Last news in Fakti

1 Декември, 2017 12:04 955 3

Силен трус в Иран - Декември 2017

  • иран-
  • трус-
  • силен

Има пострадали

Силно земетресение разтърси Иран, съобщи CNBC.

Трусът е бил с магнитуди от 6.3 по скалата на Рихтер. Неговият епицентър е бил на 58 км. североизточно от Керман. Населението в региона наброява над 821 000 души.

Трусът е бил засечен на дълбочина от 10 км. Последвал е вторичен трус със сила от 5 по скалата на Рихтер. По последни данни са пострадали около 50 души.

През миналия месец граничният район между Ирак и Иран беше засегнат от земетресение със сила от 7.3 по скалата на Рихтер. Тогава загинаха 400 души. В Иран бяха разрушени хиляди домове.

В момента страната взима мерки за обезопасяване на сградите. Правителството вече отпусна помощи за пострадалите от големия трус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жйвжймгймгймгймгймгймгйгй

    4 0 Отговор
    НАШЕНСКИЯ КИСИНДЖЪР ОТ БАНКЯ. ...ВЧЕРА МИНА ОТ ТАМ. ......ИНТЕРЕСНО. ....
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Краварите им пускат ХАРП да видят как ще им се отрази.
  • 3 БайТози

    0 0 Отговор
    Нема коридор за Бат Бойко А?