820 1

Ученик със синдром на Даун беше набеден за терорист

Семейството на момчето е шокирано

Shutterstock, снимката е илюстративна
Shutterstock, снимката е илюстративна
Денис Джамбазов

Учител от американския щат Тексас докладва в полицията некомуникативно момче на 6 години със синдрома на Даун, че е предполагаем „терорист“, съобщи „Дейли Сабах“.

Заради сигнала силите за сигурност са започнали разследване и са разпитали роднините на детето, които са мюсюлмани. Преподавателят твърди, че малкият Мохамед Сюлейман е повтарял думите „Аллах“ и „бум“ в класната стая.

Семейството на момчето каза, че това е невъзможно, тъй като детето „не говори въобще“ и има „умствения капацитет на дете на една година“. „Мохамед се нуждае от грижи през цялото време“, заяви баща му Махер Сюлейман пред Fox26.

„Те твърдят, че е терорист. Това е толкова глупаво, това е дискриминация“, добави той. Мъжът добави, че полицията е провела изтощително разследване на семейството заради твърденията на учителя.

„Тези седмици бяха най-трудните в моя живот. Съпругата ми и моите деца плакаха преди няколко дни, но им казах, че всичко е наред“, заяви Махер Сюлейман. През последните години ислямофобията в САЩ достигна високи нива. Престъпленията от омраза за първата половина на 2017 година са нараснали с 91% спрямо същия период за 2016 година.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Барчо
    Отговор
    1 19:45  04.12.17
    Да, да! Невъзможно. Явно детето повтаря чутото в дома си. Очаквайте скоро Аллах и бум, ако не предприемете мерки. А родителите са шокирани, че са разкрити от малкия.

Напиши коментар:


Публикувай