1 120 3

Затишие пред буря в сърцето на Пакистан (СНИМКИ)

Водачът на ислямистите, протестиращи в столицата Исламабад, прикани за спиране на протестите 

Затишие пред буря в сърцето на Пакистан (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Водачът на ислямистката група, блокираща от три седмици основния път за влизане в пакистанската столица Исламабад, призова днес за спиране на протестите с уверението, че ще бъдат зачетени всички искания на движението, предаде Reuters.

"С оглед уверенията на командващия генерал Камар Джавед Биджва приканваме за спиране на протеста", заяви Хадим Хюсейн Ризви пред над 2000 свои привърженици в лагера им, където демонстрират от 6 ноември.

Разговаряхме с представители на армията, които ни гарантираха, че ще се съобразят с всички наши искания, добави той.

Малко преди това държавни медии съобщиха, че пакистанският министър на правосъдието Захид Хамид е подал оставка. Това бе едно от основните искания на демонстрантите от слабо известната религиозна група "Техрик-и-Либаик Ях Расул Аллах Пакистан".

В безредиците загинаха 7 души, а близо 200 бяха ранени. Повод за тях бе опит на правителството да промени текста на клетвата, която полагат депутатите от пакистанския парламент. Религиозните консерватори съзряха в тази промяна светотатство.

Пакистан


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 16:13  27.11.17
  Поредния хаос...след Либия,Ирак,Сирия...
 • Патриот
  Отговор
  2 19:01  29.11.17
  Сигурно им носят демокрация, въпреки желанието на гражданите. Испания се размина. Не знам защо и как.
 • чалма тв
  Отговор
  3 08:21  30.11.17
  Трябва да напълнят Европа с такива изроди и да настъпи тотален терор ,който планиран от"спасителите на демокрацията" най вече говорим за соросоидни кърлежи и нпо гризачи ,тях и с отрова не можеш да ги изтребиш. Гледайте снимките и вижте какво ни чака ако продължи да се пълни територията с такива алахакбаровци.,идил-миндиловски убийци,спонсорирани от най демократична държава ....

Напиши коментар:


Публикувай