28 Ноември, 2017 15:00 8 357 113

Готвят убийствени санкции срещу Русия

  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • кремъл

Мерките ще са безпрецедентни по мащаб и ще ударят най-вече притежатели на едри капитали и техните семейства

Готвят убийствени санкции срещу Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Нови антируски санкции ще бъдат обсъдени на най-високо равнище във Вашингтон до февруари 2018 г., пише в. "Независимая газета". По данни на вестника мерките ще са безпрецедентни по мащаб, но ще ударят далеч не всички притежатели на едри капитали в Русия и техните семейства.

Група експерти, близки до американските властови среди, изтъкват в препоръки по този повод, че големите богатства на руския елит не бива да са определящ фактор за "наказание".

"Не всички руски заможни бизнесмени трябва да бъдат подложени на санкции, а само онези, които пряко подпомагат Кремъл в незаконната му дейност - коментира Андерс Аслунд, старши сътрудник на Атлантическия съвет. - Целта ни не е да накажем руските бизнесмени за това, че са бизнесмени, а да им предложим стимул да отказват престъпно сътрудничество с Кремъл", посочва той

Събеседникът на изданието, цитирано от ВВС, изброява кои хора трябва да засегнат американските санкционни механизми - едрите предприемачи, работещи с Кремъл, близкото обкръжение на президента Путин, неговите приятели и децата им, получили богатства и високи ръководни постове.

Готвят убийствени санкции срещу Русия

Междувременно висшите властови ешелони в Русия се готвят да посрещнат новия санкционен удар, посочва "Независимая газета". Политическите последици засега са неясни, но властите вече се готвят за икономически. В краткосрочна перспектива икономическите последици няма да са прекомерно опасни и Русия ще може нормално да реагира. В дългосрочна перспектива обаче новите санкции ще нанесат на Русия колосални щети.

Има данни, че Кремъл вече е разпоредил на служителите да върнат в Русия децата си, живеещи в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    65 159 Отговор
    Малкият орк трябва да разбере, че не може безнаказано да подкопава редът в демократичните държави.

    Коментиран от #43

  • 2 Диди

    60 140 Отговор
    Започва се със санкции на хора,близки до Путин.Моля приемете моите поздравления,тъй като вие казахте,че санкциите ви помагат.Ако Путин не се осъзнае,американците ще му помогнат още повече да ,,се радват на желаните санкции,,.Русия е най долната лъжлива нация,затова тъпчат все още с десетилетия назад.

    Коментиран от #11, #13, #77

  • 3 Гост

    134 46 Отговор
    Снощи си говорих с един приятел руснак. Та той ми каза, че са много притеснени! Лично той си го е преместил в другия крачол и не е изпил 1 литър водка, а 750 мл. с две бири.

    Коментиран от #38

  • 4 другаря с ладата

    52 21 Отговор
    като дам газ до дупка на най-високата четвърта предавка ладата върви със 120
  • 5 Kcaniba

    51 91 Отговор
    Империята на злото е на колене!

    Коментиран от #53, #107

  • 6 Kcaniba

    32 52 Отговор
    В коневръза спешно са извикани на оперативка,получават новите опорни точки,и намалени дози бояришинка!
  • 7 Kcaniba

    39 95 Отговор
    Идва краят на един пагубен за руския народ режим! Гладът е по-силен от смъртта, Предстоят интересни неща за режима в империята на злото!

    Коментиран от #51, #54

  • 8 Kcaniba

    32 56 Отговор
    Между един и три ТРИЛИОНА долара ще бъдат запорирани на приближени до режима в Кремъл!

    Коментиран от #27

  • 9 Зъл

    84 24 Отговор
    Даааааа, Путин вече е бесен. Писнало му е да си го мести от левия в десния и обратно.
  • 10 Реално

    86 20 Отговор
    Леле колко лековерни хора имало тук в форума. Руските богаташи още през 2015 година си прикриха авоарите на сигурни места. След като ги удариха в Кипър със 24 милиарда $, олигарсите си осигориха "тихи" води за парите си. Незнам на какво се радвате,ама да ги мислите че са толкова тъпи и да чакат няколко години американците да им запорират сметките е меко казано наивно и глупаво от ваша страна...
  • 11 А стига бе...

    68 23 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Бъди сигурна че повечето руснаци са с десетилетия пред теб-факт...Не бива да говориш за напредналост,след смяната на памперси на немските старчоци-доста примитивно е..

    Коментиран от #15

  • 12 К.К.

    36 15 Отговор
    ЕС може да ги отмени до тогава, или поне частично и ще стане много интересно.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Стефан

    94 21 Отговор
    Чакам момента, в който някой най-накрая ще наложи санкции на САЩ и съучастниците им заради незаконната им дейност - като се почне от подслушване, организиране на пучове, метежи, размирици и "цветни" революции и се стигне до незаконно нахлуване в суверенни страни, убийства на държавни глави и подпомагане на терористични групировки.

    Само припомням, че и Тръмп, и Клинтън, и Обама признаха, че САЩ са основали и финансирали "Ислямска държава". От Втората световна война насам САЩ са запалили 242 войни.

    Та... на тях кой и кога ще потърси сметка? Путин се защитава срещу агресията им, и накрая пак той е виновен!
  • 15 Диди

    23 39 Отговор

    До коментар #11 от "А стига бе...":

    Имам си финанси,за да живея спокойно.Доволна съм от животът си.Защо се подиграваш на хора,които работят като гледачи,с честен труд си изкарват прехраната? Аз нямам нищо общо с тях,но не е нормално ,по този начин да ги обиждаш,нараняваш.

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Диди

    11 29 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    УМНИТЕ ХОРА ИГНОРИРАТ ТАКОВА ИЗКАЗВАНЕ,А КАМО ЛИ ДА ОБИЖДАТ. ПОКАЗА,КОЛКО СИ ИНТЕЛИГЕНТЕН.
  • 17 Мдааааа

    22 13 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Явно добре плащат старчоците за миризливите им гащи.
  • 18 Истината е болезнена

    9 9 Отговор
    Коя от опорките е вярната всъщност? Мести си чурката по късите крачолчета или санкциите са вредни и трябва да отпаднат (позиция на руската столетница в България).
  • 19 Гост

    25 13 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Стига се обяснява ходи бърши задника на дядката за 20 евро на ден.

    Коментиран от #24

  • 20 ВАЛЬО

    41 17 Отговор
    ОЛЕ ДОКЪДЕ СТИГНАХА ВЕЧЕ.. АКО СМЕШНИТЕ АМЕРИКАНЧЕТА ИСКАТ НОВИ САНКЦИИ.... КАКВИ САНКЦИИ ТРЯБВАТ ЗА ПРЕСТЪПНИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН РЕЖИМ В САМИТЕ ЩАТИ.. Е, АКО СЕ ЗАПИТАТ САМИТЕ ТЕ, ДОСТА ОТ ТЯХ С УДОВОЛСТВИЕ БИХА НАПУСНАЛИ СТРАНАТА - ИЛИ ИМА И ОЩЕ ПО-ЗЛЕ.. ХОРА СЪС ЗАРЕДЕНИ КАРТЕЧНИЦИ В У-ЩАТА.. ЕЛИТНИТЕ.. ГОРКАТА ЕВРОПА, НЕ СЛУЧАЙНО НАЙ-БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС СА ИЗВЪН НЕГО, А ДРУГИ НЕКА ВИ НАЛИВАТ БЕЗМИСЛЕНИ ИЗРАЗИ ЗА РУСИЯ... КАКВОТО И ДА Е - РУСИЯ Е ЗЛЕ, ЛОША, СМЪРТНА ОПАСНОСТ, ВРАГ... ХА .. ЗАЩО ЛИ ? ЕЕ Е ЗНАЕМ - ЗАЩОТО НЕ Е ХУБАВО ДА СА ИМ ОТВОРЕНИ ОЧИТЕ НА РОБИТЕ - ВНУШАВАЙТЕ ВИНА И ЧИСТА ДЕМОКРАЦИЯ.. ОСТАНАЛАТО Е БИЗНЕС... ТОЧНО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА СЕ СТРАХУВАТ ДА НЕ СИ ОТВОРИ НАРОДА ОЧИТЕ, ДА НЕ СТАНЕ ПОПУЛИЗМА ВСЪЩНОСТ ЯСЕН ОТГОВОР - КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ДЕМОКРАЦИЯТА И В САЩ И ВЪОБЩЕ..
    ДЕ ДА БЯХМЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ И НИЕ, А БЯХМЕ КАТО БЕЗКРАЙНАТА РУСИЯ..... А... ИМА ЛАДА КОИТО ВДИГАТ НАД 287 КМ.. ТО Е ДО ТУНИНГА 'НАЧ ...

    Коментиран от #57

  • 21 Калата

    20 36 Отговор
    Десетки са нациите страдали от руския ботуш. Иде видовден, чебурашки. Студената почва прибира последното поколение съвецки васали в България. Последното.
  • 22 Съчувствен

    17 19 Отговор
    Нещата в РУСИЯ са като в гръцка трагедия. Не умира главният герой, а умира целият хор...
  • 23 к нинова

    18 15 Отговор
    синът ми отдавна се уреди с американско гражданство,мен ми е през тая работа.тук си имам достатъчно балъци и ми е добре
  • 24 Диди

    14 26 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Наистина си доста зле с главата.От яд,газ пикаеш.Руско тролче,успокой се.

    Коментиран от #29, #55

  • 25 Edge

    22 6 Отговор
    Че то санкции срещу Русия няма. Санкциите са срещу отделни лица
  • 26 пак санкции

    25 8 Отговор
    какви точнои санкции , кои точно авоари ще "ударят", на кого? и кой точно е тоя луд или толкова прост богаташ руснак който все още държи пари в западна банка след месец март 2014г. -Буахахахахахахаха хахахахаха чакам с нетърпение да ги "ударят"Късно е либе за китка.Да не е като "удрянето" на мастър и виза кард който се объркаха за един ден и досега плащат 1 % дневно глоба от дневните си транзакции на руския пазара а те са около 4 млрд.долара на ден.

    Коментиран от #32, #36, #37

  • 27 Лихвар

    19 9 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Казваш, че така САЩ ще си върнат 1/20 от дългга ... после ще санкционират Китай, Корея и малко южно американци ... и целия дълг вече го няма :)
  • 28 наблюдател

    15 26 Отговор
    Я проруския трол с многото IP адреси здравата се е развихрил тук. Пише пост след пост, цъка си плюсове в истерия, защото скоро парите ще секнат и той ще остане без работа.
    Но не разбирам как спи спокойно, когато защитава един режим, който измъчва собствения си народ и се пробва да ни пороби (отново). Спомнете си азбуката, спасението на евреите, изкупуването на Черноморието и всички останали унизителни обиди. И след това защитавайте този режим ...

    Коментиран от #34

  • 29 Бесен Язовец

    20 10 Отговор

    До коментар #24 от "Диди":

    Само ме разбрах тебе санкциите срещу Русия които едвали ще се осъществят какво те греят? Руснаците не са виновни че стваш само за тая работа която работиш в момента! Да си се образовала на време и сега да си изкарваш хляба по-достоен начин,не че има срамна работе обаче ти според мен имаш повече претенции от реалните ти възможности и туй те яде от вътре и си си въобразила че руснаците са ти виновни.БГ.е на това дередже точно щото жабите не си знаят гьола и обикновенно се надценяват! Чуеш ли Гюло?

    Коментиран от #31

  • 30 Бай Шиле

    8 10 Отговор
    Представете си,че Русия иска да "накаже" ДЕЦАТА на Тръмп,Хилари и всякакви други милионери?
  • 31 Диди

    7 23 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    Умнико,ДА СЪМ ПИСАЛА ,ЧЕ РАБОТЯ ? Ти пишеш,че руснаците не са биле вивовни за това положение ,в което се намирам..АЛО,я кажи какво работя,явно ти знаеш повече за моето положение,отколкото аз самата. А КОЛКО СА ВИНОВНИ РУСНАЦИТЕ ЗА ИЗОСТАВАЛЪТА НАША ДЪРЖАВА,ВСИЧКИ ЗНАЕМ,САМО ТИ И ТВОЯТА РУСКА ПОТЕРЯ ОЩЕ НЕ СТЕ ГО ОСЪЗНАЛИ,И НЯМА ДА ГО ОСЪЗНАЕТЕ.

    Коментиран от #35, #39, #41, #45

  • 32 законен

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "пак санкции":

    Шшшш , приятел , излагаш целата група , недей така , 4 милиарда на ден са с 20% отгоре на целия БВП на Русия , недей така ша ни се смеят и циганите , излагаме бащицата , дай да му мяза поне , такива фантасмагории кой ша ти поверва , айде давай по опорките , ама посмали малко !!! И тва за банките стига го писа , че и за него ша ни са смеят , ти не си ли чувал , че наште хора пари на отрицателна лихва не държат , сичко е вкарано в акции и фондове , пък там скриване нема , що мислиш са толкова кротки като излезнат от матушката , а са гъкнали , а са ги отрезале , мулчи, мълчи , да не стане сакатлък !
  • 33 СССР

    10 17 Отговор
    Не се бой другари ! Нашия велик вожд другаря Путя ще им покаже на ФАЩ че не сме безсилни и ще им наложи спешни контра-санкции ! Ще спре износа към САЩ на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави американците на колене !
    Венсеремос другари !
  • 34 Унизително обиден

    9 10 Отговор

    До коментар #28 от "наблюдател":

    Ако турци изкупят Черноморието ще си задоволен,нали?
  • 35 Бесен Язовец

    9 8 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Доколкото разбрах сама разправяш че си гледачка
  • 36 законен

    13 9 Отговор

    До коментар #26 от "пак санкции":

    Мрачни прогнози за руската икономика

    През 2020 г. Китай, Индия и Турция ще изпреварят Русия по БВП на глава от населението
    Руското общество е изправено пред важно решение: да се съгласи на продължителна стагнация с увеличаване на бедността и на изоставане от развитите страни и близките си съседи, пише в. „Независимая газета“, цитиран от БГНЕС.

    Правителството е взело решение за дългосрочен план на развитие, който не предлага никакво особено развитие. Този план е оформен под формата на проекта за бюджет в рамките на три години, който беше предложен на обществеността - „в пълно съответствие с действащото законодателство“. Фактът на утвърждаването на този бюджет от парламента ще означава обществено съгласие с ръста на бедността и изоставането на страната от нейните конкуренти. И няма да има никаква измама – основните числа и ключови решения в перспектива вече са публикувани и чакат утвърждаване от обществото.

    “Т.е. като в съветските времена властите обещаваха на гражданите постоянен ръст на благосъстоянието – и лъжеха. А сегашните власти обещават ръст на бедността – и не лъжат”, пише „Независимая газета“.

    Коментиран от #95

  • 37 законен

    12 9 Отговор

    До коментар #26 от "пак санкции":

    През последните девет години руската икономика е нараснала с 1,7%. Средният годишен прираст на БВП фактически е бил близко до нулата, по-точно под 0,2%. Сега се предлага на обществото да се съгласи с второ „загубено десетилетие“, през което Русия ще продължи да изостава от останалата част от света по темпове на развитие с няколко пъти.

    През първото „загубено десетилетие“ гражданите на Русия видяха как по размер на заплатите ги изпреварва Китай, а по потребителски разходи – Казахстан. При това нивото на бедността се оказа на рекордно високо равнище за последните 10 г., а БВП падна за няколко години със 74% в доларово изражение.

    През 2020 г. Китай, Индия и Турция ще изпреварят Русия по БВП на глава от населението. Към 2025 г. Русия може да се срине в глобалния рейтинг на икономиките от 6-то на 10-15 място. По обем производство на глава от населението Русия вероятно ще се плъзне от сегашното 52-ро място в света на 65-70 място.

    От „Независимая газета“ добавят, че през последните 26 г. икономиката на Русия е нараснала с 13 %, а световният БВП се е увеличил за същия период със 148%.

    Коментиран от #46, #112

  • 38 Antimediator

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Защо блъфираш ?!
    На всички е ясно , че буксуват.
    Проблема е , че страда обикновения руснак, но като си трае , както едно време ние си траехме ще плати спокойствието и сивото си ежедневие с бъдещето на децата си.
  • 39 Сакън,не се кахъри

    16 6 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Диди,пий си хапчетата,че нещо се запени.Биле вивовни-потерите ли? Толкова си можеш.Руснаците казват:"Рожденньiй ползать летать не умеет".
  • 40 NATO

    9 14 Отговор
    Мдаммм даммм ... Всички съветски тролове може да се върнете обратно в реалността и да видите колко е средната нетна заплата в клуба на "западащите" западни държави и колко е в "развитите" държави като Русия и Венецуела които изобилстват от природни блага , нефт , уран , злато , имат развито автомобилно производство , произвеждат Су30 , танкове и С400 и скоро ще стъпят на Марс .... :)

    https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=105

    Коментиран от #94

  • 41 Румяна Костова

    17 7 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Наистина не е важно какво работите.Но не може да скриете,че нямате образование,имате беден речник и наивна жизнена позиция.А претенции огромни .

    Коментиран от #47

  • 42 Румяна Костова

    16 4 Отговор
    Руснаците се шегуват,че само на фирмите за чистене не са наложили санкции.Може би сега ще ударят и тях.Какво ли международно законно право имат американците да санкционират само тези фирми,предани на Кремъл?!
  • 43 Пенчо

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    А ти ,какво трябва да разбереш:Че си една безгласна платена мижетурка ,която няма право да казва кой има право и кой не !?Бастун!
  • 44 Колка

    15 5 Отговор
    При положение, че Русия има граница с Китай, мисля че няма нужда да говорим за санкции вредящи на Русия, а за санкции вредящи на Европа. Някои хора явно имат къса памет и забравят откъде тръгна икономическата криза в Испания, Ирландия, Гърция и т.н. Ще ви дам жокер - не е от Русия. Санкциите, които се налагат в момента и тепърва предстоят, директно удрят и ЕС. Демокрацията и пазарната икономика, за които хора с акъл на 6 годишни говорят, отдавна умряха.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Диди

    2 14 Отговор

    До коментар #41 от "Румяна Костова":

    Ха ха.Образование си имам,речникът ми не е беден,жизнената ми позиция не е наивна.Бъдете сигурен,че ако имах НАИВНА ЖИЗНЕНА ПОЗИЦИЯ,то аз нямаше да постигна това,за да бъда доволна от животът,който живея.
    А сега нещо от мен ,за вас.
    Всеки трябва да има дадени претенции в животът,...без претенции няма стимул за напредък и развитие.Вие много лесно определяте кой е без интелект,не познавайки човекът.

    Коментиран от #91

  • 48 Диди

    4 17 Отговор
    ВЪВ ВСИЧКИ ПОСТОВЕ,ПИСАНИ ОТ РУСОФИЛИ,ЧЕТЕМ САМО ОБИДИ И БЕЗСМИСЛЕНИ ПРЕМИТИВНИ ИЗРАЗИ.

    Коментиран от #52

  • 49 коки

    10 3 Отговор
    въпроса е за кой ще са убийствени санкциите,за Русия или за тези които ги налагат,да няма после главоблъсканици на червеното килимче
  • 50 Adam

    9 2 Отговор
    задокеанските жидуве си търсят боя и този път може да си го получат финалното решение а не като преди да изтрепят няколкостотин хиляди от бедните си
  • 51 ААА

    13 5 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Това лято един руснак ми даде 10-тина кутийки черен хайвер , та викаш в Русията голям глад , да му ги върна обратно , да не умре от глад човека.

    Коментиран от #58, #61

  • 52 проС

    10 2 Отговор

    До коментар #48 от "Диди":

    Даааа, прЕмитивни! 🤣🤣🤣
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Kcaniba

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Гдада за сивото вещество е на лице!!
    Трола е еа командно дишане!!!
    На здраве в коневръза!!!
  • 55 Бесен Язовец

    12 3 Отговор

    До коментар #24 от "Диди":

    Диде много си хубавка мила ама не ги знаеш тез неща.Ако Русия реши да санкционира загниващата европа като спре газта за три зимни месеца кво ли ше стане.

    Коментиран от #80

  • 56 законен

    3 7 Отговор

    До коментар #46 от "Иска ти се!":

    Ако не си забелязал ти ЦИТИРАХ "американската" медия Независимая газета !!! Ако и с тях не си съгласен , с кой ??? И то от октомври 2017 г !!! Ако нещо не ти изнася , обърни се към "ръководството" !!!
    http://www.segabg.com/article.php?id=874874
  • 57 истината

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "ВАЛЬО":

    Ми защо не наложите сакции на американците като сте велики?Например да им забраните да варят самогон?Като няма какво да пият ,ще изтрезнеят и ще направят революция по Ленински?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ЕКСПЕРТ

    9 2 Отговор
    Какви са тези глупости бе???

    Отдавна на всички вече е ясно, че НИКАКВИ САНКЦИИ
    НЕ
    РАБОТЯТ.

    Това е поредната идиотщина на управляващите олигарси в щатите, без НИКАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ.
  • 60 Kcaniba

    11 2 Отговор
    Тези "санкции" са в интерес на американският бизнес!!!
    Европейския бизнес губи милиарди!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Олигарха

    5 0 Отговор
    Най-вероятно се подготвя поредната кражба на капитал, който е на влог в банка контролирана от Вашингтон. Но това си е проблем на човека внесъл си парите в такава банка и съответно лишил държавата си от тях. Най-глупавото нещо, което един милионер/милиардер може да направи за държавата си е да изкара "суха пара" и да я внесе в чужда банка, за жалост това е основното което правят престъпниците докопали се до политически пост у нас и по света.
  • 63 БОРАНЧ

    13 4 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ-ДОЛУ КРАВАРИТЕ УБИИЦИ И ЕВРО-ГЕЙЦИТЕ ИЗРОДИ.РУСИЯ ЩЕ ПОДАДЕ РЪКА НА БЪЛГАРИЯ НЕ САЩ И ЕВРО-ГЕЙЦИТЕ-ТОВА ГО КАЗАЛА ВАНГА.
  • 64 Граф Николаевич

    10 2 Отговор
    Не всичко що е бизнес в Русия е обвързано с Кремъл. Аз специално имам дребен бизнес с руски търговци, производители и бизнесмени, които са си нормални капиталисти. Но за тези които са обвързани с властта е правилен подхода на тези санкции, защото това са ненормално богати олигарси, които са забогатяли с помощта на Кремъл...
  • 65 Виктор

    8 2 Отговор

    До коментар #61 от "законен":

    Как не ти писна да копираш небивалици от соросовите копелдаци в Русия бе?

    Кога си ходила там????


    Аз ходя ВСЯКА ГОДИНА

    и мога да ти напиша,

    че РУСНАЦИТЕ СА СИ МНОГО ДОБРЕ.


    АМА

    МНОГО!!

    Коментиран от #67, #70

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Различен

    9 2 Отговор
    Абе, не знам за какви санкции става дума!
    Но руснаците държат над 400 милиарда в американски ценни книжа. Китайците над 1100 милиарда. Интересно, на тези двете, ако им писне от простотиите на ФАШ, а то на там отиват нещата, и почнат да ги разпродават, тези ценни книжа, какво ще стане?
    Май 29 година ще им се види райска!
    И с вътрешната си задлъжнялост от над 200 хиляди долара, на глава от населението, тези на къде са тръгнали? Или просто се чудят, как да прикрият и замажат трагичното си състояние и бъдеще!

    Коментиран от #75

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Виктор

    9 1 Отговор

    До коментар #70 от "законен":

    ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА.

    ИСКА ТИ СЕ, МА НЕ СТАВА.


    Поне три пъти досега западните кретени са въвеждали нови санкции срещу руснаците,

    И

    НИЩО.

    ФАКТ!!!
  • 72 АЗ САМ

    4 9 Отговор
    Всичко е съгласувано със Си ! Тръмп е като Рейгън - щом се оправи с С.Корея - започва с РАША ! И ще се стигне до предсказанието на Ванга ....Китай ще граничи със Украйна !
  • 73 Различен

    8 2 Отговор

    До коментар #67 от "законен":

    Стъкмистиката е сериозна!
    Ха сега дай и разпределението в България, защото в България, със сигурност няма 16,6%, с имане от 10 хиляди до 100 хиляди долара!
    А тези с имане над 100 хиляди долара са доста под 1%.
    И тогава прави кардинални изводи, колко са зле руснаците, защото не виждаме, колко сме зле ние!
    Присмял се хърбел на щърбел!
  • 74 Барчо

    10 2 Отговор
    Като гледам снимката на Путин, доста се е притеснил. Краварите пикаят срещу вятъра и като духне по-силно ще се посмеем.
  • 75 законен

    1 11 Отговор

    До коментар #68 от "Различен":

    Първо за твое най-голямо съжаление Русия е последната страна , заради която Китай би си равалил отношенията със САЩ ! Виж обратното , да духне на Русия под опашката биха направили с кеф ! А относно Държавните книжа , като си неграмотен защо трябва и да го показваш пред всички ??? Колкото по евтини стават , толкова по евтино ще ги изкупи САЩ обратно , специалисте !!! Всичко което е могла да спечели от тях Русия е било в момента на ПОКУПКАТА , оттук нататък може само да ГУБИ , ако промени нещо в договорите !!

    Коментиран от #76

  • 76 бла бла

    9 1 Отговор

    До коментар #75 от "законен":

    ДЦК са с фиксирана лихва ма кифло.

    Падането на цени означава САМО намаляване на изкупната цена от инвеститорите, но не и от държавата, имитирала ДЦК - там цената е фиксирана!!

    Коментиран от #88, #89

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Диди

    1 6 Отговор

    До коментар #55 от "Бесен Язовец":

    Точно за 3 месеца нищо няма да стане,защото всяка държава си има резерви,щогоде ще изкарат това време,но това ше бъде проблем за повечето страни в Европа,това е безспорно.Ако Русия спре газта,това ще допринесе проблеми и за Русия.Европа търси възможности,за да не бъде зависима от руският газ.

    Коментиран от #93

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 умът

    9 1 Отговор
    щеше за месец да рухнат щеше за година сега пък напред някога в бъдещето -а бе то светът няма да го има бе 80% тикви бе не разбрахте ли вече че Путин си прави каквото си поиска
  • 88 законен

    2 7 Отговор

    До коментар #76 от "бла бла":

    С фиксирана лихва , ама на датата на ПАДЕЖА , кифльок !!! И какво те грее ако продаваш на трето лице , което с нищо не е задължено за твоите договорки ??? Да не говорим , че ще ги купи само ако има ПЕЧАЛБА и то заслужаваща си !!! И ако на датата на падежа лихвата по новите е по-малка , както е напоследък , кой печели , кифльок ???
    Вземете ги забравете тия ДЦК , щото това е най-голямата излагация на Русия !!! 100% признание , че не могат да съхраняват и управляват собствените си пари !!! И че щатските ДЦК са ПО-СИГУРНИ от собствените им банки !!! Тия книжа , ако се прекратят дипломатически отношения , ясно ли ти е , че руснаците могат да ги ползват само за тоалетна хартия ??? Още да ти обяснявам ли или ти стига срам ???

    Коментиран от #100

  • 89 законен

    3 7 Отговор

    До коментар #76 от "бла бла":

    И не мислех да те отварям , ама като речеш да ги продаваш на трето лице с ГОЛЯМА отстъпка , чии бе умнико ще са фирмичките дето ще ги изкупят на безценица ???? Това даже Тъпия Велчев успя с българските книжа да го направи , ти си въобразяваш , че акулите от Уолстрийт няма да врътнат невежите руснаци , боже невинност наивна !!!
  • 90 Антон

    13 2 Отговор
    Чета и се чудя как може да се радвате на някакви измислени санкции срещу хора които нито познаваме, нито ще познаваме нито са ни направили нещо лошо.
    А тези готвени уникални санкции са доказателство само за едно - до момента текущите санкции не са оказали никакво съществено влияние. Както виждате и Русия си я има, и Путин си е там и всички крупни бизнесмени продължават да си бачкат.
    Проблема на американците е че си мислят как света започва и свършва с тях. Единственото което искат е техни компании да правят бизнес с руски блага на руска територия ама големите играчи в Русия това не го позволяват.За справка вижте България, машаба е много много пъри по-малък но е същото, чужди концесии, чужди собственици на стратегически отрасли и т.н.
  • 91 Знаещ

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "Диди":

    Защо не коментира този пост: -Публикувано във факти.бг:
    Чакам момента, в който някой най-накрая ще наложи санкции на САЩ и съучастниците им заради незаконната им дейност - като се почне от подслушване, организиране на пучове, метежи, размирици и "цветни" революции и се стигне до незаконно нахлуване в суверенни страни, убийства на държавни глави и подпомагане на терористични групировки.

    Само припомням, че и Тръмп, и Клинтън, и Обама признаха, че САЩ са основали и финансирали "Ислямска държава". От Втората световна война насам САЩ са запалили 242 войни.

    Та... на тях кой и кога ще потърси сметка? Путин се защитава срещу агресията им, и накрая пак той е виновен!
  • 92 Владо

    0 2 Отговор
    Дълбоките сондажи продължават. Има много автомобилостроитвлни заводи. Санкциите засягат част от върхушката, която не ни слуша. Както казват японците-пикаем в една кратна.
  • 93 Бесен Язовец

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "Диди":

    Много си права Диде.От къде си мила?
  • 94 HDI

    11 1 Отговор

    До коментар #40 от "NATO":

    А всички българи можем да погледнем на кое място по стандарт на живот е България и на кое Русия. Всъщност това е единственото което трябва да вълнува българите, че след десет години членство в ЕС и санкции срещу Русия ние сме седем места след Русия по стандарт на живот.
  • 95 Знаещ

    10 3 Отговор

    До коментар #36 от "законен":

    През 2050 Китай и Индия ще са далеч пред САЩ икономически, а Китай и военно. Ислямска Турция за мое огромно съжалени също ще се развива много добре. По непонятни за мен причини Европа внасяйки продукти в Турция плаща сериозно мито, а Турция изнася за Европа безмитно. Няма такъв парадокс и такова конкурентно предимство само за единия партньор никъде по света.

    Коментиран от #99

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 законен

    2 6 Отговор

    До коментар #95 от "Знаещ":

    Само да припомним пак , КАКВО ТОЧНО я грее Русия къде ще бъде КИТАЙ , ИНДИЯ , САЩ или който и да е друг ??? С КАКВО ТОВА ЩЕ ПОМОГНЕ за развитието на руската "икономика" ???? Какъв е резервния план на Русия за задаващия се още по-голям срив на цената и на търсенето на нефт и газ и то особено руски ??? Има ли някой толкова глупав , че не е чул , че Индия и Китай вкарват закони според които до 2030 ще забранят използването на ДВГ , а дела на ВЕИ да надмине 60% и да разчитат само на собствени ресурси ??? С какво Русия може да компенсира дори половината от приходите от нефт и газ , даващи над 60% от приходите в бюджета ??? Мога да продължавам още много !

    Коментиран от #101, #103

  • 100 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "законен":

    "Вземете ги забравете тия ДЦК"

    Ти да не си джедай бе, Оби Уан?

    Каза "забравете ги"! Що не отидеш при някой лихвар да се накълвеш и да му кажеш после "Абе забрави ги". Откъде се пръквате такива умници, че и със самочувствие.

    Малко да се информираш:
    https://www.investor.bg/sasht/337/a/nai-golemite-kreditori-na-sasht-se-otkazvat-ot-amerikanskite-dyrjavni-obligacii-233877/

    Явно японците и китайците "не могат да съхраняват и управляват собствените си пари !!! И че щатските ДЦК са ПО-СИГУРНИ от собствените им банки !!!", а?

    "Тия книжа , ако се прекратят дипломатически отношения , ясно ли ти е , че могат да ги ползват само за тоалетна хартия ???" ?!
    Тц, Тц, Тц ... "Добър си! Мнооого си ДОБЪР"

    Коментиран от #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 законен

    2 4 Отговор

    До коментар #100 от "гост":

    А какво ще направиш с тях , ще фалираш САЩ може би или ще спечелиш много повече от инфлацията която изяжда и без това мижавия процент лихва или най вече ще уплашиш с ДОЛАРОВ дълг държавата която ЕМИТИРА долара ??? Когато държавите се наредят да купуват РУСКИ ДЦК , тогава ще говориш кой повече щял да печели , набеден лихварино ! И какво ще стане ако стане мечтания ти фалит мислил ли си поне или много отдавна отписваха милиарди дългове на Гърция ??? И кой ще каже колко долара да се увеличи паричната маса , а ??? И що пропускаш най-важното от това дето го цитираш ? : Значително оттегляне може да удари големи притежатели на облигации, като Япония и Китай, толкова силно, колкото и САЩ. !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #109

  • 103 Знаещ

    3 6 Отговор

    До коментар #99 от "законен":

    При 9 пъти по-голяма икономика през 2050 година от сега Китай ще има нужда от много, ама от мнооооого ресурси. Нефта не се ползва само за гориво на автомобилите, а за газта не ми се коментира даже. Да не говорим, че когато Щатите спрат да бъдат най-голямата военна и икономическа сила в света много неща ще се променят. Включително и за Русия. Така или иначе според прогнозите Русия ще е 6-та икономика в света. Не знам дали си се замислял ние обаче къде ще бъдем тогава? С население от 5.5 млн и 60% цигани и турци. Русия е голяма православна страна и е една от малкото надежди за бялото европейско население. Ходил ли си напоследък в Брюксел? И ако да, не ти ли настръхна косата?
  • 104 Киро

    4 4 Отговор
    Плющи бай Тръмпе, плющи, че така да се оцъкли джуджето, че чак да му се размести ботокса!

    А така!
  • 105 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    ами поне да се засили руския патриотизъм,че до сега кво беше.тате бачка външен министър на русия ,а дъщеричката не ще да се върне дамои и само европа и сащ и са в главата:))!да се пребират децата на руските богаташи и никво идване при сорос и геовете!!!еее само при зор.
  • 106 Путин

    5 1 Отговор
    Местя си го в другия крачол!

    Коментиран от #108

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Тръмп

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Путин":

    Ти си го мести ама през това време дедо ти Дони да не ти го намести в задния двор ... :)
  • 109 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "законен":

    Търговията с ДЦГ е в основата си рейтинг на съответната държава, на това която става в нея.

    "или най вече ще уплашиш с ДОЛАРОВ дълг държавата която ЕМИТИРА долара" То за това САЩ нападат навсякъде където могат, всеки който се откаже от $, нали? А и предполагам знаеш, че не държавата емитира долара!

    Всичко е до време и КОГАТО, А НЕ АКО се появи достатъчно силна алтернативна парична единица САЩ са свършени. Пък те да продължават да си печатат доларите колко си искат.

    "Значително оттегляне може да удари големи притежатели на облигации, като Япония и Китай, толкова силно, колкото и САЩ."
    Извлече удобната за тезата ти есенция от цялата статия, нали?

    И? Какво ще стане? Китай ще са 5 пъти по големи икономически, а срива на военно ориентираната икономика САЩ няма да засегне драматично останалият свят. Дори вероятно за известен период Светът ще си отдъхне от войните. Просто всичко ще се пренасочи от изкуствено поддържаният мит към реалността.

    За инвеститорите ще остане само въздуха, с който са надували балонът САЩ и опита, да не повтарят грешката си. Да, криза ще има, но колкото по-рано дойде, толкова по-лесно ще се преглътне.

    Ще стане просто това, което стана с приватизирането на българската икономика макар и по по-различен сценарии и мащаб.

    ...

    Коментиран от #110

  • 110 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "гост":

    ... Ако тезата си я развиваше преди 30 години, вероятно щях да се съглася с теб. Но Светът и доминацията на САЩ не са това, което бяха 90-те. Претендентите са вече много силни и със всеки ден стават все по-вече за сметка на алфа-водачът, който отдавна е минал апогеят на силата и влиянието си в глутницата. Не можеш да избягаш от жизненият цикъл, колкото пудра да слагаш и лифтинги да си правиш!
  • 111 ПАК САНКИЦИИ

    2 0 Отговор
    Абе с тия санкции шест месеца преди обявявавеот им официално пак разкъртихте от смях тия руснаци.Искам да видя как точно ще бъдат наложени ,както досега ли? щото с досегашните Русия направо умря от смях и междувременно измести балона на неограниченитге фанатазии /ФАЩ/ даже от пазара на бойни самолети и хеликоптери /да не говори за другите типовеи оръжия/,иззе му пазара на селскостопанска продукция/зърно / и ги нарина в ъгъла само като наблюдатели на това което рутнаците сиправат.А теи си правят каквото поискат на фона на продължаващи статийки как ей сега ще се гътнат , всеки момент ако не на коледа то на великден и така вече за 1580-ти път. /статйй на дойче зеле и най вече цитирана от либаралната школа по икономи в моска където даже "великият" Симеон Дянков-крадеца беше директор и центъра "Левада", фондация Бай марин сороса и прочие -всчички уморяващи от смях.
  • 112 хахахаххха

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "законен":

    вестник незавсимия гадзета ,абе верноли бе?.На този вестник спонсориран от една грантаджийска фондациийка дето вече и резнаха главицата, вярват 0,00001%.Та те казвали че за 26 год.икономиката нараснала с 13%, да де ама то не били компютри абили компоти,щото Свет.банак и МВФ казвата друго: не за 26г., а за 15 години Руската икономика е нараснла номинално 13,5 пъти /не процента и/и към 31.12.2016г. по паритен на покупателна способност е 5-та в света с размер 3,987 трилиона долара/ данни на сайта на МВФ/.По отношени на газа и петрола -ами за 2016г. дела на таксите от нефтогазивият сектор като принос в бюджета са се свили до 31,2 % /за сравнение прези 2015 са били 44 %/Така че зависимостта спада.И най важтото докато Русия има търговски излишък/ износа превишава 2 пъти вноса/ ще има и излишък по платежният баланс и текущата сметка.Така е 26 години откато е самостоятелна страна.
  • 113 следващият гост

    0 0 Отговор
    До Диди:
    относно речника ти, обърни внимание на разликата между ПРЕТЕНЦИИ и АМБИЦИИ.
    И въобще, девети клас имаш ли?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания