2 369 2

„Ислямска държава“ иска да окървави Албания

Смразяващо послание

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

„Ислямска държава“ призова своите поддръжници в Албания да извършат терористични атаки по време на коледните и новогодишни празници, съобщи македонското издание „Курир“. Джихадистката групировка чрез своите комуникационни канали отправи призив да се окървави Албания. „Имате достатъчно време, за да намерите кола, с която да прегазите хора“, се казва в апела на терористите.

„Имате достатъчно време, за да си набавите нож или пушки, с които да убиете неверниците“, обявиха още от „Ислямска държава“. По-рано джихадистите призоваха и за терористични атентати във Ватикана.

Мерките за сигурност в Европа ще бъдат повишени на коледните и новогодишни празници. Службите се опасяват най-много от „самотните вълци“, за които няма информация, че подготвят кървав удар.

През изминалите две години в Европа бяха извършени редица атентати, при които бяха убити или ранени стотици. При голяма част от тях терористите използваха превозни средства, с които да се врежат в тълпата и да вземат повече жертви.

Албания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пак ли
  Отговор
  1 20:09  06.12.17
  Всички мюсюлмани са потенциални терористи...затова Тръмп много умно отрязва мюслита...
 • гост
  Отговор
  2 00:49  07.12.17
  Света ще миряса когато дръпнатия дебелак изпепели САЩ. Зад всички гадости по света стоят САЩ. ИДИЛ също е тяхно дело , основната задача беше да смачкат ЕС и Германия щото много взеха да дърпат напред .

Напиши коментар:


Публикувай