как яко ни изклатиха отново! Тъпа европа това заслужава. Стана малко като оная приказка.
    Овчар иска
    Овчар зема
    Яж сега пут...о сирене
    Да ти никнат мустаци
  • 21 Вунк

    11 6 Отговор
    Какъв просперитет, какъв интензитет бре охлю? Ти четеш ли статията? Не разбираш ли, че безпокойството идва от ЕС!
    За руснаците не се кахарете....

    Коментиран от #30

  • 22 Фриман

    11 5 Отговор
    Вие докато мислите трябва ли да се повдигнат санкции срещу Русия или не, бизнесмени от агросектор се молят да не ги свалят за сега, че растежа на бизнеса им няма да спира близките 20 години! Вие кво мислите, че с някои санкции за кашкавалчета серьозно ще навредите на Русия? Ако ще ми трябва, ще отида направо в Швейцария ,да ям там или в Беларус, за която не трябва виза и е на няколко стотин км от Москва!
    Така че от целия руски народ ви моля, не сваляйте санкции, дайте да си вдигнем селското стопанство!

    Коментиран от #23

  • 23 Икономист

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "Фриман":

    Да за селското стопанство е вярно, тази година за първи път приходите от СС изпреварват тези от военно-търговският сектор. Тази година обаче беше много добра и дори България отчита ръст на износа именно поради СС и добрата година. На практика Русия се крепи на 3те стълба СС,военна промишленост и енергетика. Не е малко всеки си има приоритети и е вярно че се справят добре и със санкциите, понеже да си го кажем честно Руските стоки не са конкурентно-способни на Европейските.

    Коментиран от #26, #28

  • 24 Аааа

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕРО":

    Наистина ще стане голям майтап , ако руснаците завъртят кранчето !
    Само че на ония , никак няма да им е до майтап , щото ще трябва да стържат леда от замръзналите си задници !
  • 25 Менте си ти!

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Antimediator":

    Разбра ли !?!

    Коментиран от #34

  • 26 Чесно!

    8 4 Отговор

    До коментар #23 от "Икономист":

    Ти си много объркан и неук човек!земи прочети малко Русия с какво разполага(ресурси ) и тогава умувай ,това че не и се занимава с производство на стоки в определен отрасъл незначи ,че неможе!а и напоследък започна да показва на такива като тебе многознайковци ,че може много неща ако иска и не умувай много!
  • 27 Бай Благой

    6 2 Отговор
    Чудя се как не са спрели да плащат още преди 2-3 годни?!

    Коментиран от #29

  • 28 Далече си!

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Икономист":

    Чак пък икономист!ти ако беше такъв щеше да знаеш на какво са способни Руснаците!най вероятно си някой неук и необразован!
  • 29 Не е чудно!

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Благой":

    Защото са коректни към всички а обратното не е така!
  • 30 стоян георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #21 от "Вунк":

    ами такъв.всяка година ръст на икономиките.дори и на българската ако не си забелязал.евтините горива ни спестиха 10 млрд.долара за три години?малко ли са ти?и нищо не идва от европа.тва са руски партенки.съвета на европа е организация в която влизат и беларус и сърбия и т.н. руски марионетки дето от името на русия правят тъпи предложения,а разни убавци като теб чели недочели се ежат.русия плаче против санкциите при всяка срешата на путин със западен политик,но санкциите само се засилват въпреки че цялата путинофилска сган обяснява как били падали щото европа и сащ изнемогвали!

    Коментиран от #31

  • 31 Шорош

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Браво, коледни надбавки!
  • 32 Kcaniba

    4 4 Отговор
    Сорос в панделата!!
    Тролерастите - гладни!!!
    Козяк в траур!!
    Памперсииии
  • 33 Сиргей

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мордор":

    Серьоха, хохолия май ще се изнася у африка!!
    Там поне е топло и има какво да се яде - банани и мамашките ша ядат черни мамули
  • 34 Antimediator

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Менте си ти!":

    Какво да разбера , бе ?!
    Санкциите не трябва да се вдигат .Новината е пусната от Москва и вие по навик веднага заставате на абмразурата да браните интересите на държава , която се държи враждебно.