Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 21:29 5 017 29

Огън! Северна Корея изстреля балистична ракета

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ракета-
  • изпитание-
  • балистична

Повишено напрежение на Корейския полуостров

Огън! Северна Корея изстреля балистична ракета - 1
Снимка: Shutterstock

Северна Корея е изстреляла балистична ракета, съобщи Би Би Си, цитирайки информация на въоръжените сили на Южна Корея.

Японските медии пишат, че ракетата е паднала в изключителната икономическа зона. Това е поредното изпитание от страна на режима на Ким Чен-ун – въпреки многобройните призиви да се сложи край на военните провокации.

Ракетата е била изстреляна от провинция Южен Пхьонан, предаде южнокорейската новинарска агенция „Йонхап”. От Пентагона посочиха, че са засекли „възможно” изстрелване на ракета от Северна Корея.

За последно в средата на месец септември режимът в Пхенян направи изпитание. Тогава ракетата прелетя над северния японски остров Хокайдо. От въоръжените сили на Южна Корея обявиха, че Сеул и Вашингтон работят в сътрудничество, за да анализират последния ракетен опит и траекторията.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че американският президент Доналд Тръмп е бил информиран за ракетното изпитание, докато ракетата „още е била във въздуха”. Държавният глава заплаши Северна Корея с „огън и ярост”, ако продължи с провокациите и застраши националната сигурност на Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    42 6 Отговор
    Дони уж много го беше уплашил оня дебелак :))) като гледам как се е уплашил, чак си продължава да мята ракети! Нищо чудно да пробва дали може да забие една в белия дом утре другиден. Американците не могат да се оправят с тоя и най гршната политика е да го подкокоросват да направи някоя беля.
  • 2 гост

    22 43 Отговор
    ким чен уй е брутален мършав диктатор който трябва да умре !!!!

    Коментиран от #17, #22, #29

  • 3 цъ цъ

    36 8 Отговор
    Тръмпоня утре пак, ще бълва змии и гущери. Малкия Мук яко го дразни !
  • 4 коки

    5 21 Отговор
    айдеееее Донииии ти си вади пищова и бууум иху
  • 5 ЧШИ

    34 10 Отговор
    Съгласно международното право - всяка държава може да изстреля БАЛИСТИЧНА ракета! Правите ли разлика?
  • 6 no name no face no number

    39 7 Отговор
    Щом имат нужда да си стрелят, само Сащ ли имат право да .ерат навсякъде?
  • 7 Голям прос

    44 5 Отговор
    И защо САЩ ще решава кой какво да прави? Радвам се като има такива страни, които показват среден пръст на Америка. Това е демократично, не е като авторитарната, граблива демокрация на САЩ

    Коментиран от #25

  • 8 Бачи Дидо

    12 35 Отговор
    Тези пък не знам до кога ще ги търпи света ...? Само да се разберат Русия,Китай и САЩ и след 15 мин. само ще можеш да метеш .... бахти смешника, ми язък за мирното население. Имал ракети , бе ти нямаш един свестен сапун да се окъпеш , икономиката ти е затворена по зле от икономиката на Замбия тръгнал ракети да пробва той народа му ще излезе от глад ..... Нямам думи
  • 9 Гост

    29 0 Отговор
    Що не вземат да пратят Чък Норис до Корея? :))))
  • 10 Димитър

    20 1 Отговор
    Интересно ми е кой от вас ,коментиращите е бил във въораженните сили на РБ ?

    Коментиран от #23

  • 11 Димитър

    8 3 Отговор
    Упсс...въоражени/сили/ не знам как се пиши.sorry
  • 12 СССРБАРЕТА

    27 9 Отговор
    Хахахахахаа краварийййй! Всеки удар срещу Русия се връща като бумеранг през Северна Корея!!! Дано многото самолетоносачи и свръх модерна техника дето сте паркирали край Ск да имат обикновенни телевизори да можете да гледате СК телевизия, кога излитат ракети щото пейтриатите са сериозно УМРЕЛИ!!! ХАХАХАХАХАХААааааа

    Коментиран от #26

  • 13 Левски

    27 5 Отговор
    Санкций може....... ама само ако ПУТИН ги одобри!!! Иначе не работят вижда се! А той най- силния световен политик чака да се сетят двуличните гейове от запада! Бийй самара да се сеща магарето!!!
  • 14 Чурулик чурулик

    24 5 Отговор
    Нали щеха да ги свалят тез ракети или само им зеха милиардите краварите на баламите японци и южно корейци хахато не беха самолетоносачи учения краицери и така насетне и прота
  • 15 аз вече съм те,..

    8 2 Отговор
    За тия дето не са наясно: дебеланчо е на каишка в Китай. Нещо като България- пуделът на ЕС и САЩ, само дето НК не е пудел а булдог. Има толкова оръжие, че преди да умре ще затрие много много хора... накратко китайците изнудват Тръмп, ако не слуша опитите продължават и така докато на някой не му избие сумата, но залогът е огромен
  • 16 Гост

    14 2 Отговор
    Минала над Япония? Тхат нещо май не работи или кво? Да не се окаже, че американците могат да свалят ракета само на теория и пропаганда? Ако е така то се замислям кво правим в нато. Одавна европа трябваше да си има свое нато .
  • 17 О . о . о не ! БРАВО НА ТОВА МОМЧЕ

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Чичо Сем, мига на фандаци. Два самолетоносача, 10,000 лапачка, хамбургери, СТЕЙК, инглиш мафенс, кофи. Що говеда са изяли един ГОСПОД знае. Приказки, закани, У БРЕ, де БРЕ и тишина. Шест месеца се гласят като гърци за ср.не. Никакъв Х не става от тез прехвалени ЛАПАЧИ. Иначе те знаят че са НУМЕР УНО. А ДАЛИ Е ТАКА, питайте Васко Кеца. А В Сирия , утрините там са тихи а и КУЗНЕЦОВ е у дома след ДОБРЕ свършена борба. СЛАВА СССР, СЛАВА РОССИИ ! ОТ вътре тъй от самосебе си ми иде - ДА ПАЗИ ГОСПОД БОГ РОССИЯ И БОЛГАРИЯ !

    Коментиран от #27

  • 18 Кака Гинка

    15 1 Отговор
    "... ракетата е паднала в изключителната икономическа зона."(?!?!)
    Ако бяха написали "вдън горите тилилейски" - щеше да е по-ясно...
  • 19 А де е ПВО на САЩ

    8 0 Отговор
    Нали нафрашкаха Южната Корея и Япония с ПВО ракети, ко става с тях да не би да са като 26те Томахавки в Сирия, фана ги липсата. За втори път ракетата на Северняцике кросира през Южняците и ходи до Джапанките и Чичо им е там с ескадра и екип НАМАЗАН и аслан И КО ? ОТНОВО - СРАМ ! СРАМ ! КАКТО ПРЕЗ 9.11.2001 Г. СПИ ГРАДА И ЦИ.АНИТЕ В НЕГО. УАУ! ЧИЧО, СЪН ЛИ СИ ИЛИ ТЕ ИМА ? ЧИЧО ТУК ЛИ СИ ? ЧИЧО ! АДИ БЕ ЧИЧО, ДАВАЙ БЕ ЧИЧО !
  • 20 другаря с ладата

    1 11 Отговор
    докато дебелия ким стреля ракети, севернокорейците се чудят какво да ядат - кучетата свършиха, тревата също...мои другари ми споделиха, че вече са минали на корени от дървета, но запасите се изчерпват.
  • 21 Morgoth

    6 0 Отговор
    Добре де, имате прихващачи в Аляска, а Дони е уведомен още докато ракетата е във въздуха. Ами свалете я! Това е истинското показно, така напълно ще омаловажите цялата ядрена програма на Ким. Всичко друго е медийна пропаганда след която въпроса дали можете да свалите ракетата си остава отворен.
  • 22 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Мършав? Стига бе :)
  • 23 хихихи

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Димитър":

    аз съм бил и не само тук но какво общо има това
  • 24 Дони

    1 5 Отговор
    Разсвитите държави са правили такива опити през 1970г.-80 г.
    Северно корейците ги правят сега, значи се движат с около 40-50 г. закъснение. Трябва да се подходи към тях, като към малко дете когато си играе с опасни играчки, след като си го предупредил да не си играе. Или му отнемаш играчката или му хвърляш един як бой.
  • 25 Morgoth

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Голям прос":

    Защото светът се нуждае от единно управление, което да спре войните и работи по глобалните проблеми като пренаселеността на планетата, замърсяването на околната среда и бедността. САЩ не са най-добрите в това, но е по-добре от нищо, а и не бива да се очаква чудо още в началото.
    Ако пък не вярваш, че на света му трябва лидер виж статистиката за световната икономика преди и след края на студената война. Двуполюсният модел води до усъвършенстване на оръжията, еднополюсният до подем на цялата икономика, макар не всички да са доволни и лидера да е корумпиран.
  • 26 Бахур

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "СССРБАРЕТА":

    СССРАЛКОХОЛИК от рано си се надрънкал с водка. Да не са ви раздали дневните дажби?

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПЛИТЪК СИ СИ БЕЗИНТЕРЕСЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бахур":

    БАНАЛНО, БЕЗЛИЧНО, ДОСАДНО, ИЗМЪЧЕНО
    , ГЛУПАВО И ВЯЛО КОМЕНТИРАШ, ЧУВТВА СЕЕ СИ ЛИМИТИРАН И КЛАДЕНЧОВА ВОДА НЕ РАЗБИРАШ.
  • 29 О о о - НЕ !

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ако искат да живеят, това е средството. Иначе здрай Моамар, и Садам. А За Мубарак , Ал Си Си и Асад - да не говорим.На който му е мил живота - само ЯДРЕНО оръжие. Друго средство няма.Та нали ако НЯМАХА ЯО, до сега САЩ да са се влагали там.
Новини по държави: