1 Декември, 2017 14:30 105 359 47

Сърбия предупреди Балканите: Оръдията замлъкнаха, но...

  • сърбия-
  • балкани-
  • война-
  • опасност-
  • александър вучич-
  • европа-
  • оръдия

Вучич каза каква е рецептата младите да останат на Балканите

Сърбия предупреди Балканите: Оръдията замлъкнаха, но... - 1
Снимка: Shutterstock

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че „оръдията са замлъкнали“, но на Балканите опасността все още съществува, съобщи радио B92. Поради тази причина по думите му е важно да се запази стабилността в региона. Вучич направи този коментар на среща в Белград с делегация от младежката организация на Европейската народна партия.

„Сърбия е на европейския път – преди всичко на пътя на запазването на мира и стабилността в региона“, заяви Вучич, подчертавайки, че това е от решаващо значение за икономическото развитие на Западните Балкани.

„Надявам се, че ще създадем икономически съюз, че нашита камиони няма да стоят на границата, и ще позволим по-бърз растеж на всички страни от Западните Балкани“, заяви държавният глава на Сърбия. Той каза, че трябва да има сътрудничество между бившите югославски страни. Това сътрудничество по думите му трябва да бъде разширено с България, Гърция и Румъния.

„Страните няма да оцелеят, ако не могат да задържат младите хора“, заяви Вучич. Президентът добави, че членовете на Европейската народна партия носят голяма отговорност, защото те са на власт в много европейски страни. Вучич изрази надежда, че Европа ще разбере опасността, която съществува, и ще успее да я преодолее, изграждайки по-силна Европа, която ще включва и Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПрисмехулка

    216 76 Отговор
    И понеже според сърбите трябвало да има сътрудничество, то за това задържаха преди няколко седмици българските лекари. Те за това повече нема да слушам сръбска музика.

    Коментиран от #5, #12, #16, #28, #30, #44

  • 2 йщзжйвщймкймкймкймйгйг

    193 74 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКА НАРОДНА ПАРТИЯ ....ВСЪЩНОСТ Е ЕВРЕЙСКА НАРОДНА ПАРТИЯ В НЕЯ ЧЛЕНУВАТ ВСИЧКИ ЕВРЕЙСКИ ПАРТИИ В ЕВРОПА. ...В ТОВА ЧИСЛО. ..И. ...ГЕРБ. ...
  • 3 Джаксън

    203 27 Отговор
    „Страните няма да оцелеят, ако не могат да задържат младите хора“ сърби, мърби ама точно в целта, а вие си дрънкайте врели не кипели за бюджети и некви си проценти

    Коментиран от #35

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 николай

    104 43 Отговор

    До коментар #1 от "сойкаПрисмехулка":

    докторите са извършвали прегледи без разрешение в Сърбия затова са задържани. Знаеш ли какво щеше да се случи с тях ако бяха направили това в Германия ? Съд и по бързата процедура в затвора, там изобщо не се церемонят ако се нарушават законите
  • 6 ussr

    61 9 Отговор
    Заплата 500-600 лв???
  • 7 Бесен Язовец

    134 32 Отговор
    Да връщат Западните покрайнини, па после ще видим, може и да си посътрудничим !

    Коментиран от #15

  • 8 PlimP

    120 26 Отговор
    то в историята си пише, всички около нас са лай.ари и то класни, колкото пъти Бг им е подала ръка, толкова пъти е имало нож в гърба, за тва само средни пръсти (по хитрия начи естествено) и да се спасяват
  • 9 Ганчо Ганчевски

    25 25 Отговор
    По добре късно да прозреш отколкото да останеш изолиран.
  • 10 Снайпериста

    68 14 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 11 Червен интернационал

    82 20 Отговор
    Ако Хитлер,беше спечелил войната,сега целия този театър,който ни разиграват евреите в лицето на ЕС и производните му, нямаше да съществува,както и вечната руско-американска дружба,нямаше да ни демонстрира,какви врагове са и че не са зависими и назначени от ЧЕРВЕНИЯ ЕВРЕЙСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ.
  • 12 Киру

    39 26 Отговор

    До коментар #1 от "сойкаПрисмехулка":

    Бе кпй та кара да слушаш бе ? Лекарите са нарушили законите на Сърбия и е трябвало да ги затворят за 2 години. Ако това беше в Германия веднага да са ги затворили по бързата процедура.

    Коментиран от #21, #29

  • 13 Спиро

    27 3 Отговор
    Човека е прав.
    В исторически план, винаги има събития които противопоставят хората едни срещу други.
    Ако и делата са като думите, аз съм "за".
    Да не се окажат само лозунги...
  • 14 IYI Kайъ

    112 31 Отговор
    Сърбия стои плътно до Русия и не се нуждае от ЕС.Кажете какво спечели българия от измисления ЕС?Спечелиха само хора които имат достъп до еврофондове и другарите от върха.

    Коментиран от #19, #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Здравко

    22 4 Отговор
    Преди да се обединим първо трябва да се разграничим.Изчистване от инфилтрираните навлеци.
  • 18 Володя

    72 11 Отговор
    Отнемане българските паспорти на циганите и да нямат право повече от едно чаве да раждат, крайно време е да пончнат да ги вкарват по затворите. Турската партия ДПС да се закрие

    Коментиран от #37

  • 19 Гост.

    32 8 Отговор

    До коментар #14 от "IYI Kайъ":

    Ами точно заради тия алчните покрай еврофондовете народа не може да спечели от ЕС! Съюза си е ок, нашите политици са дупедавци. И познайте къде изтичат парите....

    Коментиран от #40

  • 20 Сърбия

    46 9 Отговор
    Арестуваха ме глобиха ме и ме осъдиха по бързата процедура в Ниш за това че се бях изгубил на 30 км от града и се опитах да спра автомобил на автостоп за да се придвижа до населено място. Бях пил но когато дойде патрулката и ми взеха проба за алкохол и умишлено завишиха промилите в протокола за да могат да ме осъдят по бързата процедура както разбрах по-късно. В присъдата бе записано че съм "безчинствал" на пътя?! Всъщност тъкмо вдигнах ръка за автостоп за първи път докато зад мене е идвал полицейски автомобил. Съдът не работеше но специално за мене извикаха съдия и човек да води протокола. Присъдата бе 12 дена затвор или парична глоба. Взеха ми парите биха ми черния печат и по живо по здраво съседската. Значи...искам да кажа че не сръбска музика ами сърбин повече не искам да видя.

    Коментиран от #24

  • 21 Колега

    15 6 Отговор

    До коментар #12 от "Киру":

    кви закони са нарушили ве колега ти там ли беше а?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Барчо

    22 8 Отговор

    До коментар #14 от "IYI Kайъ":

    Сърбия този път е избрала грешния партньор. Говоря за географско разположение. Виж с кой граничи. Няма излаз на море и може да бъде задушена за нула време. Тя няма съюзници в момента на които правителствата да симпатизират на Русия, а съседи, които са подлоги на америте. Едно грешно решение и........ са изолирани, без да могат руснаците физически да помогнат. А може би америте ги пазят за специален случай като повод за нещо голямо????

    Коментиран от #38

  • 24 Барчо

    34 10 Отговор

    До коментар #20 от "Сърбия":

    Ами да ти кажа, че това със сигурност е станало след като България услужливо пусна америте да изтрепят невинни сърби, да съборят училища, ел. централи и т.н. В уикипедията има достатъчно факти за безчинствата на американските бомбандировачи, минали през нашето въздушно пространство. Със сигурност това е една от причинете.
    Аз съм бил със семейството в Югославия и ми закъса колата в едно село привечер. Не можах да оправя колата и хората от къщата до която бях спрял ни прибраха почти насила. До 3 сутринта ни тъпчеха с всякакви вкусотии и ни поиха. В 10 като се събудих, колата беше оправена от местен майстор. Понеже беше елементарно и не е влагал материали и пари не поиска. През цялото ни пребиваване в Югославия са като разберат, че сме българи ни уважаваха и не сме имали грижи. Не сме се крили, а напротив. И по тази причина аз имам прекрасни впечатления от тях. Предполагам сега тази случка няма как да се повтори.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 моторджия

    31 5 Отговор

    До коментар #24 от "Барчо":

    Югославия и Сърбия са различни държави. Прави разлика! Сега ако ти се случи същото ще те обезкостят и ще си щастлив, ако ну са те опънали и не са ти откраднали колата и багажа.
    Когато минавам през Сърбия гледам да е мина по светло и никъде да не спирам за почивка. Глобяват, ако спреш на паркинг и спиш в колата или идват тъмни субекти, които почват да те изнудват да им продадеш нещо. Пълно е с джебчии и престъпници по паркингите. Ако ще почиваш отбиваш и отиваш до някое населено място близо до пътя, но никога на паркинг. Разправяли са ми, че и гуми пукат и после "случайно" ти се притичват на помощ да помагат. Докато единия помага аверите му те ограбват. Отбивал съм се да почивам в Белград. Там пък какви измамници и мошеници са не е истина просто. Влизам в ресторант. Цените са двойни на нашите, удрят те в сметката и ти вземат пари за якето, коуто на входа ти казват, че трябва да го оставиш в гардероб, защото не било прието в ресторанта да се влиза с връхни дрехи. На излизане ти вземат 5 евро за гардероб и ти го дават. Сърбите от Югославия нямат нищо общо със сегашните сърби в Сърбия. Уж един и същ народ но коренна разлика за 25 г.

    Коментиран от #31

  • 26 Mimi

    15 11 Отговор
    Моторджия - като чета твоя коментар едно към едно е вярно, но за България
  • 27 Варчо

    22 1 Отговор

    До коментар #24 от "Барчо":

    Има Барчо. Преди три години закъсах до Враня (след Лесковац). Докато спрях ли се чудех как ще се справя до мен спря сърбин и предложи да ме изтегли, бях на лошо място - завой и баир. Помогна да намерим майстор. Хората ни приютиха и нахраниха. Преспахме и на другия ден след закуска си тръгнахме. Останахме фабрика приятели с тези хора.
  • 28 Кофти

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "сойкаПрисмехулка":

    Кой те кара да я слушаш, пезевенк?
  • 29 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #12 от "Киру":

    Какви сръбски закони в изконните Български територии???
  • 30 Ross

    33 16 Отговор

    До коментар #1 от "сойкаПрисмехулка":

    По моето а не само скромно мнение сръбска музика в България както и гръцка винаги са харесвали и слушали селяците/ селяндурите по манталитет . С други думи казано боклуците и простаците . Понеже отдавна не живея в България та не знам как е сега но по рано имаше един често срещан израз..."а бе я дай/пусни нещо гръцко или с сръбско"..
    Опитвал съм се на подобни урунгели да кажа тактично ,че дори на голямата сръбска или гръцка отрепка никога няма да му мине през ума да каже.."яаа пусни нещо българско..". Колко е било успешно няма да казвам.
    В Сърбия не съв бил но три месеца съм работил в Гърция и никога не съм чул когато се съберат гърци на маса да слушат примерно българска или сръбска музика .
    Каквито и да са..лицемерни и т.н. обаче си имат чувство за национално достойство . За разлика от токива боклуци като теб . Горе долу съм сигурен,че така стоят нещата и със сърбите .
    За мен определящо доказателство,че някой е простак и боклук ,това е стила музица която тоя тип слуша .
    Гръцка ,сръбска или чалга това е вкуса на простака. А от простак няма полза обществоно . Ето простака боку тиквата харесва чалга !!!

    Коментиран от #33, #41

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пешо

    12 11 Отговор
    Казаното от Ross е абсолютно точно.
  • 33 Мими

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "Ross":

    Ами Кой те управлява другарю.?
  • 34 гост

    14 2 Отговор
    Пътувам за Германия, колата беше пълна с багаж. Всичко наред, докато точно преди Лукойла, малко след първата путарина, колата изгасва. И по инерция се паркирах на бензиностанцията. Брей, не може да запали, ток всичко е наред. Но не иска да запали... дойде едно циганче и вика, бате да викнем пътна помощ, викам още малко ще помъча и тогава. След 10 минути, дойде човек репатрак (явно като има някой закъсал му се обаждат и идва, бизнес да става). Човека дойде и качи колата внимателно. Каза, че работи със сервиз. Беше говорил със собственика на сервиза и като отидохме, имаше коли по които работеха, но ги зарязаха и започнаха да работят по моята, собственика и двама младежи. Правиха диагностика, нищо..., обадиха се на някакъв и след 20-тина минути дойде. Почна и той с диагностики и се оказа релето на бензиновата помпа. Счупи го и го запояваше. В рамките на 3 часа оправиха проблема и живо по здраво. си тръгнах. 220 евро струваше и 50 евро искаше човека за репатрака. Слава Богу проблема се оправи и на време, хората се държаха добре. И вече едно на ум и никога на път само с парите, колкото са ти необходими, взимат се още толкова.
  • 35 ХаХа

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Джаксън":

    Ще ги задържи, колкото Тито ги задържа. Само чакат да им отворят границите ....
  • 36 Пенсионер

    7 4 Отговор
    Айдеее Путин и тук загуби.Язък за Миговете дето им подари.
  • 37 Отговор

    12 9 Отговор

    До коментар #18 от "Володя":

    Володя, ДПС не е турска партия , а проруска.Като нашето БСП.
  • 38 Име

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    Путин си го каза: Румъния ще спре ли руски самолет? Ами България? Албания? И какво като са обградени сърбите от натовски протежета?
  • 39 Осведомен

    2 1 Отговор
    ...кога започна войната в Югославия. че нещо не се сещам!!!!!
  • 40 Рада Дълбоката

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост.":

    Единственото с което можем да считаме че е ОК ЕС това е че прибра част от циганите ни и дотам . Всичко останало е ала , бала . Плащаме си вноската за да се върне при едни и същи във вид на субсидии и програми . Е и !
  • 41 Здрасти

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ross":

    Сигурно слушаш Моцарт или Шопен докато пиеш ракията... И понеже отдавна не живееш в България, бери ягоди, мии чинии и не се прави на много умен.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Валери

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "сойкаПрисмехулка":

    Типичн Ганьо, чул недочул и плюе. Като гледам и останалите ганчовци и те подкрепят. Прост народ слаба държава. Не се чудете, като изчезне нашата държава след някой друга година. А да, също така пращайте си децата в чужбина- да "успеят", това е пътя към вашата по-скорошна гибел, както и тяхната защото дърво без корен няма!
  • 45 Не щъркели, дори комар няма да премине.

    1 0 Отговор
    ЕС не ни е виновен, че си избираме да ни управляват бандити и после ги търпим с години. В Унгария, Чехия, Словакия и Полша защо са много по-добре от нас ?
  • 46 бат мишо

    0 0 Отговор
    миговете дет русия им подари не ги мисли
    първо снасят информация на производителя
    второ могат да бъдат ,, прецакани,,- адски лесно в бойни действия срещу производителя с бъзикни в софтуера и системата свой чужд-
    системи които гарантират , че техника по сложна от ръчно оръжие произведена от русия НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ СРЕЩУ НЕЯ
  • 47 бат мишо

    0 0 Отговор
    най малкото кт знаеш честотата на бойния комп е елементарно да му набиеш един помех и потом действа само катапулта
    даже гориво няма кой да подава на мотора
Новини по държави: