Last news in Fakti

2 Декември, 2017 06:01 1 585 4

Латвия създава спецчасти

  • латвия-
  • спецчасти-
  • армия

Нова структура за армията в страната

Латвийската армия планира създаването на специални отряди, съобщи РИА Новости.

Това беше обявено от командира на военните сили в страната Леонид Калнинъш. Според него структурата на латвийската армия е остаряла и не отговаря на модерните принципи в НАТО. Според него в момента важна цел е създаването на отдел за спецакции.

„Планира се да бъде създаден специален оперативен отдел, който да включва споменатите специални сили. Ще има и звена, в които ще участват доброволци“, заяви Калинъш.

В момента текат консултации с експерти по специални части за формулирането на стратегията за новите звена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    5 4 Отговор
    Спецназът като чуе тътена тътена на артилерията и грохота на идващите танкове ще се насере.
    Като тръгне бронетехниката с "Кяй!", "Мяй!" и други подобни каратистки викове не можеш я спря. Нито с това тънко автоматично пистолетче на снимката дето го държи спецназа с пълнителче 20 тънки патрончета. Трябва дебела стомана и големи дулми с големи снаряди.
    Пак някой гей-депутат или жена -министърка си мисли, че от нея почва топлата вода и съчинява идиотщини.
  • 2 ибрахим

    4 2 Отговор
    ъъъ спецназа по принцип работата му е да укаже на авиацията къде точно е тътена на артилерията и грохота на танковете.след това остава само скрап.
  • 3 mediator37

    6 3 Отговор
    Чеп за зеле не става от тези спецназове - губене на време и човешки ресурси, но какво да се прави, бедните народи като нямат пари за въоръжение се залъгват с евтинджоски мероприятия, като обучаване на разни юнаци с калпаци.
    Една батарея реактивни установки изстрелва 240 ракети за три минути. Докато твоят спецназ я засече и звънне на авиацията по джиесема, тя докато запали и литне, докато стигне, батареята вече е решила огневата си задача и се мести на следващата огнева позиция със скорост 40-50 км.ч., с каквато спецназът не може да тича и я следи.
    Всяко танково съединение си има собствено ПВО и собствена авиация за въздушно прикритие. И най-вече си има собствена пехота, която познай как ще чака спецназа да целеуказва с лазерчето коя гаубица зад кой шубрак дъни.
    И прочети за последния китайски танк, който като засече, че е осветен от лазер включва квантово оръдие и ослява по лъча обратно оператора (спецназа). Това с лазерчето и целеуказването е отдавна приключила приказка.

    Коментиран от #4

  • 4 ибрахим

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    тия глупости иди и ги кажи на онея от идил.щото там половината от авиоударите са коректирани от спецназ.

    туй за танковите съединения и пво го разказвай на иракчаните.там за една седмица останаха без танкове и без пво.и после мина морската пехота която се явява спецназ.

    тая батарея де ще изстрелва по 240 снаряда първо трябва да знае по какво ще ги изстрелва.демек разузнаване си трябва и пак до спецназа допряхме.

    и последно маки държави като нашата и латвия първо нямат армия а спецназ още по малко.
Новини по държави: