29 Ноември, 2017 18:11 1 992 12

Счетоводителят на Аушвиц влиза в затвора

  • аушвиц-
  • затвор-
  • оскар грьонинг

Съдът реши, че Оскар Грьонинг може да излежи присъдата си

Счетоводителят на Аушвиц" е в състояние да излежи четиригодишната си присъда и трябва да влезе в затвора, постанови германски съд. Оскар Грьонинг е на 96 години и е бивш офицер от SS, който е участвал в охраната на нацисткия концлагер, съобщи NOVA TV.

"Въз основа на експертно мнение върховният районен съд намира, че осъденият е в състояние да излежи присъдата въпреки напреднала възраст", заяви съдът.

Грьонинг беше признат за виновен през юли 2015 г. като съучастник в убийствата на 300 000 души в нацитсткия лагер на смъртта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    25 2 Отговор
    Е сетили са се кога да го съдят-тя войната свърши преди 70 години...Цирка е тотален .Затова пък в Хага ги съдят без да ги чакат с години..а тоя старец е съпричастен към убийството на 300 000 човека ...и чак като си е изживял живота го съдят..Абе лицемерието на Запада минава всички граници...
  • 2 Патриот

    16 3 Отговор
    Ние и други резултати не сме очаквали от световното еврейсство, което в момента чрез съдебните системи на различни държави и европейският съд отмъщават (по тяхно му - раздават справедливост)
  • 3 Хасан

    14 1 Отговор
    Лицемери..сигурно цял живот са го използвали за финансови манипулации....по интересно е и съдбата на фон Браун...хитлеристки изобратател на ракетите..работил и за Хитлер и за НАСА

    Коментиран от #7

  • 4 Брат ми

    12 0 Отговор
    Продажни съдийски копе..та.
  • 5 Бат Саше

    17 0 Отговор
    Мръсна еврейска паплач!!!
  • 6 Барчо

    4 1 Отговор
    Последно какъв е бил? Счетоводител или охранител. Оти счетоводитело може и да не е видел нищо и да не е подписвал смърти, но охранитело може да е тепал много ора. Каков е бил човеко???
  • 7 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Фон Браун колко души е убил, а хасане. Все едно да съдиш Калашников.

    Коментиран от #9

  • 8 Кака Гинка

    4 0 Отговор
    Като чета световните новини,било такива,било за секс скандали отпреди 50-60 години, се сещам за една позабравена нашенска поговорка: "Лани баба пръднала,сега ѝ замирисало." На кого ли е нужно такова "правосъдие" и какво искат да докажат с това?!
  • 9 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Прочети историята..или гледай документален филм в интернет..за тайния проект на Хитлер..за пленниците които са работили по него...за умрелите от изтощение пленници...и след войната Сащ го взима и възлага да работи по ракетите..взима награда за Аполо..
  • 10 Хасан

    2 0 Отговор
    А и това че го съдят сега е просто еврейска стратегия...Евреите всяка година я хващат някого,я съдят някого от войната...и спонсорират филм,книга за тия събития
  • 11 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Защо счетоводителят , и защо след 70 год . ? Значи ако аз утре започна да убивам ще ме съдят след 70 год. ? Тия германци са много бързи .
  • 12 Борислав

    0 0 Отговор
    Чрез холокоста,където пожертваха собствения си народ,господарите на света си осигуриха 100 години неприкосновеност и комфорт.Сега всеки политик,общественик и дори об.човек,които отстояват интересите на народа си,биват заклеймявани!
Новини по държави: