27 Ноември, 2017 20:38 6 592 24

Бивш руски министър: Помислих чантата с подкупа за скъп алкохол

  • алексей улюкаев-
  • игор сечин-
  • роснефт-
  • башнефт

Алексей Улюкаев може да получи до 15 години затвор, ако бъде намерен за виновен в получаването на парите

Бивш руски министър: Помислих чантата с подкупа за скъп алкохол - 1

Бившият руски министър на икономиката Алексей Улюкаев, който е обвинен в поискване на подкуп, заяви в съда, че помислил получена от Шефа на "Роснефт" Игор Сечин чанта с 2 милиона долара в брой за подарък във вид на скъп алкохол, предаде Reuters.

Улюкаев може да получи до 15 години затвор, ако бъде намерен за виновен в получаването на парите от Сечин, който е близък съюзник на руския президент Владимир Путин.

Според прокуратурата подкупът е бил даден на 14 ноември м.г. срещу съгласието на Улюкаев да одобри продажбата на държавната компания "Башнефт" на "Роснефт".

Улюкаев бе задържан от полицията малко след вземането на подкупа, а Путин го уволни на следващия ден.

Пред съда Улюкаев заяви, че помислил, че в чантата има подарък за него, но му бил заложен капан. "Всичко това е предварително замислена провокация срещу мен", заяви той.

Защитата на Улюкаев се опитва да обясни защо той е приел чантата, след като според записи на разговора им нито той, нито Сечин са обсъждали съдържанието й.

Улюкаев твърди, че докато е бил министър на икономиката Сечин е посетил министерството му два или три пъти и обикновено е идвал с "обемиста чанта" с подаръци.

Улюкаев е получил от Сечин часовник и модел на сондажна кула, както и хранителни продукти по поводи като рождени дни. Сечин също така е подарявал алкохол на Улюкаев, което по думите на обвиняемия било нормално поведение за Сечин.

Бившият министър заяви, че чантата, която му дал Сечин в централата на "Роснефт" миналата година, тежала около 15 кг и той помислил, че вътре има някакво скъпо вино или твърд алкохол.

Улюкаев твърди, че месец по-рано Сечин му обещал да му подари вино, "каквото никога дотогава не е опитвал", за да отпразнуват успешния завършек на сделката по закупуването на "Башнефт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    30 2 Отговор
    Смешник! Каквото и да приказва всичко е ясно. Дори и скъп алкохол да е трябвало да има, това си е чист рушвет. Евтин за скъпо струваща на държавата сделка. И в двата случая е виновен и трябва да бъде затворен до края на живота си, а не няколко годинки и после да харчи парите си от другите усвоени "подаръци" във вид на милиони зелени банкноти.

    Коментиран от #23

  • 2 БЪЛГАРИН

    27 27 Отговор
    .....айдеееее, не ви виждам нещо ,русофилчета!Къде сте и защо засрамено мълчите!Или само Боко може да плюете!Виждате ли корупциятя от къде идва,от ''училището'' на ва'ща партийка мила , 'дето всички ви е изродила!!!!!!!!!! чакаме коментари, другари облъчени!!!!!!! п.с. и да не забравите да ме хейтвате, нали т'ва е ваша запазена марка !

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Болшевишки отличник

    39 9 Отговор
    Нашите другари които учеха в СССР, усвояваха този занаят много успешно в специални школи,то си личи и по резултатите,ошушкаха всичко в България...
  • 4 Кики

    29 6 Отговор
    Щом Путин го е уволнил, значи коментара е излишен. Ще си понесе наказанието.
  • 5 Прометей

    13 12 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИН":

    1.Забравил си да си окавичкаш никчето......
    2.Който и да зърне бегло дивотиите дето си “изходил“ ще разбере, че няма що да се хаби да те....“хейтва“
    3.Ако не си разбрал смисъла на 2 точка, да ти го кажа ачик,
    няма нужда да те “хейтват“......Господ се е постарал достатъчно.....

    Коментиран от #8, #12

  • 6 другаря с ладата

    13 10 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИН":

    немат време другарите за коментари, на единия москвича запалил, на другия ладата и сега правят гонки - кой ще ускори до 100 за по-малко от 60 секунди.
  • 7 Чавдар войвода

    15 12 Отговор
    А злобното червено тролченце прометейчо, заработи 2/два/ рубля с пост №5.

    Коментиран от #10

  • 8 БЪЛГАРИН

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "Прометей":

    ПРОМЕТЕЙЧО НЕОСВЕТЕН И НЕВИДЯЛ НИКОГА ОГЪНЯ И СВЕТЛИНАТА .СИН НА ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ ,ВЕДНАГА ТЕ РАЗПОЗНАХ !ИЗПОЛЗВАШ ТУРЦИЗМИ ;;АЧИК'' ,НО ПОЧАКАЙ ,ЗАБРАВИХ ,ЧЕ ДРУГАРИТЕ ВСЪЩНОСТ СТЕ И ПРОДАЖНИ ЮЖНОПОКЛОННИЦИ!!!!!!!!!!!!!! П.С. МЕЖДУ ДРУГОТО ВИЕ СТЕ СИ НАВЕДЕНИ ВИНАГИ , ДАЛИ НА ИЗТОК ИЛИ НА ЮГ ПОЗАТА ВИ Е ЕДНА И СЪЩА!НО МОЖЕ БИ ВИ ХАРЕСВА?

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Граф Николаевич

    21 3 Отговор
    Аз не мога да разбира защо всичките комунисти се мислите за руснаци??? Русия отдавна не е комунистическа страна и е крайно време да го разберете!!! Всичко там се движи с огромни пари, скоро и тука ще стане така... не си правете илюзии - комунизмът си отиде...
  • 10 Прометей

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Чавдар войвода":

    Нещо смислено......или туй не ти е кармата
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Румяна Костова

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "БЪЛГАРИН":

    ,,Умниците,,тук имате един стил.Крещите с главни букви,пените се и плюете,без да казвате нищо.Успокойте се,корупция като явление я е измислил Кремъл и вирее само на руска почва.Айде,леки ви сънища!

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Прометей":

    МЕЖДУ ДРУГОТО , НЕ КРЕЩЯ С ГЛАВНИТЕ СИ БУКВИ ,ПРОСТО МИ Е БЛИКИРАЛА ''ПОЛЕМИКАТА'' , НО ТОВА НЕ Е ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ, ТВОЯТ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ НЕ ТЕ ДРАЗНЯТ ГЛАВНИТЕ БУКВИ, А СМИСЪЛА НА НАПИСАНОТО ! НЕ СЕ ДЕРЗАЙ ТОЛКОВА , ПРОСТО СИ ПИЙ ХАПЧЕНЦАТА РЕДОВНО И НЕ ДАВАЙ ВОЛЯ НА ''ФЮТ'' ДА ТЕ РЪКОВОДИ! ОТНОСНО ГОСПОД, ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБ НАЙ -МАЛКО ИМАТЕ МОРАЛНО ПРАВО ДА СЕ УПОВАВАТЕ , ЗАЩОТО 45 ГОДИНИ ГОНИХТЕ И ОТРИЧАХТЕ ЦЪРКВАТА,А СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ЗАПОЧНАХТЕ ДА АНАТЕМОСВАТЕ!!!!??????????????????!!!!!!!!!!!НО ГОСПОД Е ВЕЛИК ТОЙ ЩЕ ТИ ПРОСТИ И ЩЕ ТЕ ДАРИ СЪС СКОРОШНО ПРОСВЕТЛЕНИЕ И НЕКА В ИМЕТО НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСАКИ НАРОД ДА ПРЕБЪДЕ АМИН
  • 18 Румяна Костова

    3 6 Отговор

    До коментар #15 от "БЪЛГАРИН":

    Тоя пък само се намества.Объркали сте,тук не е порно сайт,ало!

    Коментиран от #19

  • 19 Румен Петков

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Тишината в нечия спалня, ражда безумия.
  • 20 Въпрос

    13 3 Отговор
    Кога ще видим и у нас някой от министрите пред съда заради курупция??? В Русия ги съдят-а в "европейска" България си ги хрататункаме...
  • 21 СССР

    7 6 Отговор
    Евала на руснаците , поне при тях има закони. Ще си го отнесе като стой да гледаш. За разлика от бълхария където всеки може да си прави каквото си пойска и закона да работи в негова полза. Ще изгниете тук американски подлоги който се продадохте на вашите господари фаш.
  • 22 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Руменце ти си гледай мъжлето че съседката наднича.
  • 23 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    Да си гледаме в нашата кошарка, че там нещата одавна са минали всякакви граници. Ако ги вкарваме нашите хубавци на топло за подобни изпълнения, за които впрочем отново ще гласуваме, няма да остане жив политик по тези земи !
  • 24 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    А аз помислих че е безалкохолно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания