Last news in Fakti

5 Декември, 2017 16:41 1 681 0

ЕС за Брекзит: Шоуто сега е в Лондон

  • брекзит-
  • великобритания-
  • лондон-
  • ес-
  • шоу-
  • маргаритис схинас

Все още има разногласия между Брюксел и Лондон

ЕС за Брекзит: Шоуто сега е в Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия смята, че пречка за постигането на пробива на преговорите се оказа изявление на северноирландската Демократична юнионистка партия за установяване на твърда граница между влизащата в Обединеното кралство Северна Ирландия и Република Ирландия.

По този повод говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас заяви: „Шоуто сега е в Лондон. Тук в комисията сме готови да подновим разговорите с Обединеното кралство във всеки миг, когато получим знак, че Лондон е готов затова“.

Схинас даде да се разбере, че Брюксел подкрепя искането на Дъблин за запазване на отворената граница на остров Ирландия, съобщи БНР.

Британският премиер Тереза Мей е подложена на натиск във Великобритания да намери решение, които да задоволи искането на юнионистите от Северна Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: