28 Ноември, 2017 11:42 960 1

Хавай взима мерки за ядрена атака

  • хавай-
  • атака-
  • сирени

Започват тестове на сирените за ядрено нападение

През тази седмица властите в Хавай ще възобновят тестовете на сирените за ядрена атака, съобщи Вашингтон Пост.

Тези мерки се взимат за първи път след времето на Студената война. Причината е потенциалната ядрена заплаха от Северна Корея.

Тестовете ще започнат в петък, като сирените ще звучат на 400 места в централните острови в Тихия океан. Тестовете ще се повтарят в първият работен ден на всеки месец.

Една ракета от 150-килотна, взривена над Пърл Харбър на главния остров Оаху, ще убие 18 000 души и от 50 000 до 120 000 ще са ранените, коментира Ричард Рапоса говорител на агенцията, цитирайки прогнози на базата на оценки от ядрените оръжейни технологии на Северна Корея.


„Аварийната е готовност е необходима, за да знаем какво може да се очаква и какво трябва да направим във връзка с различните рискове“, заяви шефът Хавайската агенция за управление на извънредни ситуации Върн Мияги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    0 0 Отговор
    Голяма защита - няма що.
    Нали американците си имат ПРО. Няма за какво да се притесняват.