706 1

Генерал ще бъде новият премиер на Италия?

Леонардо Галители ръководи антидопинговата служба в Рим

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Силвио Берлускони намекна, че генерал от италианските карабинери може да бъде следващият премиер на страната, ако десноцентристите спечелят изборите през пролетта догодина, предаде Reuters.

Берлускони, който бе три пъти премиер на Италия, няма право да заема държавна длъжност заради присъда по дело за данъчни измами. Той обжалва тази забрана в Европейския съд за правата на човека. Делото там започна миналата сряда.

"Разполагам с много имена, но има един човек, който е много способен, който бележи успехи, ценен е от всички и това е генерал Леонардо Галители", каза Берлускони в предаване на италианската телевизия RAI.

Галители оглавяваше от 2009 до 2015 карабинерите, действащи под контрола на министерството на отбраната и на вътрешното министерство, а сега ръководи антидопинговата служба на Италия.

Берлускони каза, че не е обсъждал темата лично с Галители. В миналото той намекна, че премиер може да стане и директорът на Европейската централна банка Марио Драги или президентът и изпълнителен директор на компанията FIAT Серджо Маркионе.

Италия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Юбряяяяяя
    Отговор
    1 08:03  28.11.17
    Да не е и бивш пожарникар че... плаче мамтата на жабарите!

Напиши коментар:


Публикувай