11 156 15

Ловец застреля жена. Помислил я за елен

Фатален инцидент в щата Ню Йорк

Денис Джамбазов

Американски гражданин застреля своята съседка, защото я помисли за елен, съобщи „Ню Йорк поуст“. Мъжът е излязъл на лов след залез слънце, което е незаконно в Щатите. 34-годишният Томас Ядловски от окръг Шътокуа, щата Ню Йорк, се е предал сам в полицията. Повдигнати са му обвинения в убийство втора степен по местното законодателство. По случая тече разследване.

Фаталният инцидент е станал на 22 ноември, около 17:20 часа. 43-годишната Розмари Билквист излязла на разхода с двете си кучета в намиращата се наблизо гориста местност. Томас Ядловски произвел изстрел, след което чул силен писък и се обадил в полицията.

На място са били изпратени и медицински екипи, които са отвели ранената жена в болницата. Малко по-късно обаче тя починала. Властите в Ню Йорк посочиха, че този инцидент е трагично напомняне за важността на законите за ловуване и тяхното спазване. Задържаният ловец заяви, че помислил жената за елен, който стои на по-малко от 200 метра от задния му двор. Решил да стреля – въпреки забраната за лов след залез. В обвинението се казва, че този инцидент много лесно е можел да бъде избегнат, а поведението на мъжа е било безотговорно и опасно.

Ако бъде признат за виновен, американският гражданин може да лежи в затвора 15 години. Окръг Шътокуа, в който е станал фаталният инцидент, е провинциален слабо населен район с развито селско стопанство, посочва „Ню Йорк Таймс“.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ттттттттттт
  Отговор
  1 09:46  01.12.17
  Аз пък си помислих, че е видял рога човека и затова е стрелял..
 • onq s konq
  Отговор
  2 10:01  01.12.17
  И ас веднъш замалко да утепам тъщата щото я помислих за дива свиня ама не я уцелих!От тогава тя изопщо не стъпва у гората!

  Коментиран от #12

 • гост
  Отговор
  3 10:01  01.12.17
  От многото ГМО мозъкът на царевичаря е мутирал и му се превиждат елени
 • Хипи
  Отговор
  4 10:28  01.12.17
  Може да е хапнал губки по пътьом

 • Грую
  Отговор
  5 11:15  01.12.17
  Еди-как-си Стар социалист беше Кольо Качулят, организиран, тъй да се каже, и класосъзнателен до мишниците, и два занаята владееше фарси. Едно време беше само калайджия и ловец изряден, но като се появиха на пазара чугуните, алуминият и не знам още какви конкуренции, калайджийството почна да не храни къща и той стана рибар. Няма ли, значи, работа в дюкяна, обеси торба на рамо, възпретне крачоли, грабне един комат хляб и хайде в Тунджа. Хвърга, мята мрежата по бързеите и като види, че няма нищо, израмчи ризата под някоя върба, изуе панталоните и се цамбурне в някой вир като видра. Яка душа, хей! Като потъне във водата и се потаи, по половин час не излиза. Само едни мехурчета подскачат отгоре над мястото, подскачат и се пукат като пуканки. Стои там, стои, стои и тъкмо си помислиш, че си е приклещил дебелата глава в някой кореняк и се е удавил, изскочи с по две риби в ръцете и една в устата. И с ръце, и с уста лови кротушките, ти казвам, като нищо. Като налови едно-две кила и посинее от студ като цвекло, та му се разтреперят мартинките, облече се набърже и в кучешки тръс се връща в града. Обърне му две шишенца ракия на Дима Кунтерика, иде си в къщи, постеле тавата с шума, насипе рибата и отива на пазара. Седне на ъгъла до фурната и кротува. Дорде не я продаде, не приказва много-много, ама свърши ли се и задрънкулят ли му левчугите из джеба, събира си партакешината и хайде пак на Димовия дюкян. Че като почне: дай, Димо, капии, Димчо, дай, Димо, капии, Димчо,

  Коментиран от #15

 • Грую
  Отговор
  6 11:17  01.12.17
  докато го избие ситна роса по челото и очите му засвяткат и станат мънички, като сини мъниста. Тогава чак му се отваря ченето и като почне Карл Маркса, дъх му не дава да си поеме: приказва, приказва, бистри политиката, нарежда света и отруденото човечество и най-после извика, колкото му глас държи: - Да живее работническата социалдемократическа партия... еди-как си! Да живее червеното знаме на труда! Ура! Тоя момент чака и баджанакът му Еньо Юрдекът, който пък минаваше за анархист. Примъкне се на неговата маса, гаврътне му чашата и рече: - Ааа!... Баджанак, само червеното ли? - И черното да живее... еди-как си! Ура! И почва да го целува по врата. Изведнъж обаче забелязва отвън на прозореца, опулил очи, как гледа строго старшията Дели Дончо. Качулят бързо съобразява, преглъща си плюнката и проревава още по-силно: - И негово величество да живее, еди-как си! Почетният председател на ловджийското дружество! Ура! Еньо Юрдекът обаче го изглежда сърдито и той смотолевя: - Петнайсет години съм член на това дружество, не ме гледай, че съм... еди-как си. И той да живее! Наздраве! Вечерта късно веднъж, като затворил Кунтерикът кръчмата и ги изпъдил, Качулят прегърнал баджанака си и трогнат му рекъл: - Баджанак бе, да идем у дома! Една фитка имам сготвена, ама... еди-как си! Ламбевото куче я давило през деня и взела да мре, та Петра я заклала. Да идем да я изядем... И винце има! Хайде! Юрдекът се съгласил и тръгнал. Щом стигнали до път
 • Грую
  Отговор
  7 11:19  01.12.17
  ната врата, и той се провикнал на жена си: - Петро... Петро-гълъбо, ставай! Ставай, че гости ти водя!... - Да ти опустеят гостите и ти да пукнеш, кога се не напи - обадила се сънена жена му и станала да отвори. - Ссст! Петро-гълъбо! Умната! Посрещни, както е редно, и слагай софрата... еди-как си! И фитката дай! - Няма фитка! - Сст! Петро-сврако, да донесеш тенджерата, че ще ти я нахлуя на главата!... Ще, не ще, донесла Петра фитката. Яли, пили, по едно време той пак се развикал: - Петро-гълъбо, тая фитка крака няма ли? Де й са кълките? - Няма! Не зная! - Каак, Петро-сврако, кракатааа! Краката... еди-как си! Донесла жена му и остатъка, отсипан в една паница, тръснала я отпреде там и рекла: - На, пукай, да се напукаш, пък утре нека да мрем от глад! - Ссст! Петро-гълъбо, умната! Качулят знае какво прави! Пет печели, шест харчи! Умната!... Еди-как си! Нали тъй, баджанак? Сръбни де! Що не пиеш? Ха, тъй те искам! Да живееш! Да живее народът! Да живее червеното знаме на труда! - Ааа, баджанак, ама само червеното ли? - И черното да живее, баджанак! Ура! През есента, като ходил пак за риба и газил бос из Тунджа, убил си крака, закуцал и се върнал без време. Хубаво, ама нали е и ловец! Паднали едни мъгли надвечер, разкрякали се гъски над града, а той се върти насам-натам и не го сдържа на едно място. По едно време не се стърпял, откачил пушката, турил едно стъкло с ракия в торбата, метнал се мълчешката на магарето и хайде на гюмето пристигнал в тъмнот
 • Грую
  Отговор
  8 11:20  01.12.17
  о, слязъл, забол едно колче встрани на колибата, вързал магарето да пасе, влязъл вътре и застанал да чака. Чакал, чакал - няма нищо. Опънал му издебело, повторил дваж-триж и пак зачакал. На разсъмване чак, когато го била унесла дрямка, дочува през отвора, че нещо сумти отвън. Изплашен страшно и с размътена глава, Качулят извикал: - Ако си човек, обади се... еди-как си, ако си вълк, ще те убия! Отвън все така нещо прухтяло край колибата до отвора. - Хей - повторил прежълтелият Качул, - ако си човек, кажи една дума. Ако си вълк - стрелям! И изтрещял с чифтето през дупката. Нещо изпъшкало и се строполило на земята, ама той не посмял да излезе да види в тъмнината. На сутринта, кога подал глава навън, то що щеш! Магарето с кървава муцуна лъснало петалите си нагоре към небето. Погледнал го Качулят, погледнал го жално, почесал се, дето него сърби, въздъхнал издълбоко и продумал като на себе си: - Хм, магаре! Просто нещо... еди-как си, некласосъзнателна твар. Навира си муцуната в пушката ми. Пфу!... - После добавил: - Да го одера за кожата - колкото - струва моята, толкова и неговата... Хм... Магаре!... Просто нещо... Лумпенпролетариат! И като се навел, откачил му въжето от врата, прекатурил го и то цопнало и потънало във водата.
 • The TRAPPER
  Отговор
  9 11:49  01.12.17
  Тъпите хамстерикански ченгета не могат да проумеят че пича е гръмнал комшийката нарочно , - защото не му пуска . Моята комшийка като ми пуска и я лашкам по 2 пъти на ден защо не я гърмя ? Много е просто - казал й че в гората има много гъби, тя взела кошничката, сложила си е червената шапчица и отишла.И после- станало каквото станало.
 • Георги Колев
  Отговор
  10 17:46  01.12.17
  Логично е...Цял живот му е слагала рога без да го осъзнава.Той без да иска им пуснал куршума...
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  11 00:14  02.12.17
  от ловците по глупави няма

  Коментиран от #13

 • 12 04:38  02.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 13 10:07  02.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ловецО
  Отговор
  14 13:03  02.12.17
  На тая не и е било писано да живее :D
 • goni
  Отговор
  15 11:12  03.12.17

  До коментар #5 от "Грую":

  Не е убаво така! Па напише кого цитираш! Ората че си помислят че си много талантлив! А, ти просто плагиатстваш!:)

Напиши коментар:


Публикувай