Last news in Fakti

29 Ноември, 2017 09:29 2 109 14

САЩ: Русия се държи агресивно!

  • агресия-
  • русия-
  • сащ-
  • рекс тилърсън-
  • нато-
  • отбрана

Тилърсън потвърди ангажимента на САЩ към НАТО

САЩ: Русия се държи агресивно! - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният секретар на Съединените американски щати Рекс Тилърсън обвини Русия, че продължава „агресивното си поведение“, съобщи радио „Свободна Европа“.

Американският външен министър за пореден път подчерта ангажимента на Вашингтон към европейската сигурност. Той заяви, че САЩ първи ще отговорят на всяка една атака срещу европейските им съюзници от НАТО.

След встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп някои европейски лидери изразиха загрижеността си, че Вашингтон може да обърне гръб на натовските си съюзници. Тилърсън заяви, че това няма да се случи.

Държавният секретар обвини Кремъл, че иска да раздели Вашингтон и западните страни. Той заяви, че Украйна е ключът към по-добрите отношения с Москва. Тилърсън каза, че САЩ ще продължат да подкрепят териториалния интегритет на Украйна и призова Русия да спазва Минските договорености.

Американският външен министър посочи също така, че Балканите остават „крехки“ и подчерта, че страните трябва да са ангажирани със запазването на мира в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бесният язовец на оня с коня

    49 11 Отговор
    Айде, бе, Русия се дължала агресивно!!!
    Нагли сте! Където е стъпил американски ботуш, там е пламнала война! Факт!
  • 2 Пеньо

    17 15 Отговор
    Сигналите от САЩ отново са противоречиви. Нали Дони и малкият орк си пасват, а сега пък агресивно държане. Къде е истината?

    Коментиран от #7

  • 3 ha ha ha

    29 7 Отговор
    САЩ, готови ли сте за Новорусия? Скоро ще я поливаме :D
  • 4 юрист

    42 7 Отговор
    Попитали Путин: Европа се обединява срещу Русия, не Ви ли е страх?

    А той отговорил: Европа вече два пъти се е обединявала срещу Русия - през 1812-та и през 1941-ва. - тях трябва да ги е страх!
  • 5 Сталин

    28 5 Отговор
    Да няма скоро Омска, Томска и Вашингтонска област.
  • 6 Kcaniba

    7 33 Отговор
    Путин настъпи мотиката официално!

    Коментиран от #8

  • 7 Барчо

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Всички преживели мандата си президенти на УСА са били марионетки на бизнеса. Тези, които са искали да осъществят на практика своите предизборни обещания пред избирателите си не са изкарали мандата си, а или ги е застигал куршум, или са умирали скоропостижно. Направи си справка и ще се учудиш, че не е само прословутия Кенеди. И за да ти подскажа са над 7 бр. Така че Тръмп няма да изпълни нито едно от предизборните си обещания дадени пред тези, които му гласуваха доверие. Обещанието, че ще изтегли от горещи точки войски, затопляне отношенията с Русия, наблягане за решаване на вътрешните проблеми. Нищо от това не се случва, а точно обратното. Това беше неговата позиция и тя сближаваше Запада и Русия. Оръжейния бизнес обаче иска точно обратното и то се случва. Нищо ново под слънцето, както е казал един.
  • 8 Kcaniba

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Страхливите САЩ напълниха памперсите ли!!???
    и то с Русия шега не бива, тях не можете да ги обстрелвате безнаказано!!!!
  • 9 ХАХАХХАА

    17 3 Отговор
    Айде бе няма ли пак да приемете поредната декларация да "наложите" пак санкции да ги доумирите поне от смях тия руснаци бе.Докато ги "санкционирате" те ви ритат на всякъде даже ви оставиха извън Близкият изток са сметка на мини държавици разкатаха ви фамилията в Покрайна, взеха си Арктита, правят си квото си поискат а вие страната на неограничените фантазии налагате санкции по телевията.Смяяяях
  • 10 Миро

    23 3 Отговор
    както показва статистиката 1 път на 100 години всички страни се обединяват срещу Русия да ядът бой и после се кротват за още 100

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    3 18 Отговор

    До коментар #10 от "Миро":

    статистиката показва точно обратното през 100 години се обединяват всички и хвърлят бои на русия.справка кримската воина ,после студената такава.сега няма да има бои просто санкции.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Батювуту

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Стой си Стойчо в тъмнината,
    на дезинформацията в празнината,
    санкции-манкции, простотии,
    не ще изплащат планината..

    Коментиран от #13

  • 13 Батювуту

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Батювуту":

    *изплашат
  • 14 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Да и Наполеон и Хитлер се самоубиха от щастие, че са отупали Русия.
    "Стоенчо, бре учи!
    Стоенчо си мълчи
    Стоенчо, бре чени
    Муси се сумти..."
    А последно кво стана с Крим, че не разбрах. Имало някаква агресия, ама никой не се противопоставил, никой дори не е посмял да вдигне пушка срещу зелените човечета. Сила голяма.