530 0

Откриха клиника за диабетици в Египет

Модерна клиника за диагностика и лечение на диабет

Денис Джамбазов

Марио Каротенуто, посланикът на Суверенния Малтийски орден в Египет, откри клиника за диагностика и лечение на диабет в египетската столица Кайро. Това съобщиха от религиозния орден на Римокатолическата църква.

Новата клиника може да приема по 2000 души всеки месец за диагностика и лечение на болестта. Сградата е оборудвана с най-модерната апаратура.

Клиниката вижда бял свят благодарение на монашеската конгрегация на ордена. Проектът е базиран и на хуманитарно сътрудничество между Малтийския орден и Тайван, изразяващо се и в закупуването на ултразвук за прецизна диагностика.

Модерният диагностичен уред е оборудван и с ехокардиограма. Клиниката е кръстена на Жерар Том, който е пръв велик магистър на Ордена на рицарите хоспиталиери на свети Йоан Кръстител.

Посолството на Малтийският орден в Египет е амбицирано да продължи с развитието на здравни и социални инициативи в страната.

Малта


Още по темата

 • Грандиозно откритие в Луксор

  Грандиозно откритие в Луксор

  Египетски археолози са открили две малки гробници в Луксор, съобщи „Гардиън“. Смята се, че находките са на около 3500 години. Новината ...
  10.12.2017
  6 657
  0

Напиши коментар:


Публикувай