1 395 9

Българи са измъчвани във виетнамски затвор

Българите са източвали банкови карти

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Българи са измъчвани във виетнамски затвор, а нашите институции нехаят по въпрос. Това твърдят техните родители, според които децата им са бити и оставени без лекарска помощ, съобщи Нова телевизия.

Те са майки на момчета, които са зад решетките. Не къде да е, а в затвор във Виетнам. Синовете им излежават присъди за източване на банкови карти. Семействата им твърдят, че са измъчвани, бити и болни, оставени без лекарска помощ, a институциите нехаят. И молят същите тези институции да ги чуят. Надя е майка на Юлиян, който излежава 7-годишна присъда във Виетнам. Източвал сметки и клонирал банкови карти. Вяра споделя същата съдба. Синът й Колин е осъден на 5 години за съучастничество.

През 2014 г. Юлиян е без пари и без работа. Майка му се разболява и това го принуждава да замине за Виетнам. Не казва на никого. Обещават му бързи и лесни пари. През 2016 г. Колин отива на екскурзия във Виетнам. Обещават му работа като шофьор на негов приятел. Но така и не се връща. Близките му разбират от медиите, че Колин е арестуван.

През 2017 г. затворниците се разболяват. Семействата им твърдят, че никой не ги лекува. Преди броени дни сестрата на Колин и майката на Юлиян се връщат от Виетнам. Разказват, че момчетата са мъчени, бити и болни. Близките на затворниците обвиняват институциите, че са глухи за молбите им.

От Външно министерство обясниха, че български дипломат в град Хошимин регулярно посещава българите в затвора. За последно това се е случило на 17 ноември. Задействана е и процедура по трансфер за доизлежаване на присъдите в България. Отказаха да кажат какво е здравословното им състояние, защото информацията представлява лични данни.

Виетнам


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гоги
  Отговор
  1 12:56  02.12.17
  Все пак са в затвор какво се оплакват не е като в българия все е дно на хотел даже може и да не са живи докато изтекат годинките.Къде да беше и тук така няма да има толкова престъпници като знаят какво ги чака вътре в затвора
 • TSFH
  Отговор
  2 13:05  02.12.17
  Никаква милост за престъпниците !
 • Браво
  Отговор
  3 13:17  02.12.17
  Каква трогателна история!? Майка му се разболяла и той почнал да съсипва живота на другите - циганоиди, възпитани тук при нас в тази клоака на безнаказаност. Най-добре е да пукнат там, за да не ни ги връщат тук!
 • факт
  Отговор
  4 13:20  02.12.17
  ТОВА ДА НЕ Е У НАС

 • 5 14:09  02.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 15:49  02.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Рпг
  Отговор
  7 17:59  02.12.17
  Сигурно ги е.......ат с крем кураж
 • Барчо
  Отговор
  8 19:47  02.12.17
  Човека е бандит измамник и заслужава още повече мъки. Браво на виетнамците. С бандитите само така. Не трябва никакви права да имат. Права само до толкова. Имат право да мълчат, имат право да носят на бой, да носят на глад, да носят на мизерия и други такива.
 • ТИМ Варна Предупреждава
  Отговор
  9 19:22  04.12.17
  Динко вече е на път - сега ще има разплата по мутренски! Да си пазят колите и жените...

Напиши коментар:


Публикувай