Last news in Fakti

5 Декември, 2017 20:09 3 280 21

2800 полицаи и снайперисти ще пазят Ердоган

  • гърция-
  • турция-
  • посещение-
  • реджеп ердоган-
  • президент-
  • мерки-
  • полицаи-
  • снайперисти-
  • атина

Драконовски мерки за сигурност в Гърция

2800 полицаи и снайперисти ще пазят Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

Невиждани мерки за сигурност ще има в гръцката столица Атина за посещението на турския президент Реджеп Ердоган, съобщи „Екатимерини“. Турски държавен глава ще стъпи на гръцка земя за първи път от 1952 година насам.

Визитата на Ердоган в съседна Гърция ще се състои на 7-8 декември. Турските служби вече са в страната, за да обсъдят с гръцките си колеги маршрута на президента и мерките, които ще бъдат взети за осигуряване на неговата безопасност.

Турският президент ще има собствен екип от близо 200 души. 60 турски офицери вече са в Атина, а други 60 са в Комотини, където се очаква лидерът да се срещне с представители на мюсюлманското малцинство в петък.

Общо 2800 гръцки полицаи ще охраняват турския президент. Освен това ще има разположени снайперисти, както и елитни части на специалните антитерористични подразделения. Снайперистите ще бъдат разположени по маршрута на Ердоган, а много пътища ще бъдат затворени от страна на гръцките служби.

Говорителят на Ердоган Ибрахим Калън заяви, че посещението на турския лидер в съседна Гърция ще допринесе за подобряването на диалога между Анкара и Атина, които са в изострени дипломатически отношения заради отказа на гръцкия съд да екстрадира турски военни - обвинени за участие в преврата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милчо

    11 37 Отговор
    Пфф драконови мерки ... Като го набарам с ловджийската и цялата рязана армийка няма да го спаси злодея мазен .

    Коментиран от #3

  • 2 oхранител

    15 2 Отговор
    Навън не му трябва охрана, трябва му вътре.
  • 3 мето

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Милчо":

    айде приближи го де
  • 4 Гост

    13 3 Отговор
    Милчоо навремето и дядо ти сигурно теи викаше,но питай баба си кфо е станало

    Коментиран от #9

  • 5 Юбряяяяяя

    5 12 Отговор
    Желаем му "горещо" посрещане с дум-дум в главата!
  • 6 Колю

    6 12 Отговор
    Няма място в европейска държава тоя електромер , да ходи в анадола ,че скоро ще реве .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сократ

    4 0 Отговор
    Брех откъде толкова снайперисти 2800 намериха тия бе братче.
    Значи Руснаците в цялата световна война са имали 728 снайпериста на щат, а тия 2800 откъде ги изкараха това само снайперисти.

    Защото снайперист не става от всеки. Свестен снайперист става от поне 1 на 2000 военни. Това да не ти трепва ръката и контрол го имат много малко хора.

    Изглежда Турция са инвестирали сериозно в кадри в последните десетилетия. Гърция едва ли може да изкара половината на тази бройка.
  • 9 касапина

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    За вашите дядовци и баби на знам, но моят дядо ми е разказвал че има 4 регистрирани убийства на турци, трима е наръгал с щика и е отстрелял един турски капитан, които завръщал бягащите посерковци ,тогава пленили 800 турци и ги карали да играят по тръни, за свалянето на капитана имаше орден за храброст ,служил е в армията общо 13 години.

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "касапина":

    Твоя дядо сигурно е убил цивилни и мирни жители?като Милошевич..щото скапаната славянска раса само това може да убива беззащитни жени и деца...и за това и българи,и македонци,и сърби като етнос са на изчезване..за греховете на дедите плашат внуците ...

    Коментиран от #11

  • 11 касапина

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Четирима регистрирани насрани турски войници, трима наръгани с щик, и един турски капитан отстрелян с карабина като заек, това са смелите турски войни По злобна и противна от мюсюлската сган няма по злобен може да е само българин с мюсюлка вяря

    Коментиран от #17

  • 12 касапина

    2 7 Отговор
    А твоята любима държавица ще изчезне по скоро 40 мил кюрди ще гризнат доста от нея А българи са клали турци ЗАЩОТО ИМАТ МНОГО ДА СИ ВРЪЩАТ

    Коментиран от #16

  • 13 касапина

    1 4 Отговор
    Твоите деди също са си платили греховете, си но не на несъществуващият ви бог, а на дядо ми.
  • 14 gost

    6 3 Отговор
    вашите баби се радваха на рязаните бургии,от както ги няма неможете да се размножавате ,изчезващ вид сте на май....ви пут....та гяури,още малко и ще се малцинство,и с това неграмотно поколение май ще ровите кофите :))))))
  • 15 бай Хасан

    4 3 Отговор
    Колкото и да ви е чудно в негово лице аз виждам човека който има СИЛАТА И ВЪЗМОЖНОСТТА да е поредния спасител на народа ни,
    /след бившата Червена Армия/ който би могъл да ни отърве от крадливата и престъпна шайка на Пожарникаря, която се кани
    да управлява отново България . . .в близките 10 години !
    Само той ще може да направи нужните реформи в тук, като
    изхвърли от кабинетите им всички "ояли" се и корумпирани политици и олигарси и прати на заточение в Диарбекир
    /откъдето няма връщане/ !
  • 16 хахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "касапина":

    хахах продължавай да си вярваш нали знаеш че тези кадето се опитаха сега и гроб нямат тава е последната дйржава на земята която може да се превзена :) много са опитвали знаеж резолтата даже не много в миналото на 15 юли със собствените си оръжия стана ли нещо няма по силна власт от народа и те това са го доказали до последно и не си мисли че нечия сила може да превземе Турция защото на тази земя няма народ който да обича държата си повече от тях и това е доказано на целия свят и за тожа преди да коментираш помисли два пъти :)

    Коментиран от #18

  • 17 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "касапина":

    Нали знаеш кфо е станало в Батак...ПОРНОООО
  • 18 касапина

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "хахаха":

    XA XA XA Май не познаваш историята или така ти отърва, Одрин за колко време е превзет, и кои са наричали прусаци на балканите. а що се отнася за рязаните бургии последно ,праскаха вашите гъзове всички си спомнят голямата екскурзия и тия като хасан се възмущаваха че не обиждаха само жената ами обидиха и мене И защо като отидете в турция ви викат цигани не че не сте такива.
  • 19 Гост

    2 3 Отговор
    До поклониците на Турция: А що не си ходите в Турция, щом толкова си падате по нея а?! Да ви кажа ли? Защото Турция е най-изостаналата държава! Няма толкова елементарна нация! Няма култура, няма изкуство, няма нищо! Дай им оръжия, дай им фанатизъм и нищо повече! Как пък за толкова години, където контактуваха с развити цивилации в Европа не прихванаха нищо ! Ама нищо, нула! А с военните успехи на Турция не се хвалете, защото Османска империя е едно, а Турция съвсем друго. Ататюрк ви го е казал!

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 мето

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    не приказвай глупости ами иди виж как е държавата Турция барем една екскурзия да направиш и да се просветиш малко щото като те гледам май гледаш само документални филми от 70те
Новини по държави: