717 2

Българче се роди, докато изригва вулкан

Имахме две новини - вулканът е изригнал, а освен това имаме и внучка, разказа бабата

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Българче се роди на остров Бали, докато вулканът Агунг изригва. До момента 39 наши сънародници са потърсили съдействие от кризисния щаб на Външно министерство. Второ денонощие хиляди туристи остават блокирани на индонезийския остров, след като летището беше затворено за още 24 часа.

Сънародниците ни в Бали са в безопасност - в хотелите, в които са отседнали, уверяват дипломатите ни, съобщи Би Ти Ви. „С всеки изминал ден тревогата расте, буквално нищо не се знае”, призна Александра Лободова.

„В четвъртък трябва да летим за Бългaрия, само че няма да стане - има над 50 000 души общо, които чакат за полети тук. Над 500 полета са отменени и трябва да изчакаме да ни дойде редът, това е единственият проблем тук в момента. В момента на летището има дори оркестър, раздава се храна и вода, но хората са притеснени, защото не знаят докога ще продължи това”, заяви Георги Ковачев.

Георги е на петдесетина километра от вулкана, настанен при приятели. „Даже една добра новина - хората днес изписаха тяхното дете, роди се бебе на 27 ноември сутринта, точно като изригна вулканът”, допълни той. Бебето се казва Аурора и е наполовина българче, наполовина индонезийче.

„Пътувайки с колата към болницата и вече в родилното отделение, ни настигна новината, че е изригнал вулканът Агунг. Имахме две новини - това, че имахме внучка и че е изригнал вулканът”, разказа Ирена Беневска, баба на бебето и жител на остров Бали. От външното ни министерство призоваха да не навлизат в 10-километровата ограничителна зона около вулкана.

Индонезия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 17:35  28.11.17
    Да го кръстят Агунг, дошло си е с името ;)
  • 2 15:03  29.11.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай