5 Декември, 2017 19:05 15 087 5

Арестуваха „кръстницата“ на мафията

  • италия-
  • мафия-
  • арест-
  • полиция-
  • кръстница-
  • мария ди трапани

Удар по сицилианската мафия

Арестуваха „кръстницата“ на мафията - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианските карабинери арестуваха жената, която е наричана „кръстницата“ на мафията, съобщи „Ла Стампа“, позовавайки се на информация на полицията. Мария Анджела Ди Трапани е сред общо 25 задържани лица в мащабна антимафиотска операция, проведена в Палермо в ранните часове на днешния ден, посочиха от службите.

„Кръстницата“ на мафията е съпруга на Салвино Мадониа. Арестуваната италианка е ръководела структури на „Коза Ностра“. Италианските медии припомнят, че не е необичайно жените да изземат функциите на съпрузите си, които са арестувани и излежават присъди в затвора.

Задържаните лица са били част от мафиотските кланове „Резутана“ и „Сан Лоренцо“. Те са обвинени в изнудване и връзки с мафията. Мария Ди Трапани е поела ръководна функция в сицилианската мафия след разместването по високите етажи вследствие на ареста на Тото Риина. „Босът на босовете“ почина през миналия месец на 87-годишна възраст.

Съпругът на „кръстницата“ на мафията излежава доживотна присъда заради убийство на бизнесмен през 1991 година. Мария Ди Трапани вече прекара седем години в затвора по обвинения, че е изпълнявала заповеди на съпруга си и поръчки, свързани с организираната престъпност.

След излизането си от затвора през 2015 година, тя незабавно се върна в „Коза Ностра“ и пое решителна роля, посочиха от италианската прокуратура. Арестуваните босове на сицилианската мафия са се доверили на Ди Трапани да управлява кланове, стоящи на върха на мафиотската пирамида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7657777

    27 1 Отговор
    ами нашите мафиоти кога ще ги арестуват............това не мога да разбера............ии не са и малко...............

    Коментиран от #4

  • 2 Голям прос

    48 0 Отговор
    Нашите ако ги арестуват кой ще еъководи държавата?
  • 3 Снайпериста

    12 4 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Роби

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "7657777":

    Те са не досегаеми 😀
  • 5 Кавал

    3 0 Отговор
    На карабинерката от снимката някой има ли й фейса?
Новини по държави: