1 930 0

$1 милиард долара. Това се казва гаранция

Високопоставен саудитски принц, задържан за корупция, бил освободен след "приемливо споразумение" 

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Високопоставеният саудитски принц Митеб бин Абдулах, смятан навремето за главен претендент за трона, беше освободен от ареста след "приемливо споразумение", заплащайки на властите над един милиард долара. Това съобщи саудитски представител, участващ в кампанията срещу корупцията в кралството, предаде Reuters.

Митеб, който бе началник на елитната Национална гвардия, бе сред десетките членове на кралското семейство, министри и други бивши и настоящи висши чиновници, обхванати от мащабно разследване за корупция, предприето от престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

Според източника не е известна сумата срещу която Митеб е бил пуснат на свобода, но се смята, че тя надхвърля "еквивалента на един милиард долара". "Ясно е, че споразумението включва признание в корупция", каза още източникът.

Той добави, че още три лица, заподозрени в корупция, са се споразумели с властите и че прокуратурата е решила до освободи известен брой от задържаните и да предяви обвинения към най-малко петима от тях.

Саудитска Арабия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай