28 Ноември, 2017 12:44 926 1

Атакуваха кмет заради бежанската му политика

  • андреас холщайн-
  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • кмет-
  • алтена

Според полицията нападението срещу градоначалника на германския Алтена е политически мотивирано

Кметът на малък град в Германия, известен с либералната си политика към мигрантите, беше намушкан с нож при нападение, което според властите вероятно е било политически мотивирано, предаде Reuters.

Андреас Холщайн - кмет на Алтена и член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, е бил приет в болница след нападението снощи, но по-късно е изписан.

Местни медии съобщиха, че мъж, за когото се предполага, че е бил под влиянието на алкохол, е намушкал с нож кмета във врата, като е крещял критики срещу бежанската му политика.

Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира Алтена, Армин Лашет потвърди, че "службите за сигурност смятат, че нападението е политически мотивирано".

Нападателят е бил арестуван, а прокуратурата е започнала разследване за опит за убийство.

Меркел и други политици заявиха, че са шокирани от нападението. "Ужасена съм от нападението с нож срещу кмета Андреас Холщайн, но съм облекчена, че той може отново да е със семейството си. Благодаря също така на тези, които са му помогнали", заяви канцлера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зъл

    15 0 Отговор
    Няма нищо, сега мигрантите да дойдат да му ближат раните! И без това е влюбен в тях.
Новини по държави: