Last news in Fakti

27 Ноември, 2017 17:50 1 111 1

Генерал ще бъде новият премиер на Италия?

  • италия-
  • силвио берлускони-
  • карабинер-
  • леонардо галители

Леонардо Галители ръководи антидопинговата служба в Рим

Генерал ще бъде новият премиер на Италия? - 1
Снимки: БТА/АР

Силвио Берлускони намекна, че генерал от италианските карабинери може да бъде следващият премиер на страната, ако десноцентристите спечелят изборите през пролетта догодина, предаде Reuters.

Берлускони, който бе три пъти премиер на Италия, няма право да заема държавна длъжност заради присъда по дело за данъчни измами. Той обжалва тази забрана в Европейския съд за правата на човека. Делото там започна миналата сряда.

"Разполагам с много имена, но има един човек, който е много способен, който бележи успехи, ценен е от всички и това е генерал Леонардо Галители", каза Берлускони в предаване на италианската телевизия RAI.

Галители оглавяваше от 2009 до 2015 карабинерите, действащи под контрола на министерството на отбраната и на вътрешното министерство, а сега ръководи антидопинговата служба на Италия.

Генерал ще бъде новият премиер на Италия?

Берлускони каза, че не е обсъждал темата лично с Галители. В миналото той намекна, че премиер може да стане и директорът на Европейската централна банка Марио Драги или президентът и изпълнителен директор на компанията FIAT Серджо Маркионе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юбряяяяяя

    1 0 Отговор
    Да не е и бивш пожарникар че... плаче мамтата на жабарите!
Новини по държави: