939 6

Русия забранява достъпа до американски медии?

Комисия в Конгреса на САЩ отне преди два дни акредитацията на телевизия Russia Today

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Комисията по контрола и правилника в Държавната дума ще предложи пълна забрана на посещенията на американски медии като ответна мярка, след като руската телевизия Russia Today (RT) бешe лишена от акредитация в Конгреса на САЩ.

Това съобщи пред журналисти председателят на комисията Олга Савастянова, цитирана от ТАСС.

В понеделник комисията ще разисква въпроса на извънредно заседание, във вторник предложението ще се гледа от Съвета на Думата, а в сряда - на пленарно заседание, уточни Савастянова. Тя обясни, че това е забрана за посещения в Държавната дума на журналисти, представляващи които и да било американски медии.

Долната камара на руския парламент освен това ще призове законодателните събрания на регионите на Руската федерация да вземат аналогични решения.

Комисия в Конгреса на САЩ отне преди два дни акредитацията на RT, след като по-рано този месец компанията изпълни американското искане да се регистрира като чуждестранен агент според съответния закон. Кремъл изрази недоумение и предупреди за скорошни ответни действия.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • коки
  Отговор
  1 16:03  01.12.17
  хамериканците все по-настойчиво си го просят,ама да видим кога ще им влезе до дъно,кофтито е че и други ще го отнесат покрай тях
 • Въпрос
  Отговор
  2 16:09  01.12.17
  Руснаците отвръщат на удара-къде е тук сензацията??? В последно време четем за Русия само отрицателни новини--сигурен съм че не е случайно това.

  Коментиран от #5

 • СССРБАРЕТА
  Отговор
  3 16:25  01.12.17
  Бой по кравите с тоягата!!! Само така братушки!!!
 • СССРБАРЕТА
  Отговор
  4 16:25  01.12.17
  Бой по кравите с тоягата!!! Само така братушки!!!
 • Патриот
  Отговор
  5 20:05  01.12.17

  До коментар #2 от "Въпрос":

  Когато нещо е направено от САЩ то е да се защити. Когато същото го направи Русия това е лошо и агресивно иунищожаващо правата на човека. Нормална пропаганда от Господарите отвъд океана, но 80% от хората вярват и не доумяват какво пиша.
 • Antimediator
  Отговор
  6 23:30  01.12.17
  Мазни каскети , колкото и да се стараете да хвалите Москва нищо няма да постигнете! Новините от там винаги са били негативни и така ще продължава още дълго време.Жалко за руския народ, че поколение след поколение си отива без да може да живее нормално.

Напиши коментар:


Публикувай