3 Декември, 2017 19:41 2 668 14

Ердоган към бизнесмените с активи в чужбина: Предатели!

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • бизнес-
  • активи-
  • капитал-
  • предатели-
  • бизнесмени

Ердоган поиска от кабинета да ограничи бизнесмените

Ердоган към бизнесмените с активи в чужбина: Предатели! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че бизнесмените, които се опитват да преместят активите си в чужбина, са предатели, съобщи „Ройтерс“.

Държавният глава призова кабинета да блокира тези действия. „Виждал сигнали, чета новини, че някои бизнесмени искат да преместят капиталите си в чужбина. Те са предатели“, заяви Ердоган.

Президентът, който говори пред членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието, не уточни дали визира конкретен човек или компания.

Коментарът му е направен дни, след като Анадолската агенция съобщи, че турската прокуратура ще запорира имуществото на бизнесмена Реза Зараб. Турският банкер разкри пред американските служби мащабна схема за пране на пари, в която главно действащо лице е именно Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 батко бугар

    17 6 Отговор
    И защитата на ердоганчо в лицето на хасанчо започва да вие... СЕГА!!!

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Олигарха

    20 8 Отговор
    Колкото и да не го харесвам султана е абсолютно прав. Всеки бизнесмен изнесъл капитали в чужбина било то на влог, като материални активи или дори тесни специалисти(човешки капитал) е предател за родината си. Точно това прави САЩ силни - привличането на мозъчен, ресурсен и финансов капитал от цял свят и съответно събаря останалите държави.
    Най-нагли от тоя тип бизнесмени са тия домогнали се до парите си, чрез измама и кражба злоупотребявайки с държавна власт, както са олигарсите в Русия, България и други бивши соц републики, те носят най-голям грях към населението на държавите си. Вечни мъки за такива мизерници. Няма нищо по-грешно от това бизнесмен да консолидира капитала си в чужди банки вместо да го инвестира в държавата си под формата на нови бизнеси. Всяко заделяне на капитал в чужда еврейска банка е куршум за икономикатан на страната.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Барчо

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Олигарха":

    В продължение на твоя правилен анализ ние и по тази причина сме изключително зле. Първото е допускане на чужди капитали, които да контролират нещата тук и вместо да останат в България, то те за година две не само че напускат страната, но и изсмукват наличните тук. Второто е точно това, което ти засягаш. Изкарани от тук пари се кашират навън и така се продължава докато се изсмуче всичко възможно. Третото е за шибаните офшорки. Бягане от плащане на данъци по бизнес. Дори и Слави Трифонов, който се прави на по-голям българин и от Левски, фирмите са му в офшорни зони. Тези и още доста идиотщини се натрупват и по тези причини България отива към самоунищожение. Територия без население.
    Така че дали е престъпник или не, при Ердоган показателите в икономиката се повишиха. Избраха си го по всички демократични правила. Още повече, че доказа, че може да мисли и самостоятелно и то за доброто на собствената си държава, а не да лиже разни задници. Това естествено, че на кравофилите не се харесва и ще бъдат пускани такива партенки и за в бъдеще.
  • 4 Наско

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "батко бугар":

    Хасанчо е на хранилка и трябва да хвали спонсорите няма как.
  • 5 Да да

    8 19 Отговор

    До коментар #2 от "Олигарха":

    Истиска радост за мен е че минималната заплата в Турция вече доближава тази в България,а също така и пенсия. Но най-хубавото ще е когато западните фирми се изнесат нацяло от там (до 5 год. макс.) и турската лира стане 20-30 ст. Тогава всички дето се ерчеха с на.раната турция ,субсидирана от западния свят,ще разберат че няма как с политика от 15-и век да живееш в 21-ви и че исляма е гадна ,мазна религия подхвърлена от дявола (тва последното си е чиста истина :)))))))))))))) и Ердоган е негов пратеник - на Сатаната де :ДДДДДДДДД

    Коментиран от #7, #10, #13

  • 6 Бойчо Лобутов Керестеджиев

    15 4 Отговор
    Не вярвам да ви хареше моето мнение но си е прав човекът. Ограбват си родината разни тарикати, след туй в офшорки за да не плащат данъци . Ами , при назе същата работа. Ако някой одобрява ткава далавера, трябва да е олигофрен. Всяка държава се стреми за повече бизнес , но да си плащат данъците там дето печелят. А не в офшорки. ЕРДО е прав, морков или тоягата.

    Коментиран от #8

  • 7 Све

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Звучи правилно, но…
    Най-големияте инвестори в Турция са Катар, Израел, Азербайджан, САЩ и… Европа
    Много създадоха за последните 30г
    Икономическата политика на Ердоган е правилна
  • 8 Глупак

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бойчо Лобутов Керестеджиев":

    Само за инфо
    В цяла Европа е забранено на фирми без ясна структура и с офшорно участие да УЧАСТВАТ В ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ.
    Концесиите на природни богатства се одобряват след сериозен анализ и дебат от парламента поотделно…
    ЧУЖДИ Експертни ОЦЕНКИ НА ДЪРЖАВНИ АКТИВИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ.
    В БАН ИМАМЕ ВСИЧКИ ЕКСПЕРТИ

    Коментиран от #9

  • 9 Барчо

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Глупак":

    Ако визираш под цяла Европа и нашата така наречена държава, тук тия правила със сигурност се заобикалят по всякакъв законен и незаконен способ. По тези и други причини глобите, които плащаме по подобни и други простотии надвишават парите, които идват от Европа по най-различните фондове. Има справки до 2015 г и все още са достъпни. След тази година всичко е замазано в някаква измислена стъкмистика и не може да се направи свестна статистика.
    А и тук не говорим само за държавни поръчки. Говорим за средства, които би трябвало да са тук и да работят за нашата държава, а не да са някъде в чужбина и да работят за други срещу лихва някаква. В същото време да търсим външни средства на корпорации, които на свой ред да ни експлоатират като роби, грабят и изкараните средства също да напускат нашата държава.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хасан

    7 1 Отговор
    Да преместиш бизнеса си или да излезеш от турския пазар е просто смешно..Това е пазар за 80 милиона...средната възраст е 35_38...това са потребители с голяма покупателна способност...а и не мога да разбера ,човека е мюсюлманин за себе си ...а и трябва да му се направи евалла за Желязната църква
  • 12 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "батко бугар":

    Видя ли реставрираната Желязна църква?!...Изцяло реставрирана от турците...виж какво е толерантност ,какво е уважение !!..а не завистлив като тебе
  • 13 Хасан

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Субсидирана от Запада!!!???...парите не миришат ...никой не ти дава пари за сините ти очи...парите отиват там където се размножават
  • 14 Гого

    0 0 Отговор
    Може малко да е луд ама минималната заплата в Турция е 450 евро а ние къде сме май някъде из Африка??????
Новини по държави: