2 138 5

Сенатор: Да изтеглим семействата на военните от Южна Корея!

Сенаторът е притеснен от провокациите на Пхенян

Денис Джамбазов

Американският сенатор Линдзи Греъм заяви, че въоръжените сили на страната трябва да изтеглят от Южна Корея семействата на служещите там военни, съобщи ABC News.

Сенаторът, който е член на Комитета за въоръжените сили на Сената, заяви, че е настъпило време за подобна стъпка заради провокативните действия на Северна Корея и нарастващата опасност на Корейския полуостров.

„Лудост е да изпращаме съпруги и деца в Южна Корея, имайки предвид провокацията на Северна Корея. Южна Корея трябва да е дестинация само за войниците, но не и за техните семейства“, заяви Линдзи Греъм дни, след като режимът на Ким Чен-ун изстреля междуконтинентална балистична ракета.

Близо 28 500 американски военнослужещи са разположени в Южна Корея, за да възпрат потенциална агресия от страна на техните съседи. Напрежението на Корейския полуостров остава високо. Днес Вашингтон и Сеул започнаха съвместни учения, които бяха остро разкритикувани от Пхенян.

След като Северна Корея изстреля ракетата, от САЩ заплашиха страната с пълно унищожение, ако атакува американска земя или техните съюзници. Пхенян от своя страна обяви, че американците си просят ядрена война, защото демонстрират сила близо до техните граници.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:27  04.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кики
  Отговор
  2 14:06  04.12.17
  Започнат ли да изтеглят семействата си САЩ ще нападнат на 99 процента. По това ще си покаже. И след това целият полуостров няма да става за живеене. Дано Ю.Корея да спрат САЩ. 75 милиона бежанци ще тръгнат насам. Това е мечтан сценарий за САЩ, понеже те живеят от войни, както е известно. Не ми се мисли! При този сценарий НАТО ще се разпадне и целият свят ще обърне гръб на САЩ и ще разберат какво представляват.

  Коментиран от #4

 • Kcaniba
  Отговор
  3 14:08  04.12.17
  Памперси!! Амерски агресори!! Империята на золото
 • гост
  Отговор
  4 14:51  04.12.17

  До коментар #2 от "Кики":

  Лошото е, че реално поддържането на стандарта на САЩ и силата на долара няма алтернативен избор освен войната. Икономиката на САЩ има по-голяма зависимост от военната индустрия, отколкото тази на Русия от петрола и газта. И докато последните години Русия намаляват частта на търговията с природни ресурси в своя БВП, САЩ правят точно обратното. Да видим какво ще избере Светът - война или мир и дали изобщо ще му се даде избор или как ще се пребори, за да има този избор. Според мен до 10 г. ще има алтернативен по сила военен съюз, противопоставен на американското НАТО, а с това ще приключи хегемонията на САЩ.
 • Бай Хуй със Сабя Дамасклия в ръка
  Отговор
  5 15:50  04.12.17
  Те от Ю.Корея ще ги изтеглят ами от ФАЩ къде ша ги изтеглят като лудия Ким е им приготвел изненади подаръци който спокойно ша ги изпрати по бързата поща в на Тръмпака пощенската кутия ха ха!

Напиши коментар:


Публикувай