1 221 6

Вандали потрошиха мюсюлмански център (СНИМКИ)

Неизвестни изпочупиха стъклата на културен център в полската столица Варшава

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Полската полиция съобщи, че тази нощ са били извършени вандалски действия срещу мюсюлманския културен център във Варшава, предаде Reuters.

Полицията издирва извършителите, изпочупили десетина от прозорците на центъра и повредили тента в градината. Няма пострадали, не са открити и никакви надписи по сградата и засега деянието се разглежда като вандалска проява, каза говорител на районния полицейски участък в квартал "Охота".

Голямата модерна сграда на центъра бе завършена през 2015 г. На неговата територия се намира една от двете джамии в полската столица и ресторант.

За момента няма реакция от управата на центъра. Според частното радио RMF FM, което първо съобщи за случая, ръководството на центъра многократно е получавало заплахи по електронна поща.

Няколко националистически групи издигаха ксенофобски лозунги на Шествието на независимостта, събрало около 60 000 души във Варшава на 11 ноември, националния празник на Полша.

Полша


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вълко Мечкарски
  Отговор
  1 18:51  27.11.17
  Това е много добре, горещо одобрявам. Хайде пък и у нас да стане.
 • преводач от еврогейски
  Отговор
  2 18:52  27.11.17
  "ксенофоб" - човек, който не иска канибали и касапи от по света и у нас, да паразитират на гърба му, да го бият, колят, унищожават.
 • Public Owner
  Отговор
  3 19:22  27.11.17
  Като наричате националистите ксенофоби, защо не наричата толерастите ксенофили? Искам от тук нататък така да ги пишете. Ако ли не, значи не сте толератни!
 • Брат ми
  Отговор
  4 20:54  27.11.17
  Браво на Поляците,заедно с Чехите и Унгарците се очертават като единствените истински Европейци.
 • Румяна Костова
  Отговор
  5 21:14  27.11.17
  Поляците винаги са можели да се обединят за една национална идея и да я отстояват.Освен против мюсулманите те са и против украинските бандеровците.Заявили са,че с Бандера,който е обявен за национален герой на Украйна ще блокират украинците по всички въпроси за асоциация и даже,ако се наложи ще търпят санкции,но няма да отстъпят.Но по този въпрос нищо не се пише в нашата преса.
 • Кака Гинка
  Отговор
  6 22:23  27.11.17
  Това "мюсюлмански културен център" си е направо оксиморон - нещо като "дървено желязо".Точно културата най-много им куца на ордите "бежанци" плъзнали като чума из Европа...

Напиши коментар:


Публикувай