Last news in Fakti

2 Декември, 2017 15:30 4 688 29

Израел стреля по сирийска военна база

  • ракети-
  • база-
  • сирия-
  • дамаск-
  • израел-
  • офанзива-
  • атака

Няма пострадали хора

Израел стреля по сирийска военна база - 1
Снимка: Shutterstock

Израелските въоръжени сили са предприели офанзива с ракети земя-земя по военна база, намираща се близо до сирийската столица Дамаск, съобщи Би Би Си, цитирайки сирийската държавна телевизия.

Атаката е нанесла щети, но двете ракети са били прихванати. Израелската армия не потвърди информацията, че е предприела офанзива срещу сирийците.

Сирийската обсерватория за правата на човека преди това съобщи за експлозии близо до Дамаск, които са били предизвикани от предполагаема израелска атака.

Има информация за материални щети, няма пострадали хора. Цел на ударите е бил склад за оръжия. През миналия месец се появи информация, че Иран изгражда постоянна военна база близо до града.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че Израел няма да допусне Иран да установи военно присъствие в Сирия, която от 2011 година насам е в гражданска война, отнела живота на много хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само истината

    16 1 Отговор
    Според сирийската телевизия от тази сутрин ракетите са били не по малко от две и са поразили сирийска база.
    Според други източници обаче базата е иранска -на 50 км. от Голан и на 14 югозападно от Дамаск.
  • 2 Вангелис

    15 5 Отговор
    ТСВ е все по-близо, но "Сирия още не е паднала".
  • 3 само истината

    17 14 Отговор
    Според израелския сайт haaretz в атаката са участвали и самолети. Не се споменава колко и какви.
    Но като се има в предвид ,че ПВО не е разбрало, че има и самолети може да се предположи,че са били F 35
  • 4 льоня

    19 14 Отговор
    опят грязна шорошоидна пропаганда.през рассийская пво ничто не сможет прорватся
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кире

    36 6 Отговор
    Няма гражданска война в Сирия, само платени терористи от цял свят, основно катили от саудска арабия, и стига с този ислямист в лондон нарекъл се обсерватория.
  • 7 факт

    22 13 Отговор
    израел каквото и да прави е обречен

    Коментиран от #26

  • 8 RIDIK

    12 19 Отговор
    Да бе. Затова след всяка война се сдобива с нови територии. Да е върнал Голанските възвишения след последната?

    Коментиран от #13

  • 9 Патриот

    27 9 Отговор
    Да видим каво щ каже ООН по въпроса?
    Неатакувана държава изстрелва ракети по мирна такава.
  • 10 Гост

    26 18 Отговор
    Крайно време е да се приключи веднъж за винаги със свръх наглия израел . Неизбежно е , въпрос на време .

    Коментиран от #12

  • 11 Бесен Язовец

    14 18 Отговор
    С евреите няма лабаво, мачкат чалмите както си искат !
  • 12 RIDIK

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Какво е това ООН / бившето ОН / ? Там са се окополи тия дето са спечелили войната преди повече от 70 години. Сигурно чакат следващата война за са ги махнат от там. Авторитета им е като авторитета на "сините каски "по света. Скоро на един негър в Сомалия със скиня каска и сини кръпки по ръкавите му бяхя нявряли персоналния АК там дето слънце не огрява. Та Патриот-че какво беше ООН ?
  • 13 Ярослав Станчев

    21 17 Отговор

    До коментар #8 от "RIDIK":

    Сдобиват се,защото бай ти американец ги крепи.Спре ли САЩ да подкрепя Израел арабите ще изколят евреите за една седмица.Затуй краварите дават мило и драго за евреите,защото от там организират разни "арабски пролети","цветни революции" и други подобни "демократични" намеси в арабския свят.Без американската помощ колко мислиш ще издържат 8 милиона евреи срещу 400 милиона араби???Час,два,ден,два дни???
  • 14 Трапер

    11 12 Отговор
    Станчев , 1/3 от Еврейския народ живее в САЩ , защо да не ги подкрепят? Освен това имат ядрен арсенал който е гаранция срещу нападение без пряка защита от САЩ. Евреите са оцелявали през вековете , ще оцелеят и във вечността .Това е предопределено -
    Звездата На Давид сияе най-силно !
  • 15 падналия ангел

    8 6 Отговор
    Две ракети земя-земя изтреляни от евреите са свалени. Две ракети въздух-земя са поразили целите си в Сирия, един безпилотник бутнат. Това с Панцер и Бук. Един човек е загинал.

    Коментиран от #25

  • 16 Граф Монте Христо

    24 16 Отговор
    Израелците имат такъв огромен ядрен арсенал, че за минути могат да унищожат не само целият арабски свят, ами около една трета от планетата - още повече сега с новите ф35 в техните ввс. Не знам каква далавера имате и за какво толкова ги подкрепяте чалмите, ама България е християнска страна и се съобразявайте с това!!! Ако не ви харесва православната религия...куфарите и при Асад...

    Коментиран от #17, #23, #28

  • 17 атеист

    11 24 Отговор

    До коментар #16 от "Граф Монте Христо":

    На теб като ти харесва толкова много юдеизма, куфарите и при Моше. Явно си евреин а не "гой"!

    Коментиран от #18

  • 18 Граф Монте Христо

    25 12 Отговор

    До коментар #17 от "атеист":

    Бъркаш се православен християнин съм, вие чалмите си стягайте куфарите, ясно ли ти е или да обобщя по-обширно??? Ние чистите българи заповядваме кой накъде да стяга куфарите...

    Коментиран от #19

  • 19 атеист

    9 15 Отговор

    До коментар #18 от "Граф Монте Христо":

    Да дойдеш да ми стегнеш куфара и да ме поразходиш? И 1115 плюса да си лепнеш, през някъде ми е. Чист българин бил, смехурко!

    Коментиран от #20

  • 20 Граф Монте Христо

    10 11 Отговор

    До коментар #19 от "атеист":

    Точно такива м....ли, мелези от смесен произход като тебе са ни клали 500 години!!! Да отидеш и да приемеш християнската вяра в Българската Православна Църква, че ще ми станеш само на ''мошета'' и на ''гойшета'' чифут отворен...Точно такива като тебе ги е правил на сапун...

    Коментиран от #21

  • 21 атеист

    13 12 Отговор

    До коментар #20 от "Граф Монте Христо":

    Да смениш личния доктор, шашардисан! Мен са ме кръстили в църква когато е било комунистическо, льохма! В какво ще вярвам или не си е моя работа! Заради ей такива дето се правят на чисти българи само зад клавиатурата сме на това дереже!

    Коментиран от #22

  • 22 Граф Монте Христо

    11 9 Отговор

    До коментар #21 от "атеист":

    И как ти е християнското име??? Сложи си ник с някакво християнско име, или май чифутската ти религия не ти позволява дори ник с християнско име да си сложиш, та камо ли да си кръстен...??? Тая поговорка дето ''крадеца вика дръжте крадеца'' няма да ти промени чифутския произход, нали знаеш че с генетично изследване веднага може да се разбере от какви националности си сглобен тука в България???
  • 23 ha ha ha

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Граф Монте Христо":

    Имат... дръжки и половина :D тия шмети-капели, вече не вървят ;)

    Коментиран от #24

  • 24 Граф Монте Христо

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "ha ha ha":

    Хич не ме интересуват, важното е чалмите да бъдат разсипани тотално, защото са ни клали 500 години и не толерирам никой, който ги поддържа, та ако ще и Путин да е...

    Коментиран от #29

  • 25 само истината

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "падналия ангел":

    Дрън дрън ярина ! Изобщо няма свалени ракети -всичките са поразили целите си . Има сателитни снимки от тая сутрин -базата е напълно смляна.

    Коментиран от #27

  • 26 Бате Цецо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "факт":

    А дано, но едва ли ще стане.
  • 27 edin

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "само истината":

    Хайде дай ги да ги видим тия снимки, пък аз ще ти покажа клипове колкото искаш :D
  • 28 Ярослав Станчев

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Граф Монте Христо":

    По-полека с ядрените арсенали.Какво като имат ракети,да не са малоумни да ги използват.Ако евреите стрелят ще изчезнат от лицето на земята завинаги.Нито Давид,нито Мойсей ще ги спаси.Пак казвам,оттеглят ли се американците от Израел с тази държава е свършено за няколко дни.А заради мазните евреи и американските им подлоги чалмите тръгнаха да скитат по цела Европа и правят атентати.Ако не ги бяха дразнили американци и юди,арабите щяха да си стоят на гъзовете и да е мирно и тихо там.Както беше по времето на Саддам и Кадафи.Имаха ред и закони,които се спазваха и народите си мируваха.Били страдали,били нямали права.И какво,на кого му пука за правата на арабите,на теб,на мен или на некой нормален европеец?По-важното беше да си траят под ботуша на Саддам,отколкото да плъзнат като хлебарки из Европа.Сега ходи да ги умиротворяваш,като нямаш работа.Мъчи се да ги интегрираш,като не слушаш какво ти пее радиото.Сега и там има демокрация,а тук мачкат с камионите беззащитно население,взривяват стадиони,изнасилват,що?Шото тъпите евреи и американци ги подпалиха.
  • 29 Хорацио

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Граф Монте Христо":

    Ако имаше 3 мозъчни клетки щеше да знаеш, че евреите са в основата на възхода на османската империя, те стоят и зад Туркия вкл и зад американската политика към Туркия през 20-ти век, като едва султан Ердохан се опитва да води независима политика ама няма да му се получи ако не слуша Израел. Основното зло в политиките по света идва от Израел и евреите по места в отделните държави. Също така ще забележиш, че каквато и агресия да направи Израел към някоя държава няма никакви проблеми в ООН или по медиите в развитите държави... защо ли. Та както каза човека, може да си нацъкаш още 1000 плюса факта, че говориш пълни глупости си остава.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания