Last news in Fakti

6 Декември, 2017 14:30 4 069 14

Турция към САЩ: Ще предизвикате хаос!

  • турция-
  • хаос-
  • израел-
  • сащ-
  • ерусалим-
  • мевлют чавушоглу-
  • столица

Няма да има мир, а ще има хаос, смятат в Анкара

Турция предупреди Съединените американски щати, че ако признаят Ерусалим за столица на Израел, ще предизвикат хаос в региона, съобщи „Дейли Сабах“. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу ще повдигне въпроса пред американския си колега Рекс Тилърсън. „Вместо да доведе до стабилност и мир, подобно решение ще донесе хаос в региона“, заяви турският дипломат.

Статутът на Ерусалим – свещено място за израелци и палестинци – е деликатен. Израел винаги е смятал града за своя столица, докато палестинците гледат на Източен Ерусалим като столица на своята бъдеща палестинска държава.

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм заяви, че планът на Вашингтон да признае Ерусалим за столица на Израел и да премести там посолството си е „незаконен“. Турският премиер подчерта, че е от изключително значение за бъдещия световен мир американците да не предприемат тази стъпка.

Израелският суверенитет над Ерусалим никога не е бил признат от международната общност. Поради тази причина другите страни имат свои посолства в Тел Авив. От администрацията на Доналд Тръмп заявиха, че неговият ход ще е „признаване на реалността“. „Ерусалим е много деликатен въпрос в ислямския свят. Нашата най-голяма надежда е да не се предприемат такива стъпки по този въпрос. Грешни стъпки по отношение на Ерусалим биха довели до необратими последици“, заяви още турският министър-председател Бинали Йълдъръм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асът на асовете

    61 11 Отговор
    Да, обаче САЩ не искат мир, а война и затова правят всичко възможно да я постигнат. Обаче тази война ще бъде краят за краварника, само дето още не са го разбрали тъпаците там.
  • 2 Въпрос

    51 6 Отговор
    Да не им е за първи път на американците да предизвикват хаос...

    Коментиран от #3

  • 3 асът на асовете

    44 9 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Не им е за пръв, обаче може да е за последен.......
  • 4 Лост

    43 5 Отговор
    Много ги интересува че ще има хаос, важното е държавите да са слаби и да бъдат лесно манипулирани и контролирани от стадо крави жадни за нефт и природни ресурси!
  • 5 Хасан

    40 15 Отговор
    Сащ иска да има хаос ..иска да има войни ..и оръжейните заводи яко да печелят....Светът се надигна против Хитлер защото искаше световно господство..а след 70 години пак имаме една държава или шепа от хора които разрушават страни,рекетират Европа,колониализират Африка и експоатират Близкия изток
  • 6 Киро

    14 28 Отговор
    Мазните шалвари само гледат отстрани и се плюнчат.

    Ми да се пробват още веднъж срещу Израел, че следващите 30-40 години пак да си седнат на задниците и да гледат в пода!

    Коментиран от #11

  • 7 Пророка М

    27 9 Отговор
    Ако не бяха САЩ и Русия отдавна да ги нямаше евреите.
  • 8 Да да

    9 20 Отговор
    Значи може да се зачитат джихадистките желания,а еврейските не! От къде на къде? Всички мюслита да си се прибирт в държавите майки- Иран,СА и др. Когато евреи са населявали тези райони,мюслита даже не е имало!
  • 9 RIDIK

    10 4 Отговор
    Какво става тук ? Всичките да не спите с отворени очи - като руснаците ? С отворени очи спят всички, които имат някаква недостижима мечта. Не смеят да си ги затворят дори когато спят, да не би това за което мечтаят да се случи и да го пропуснат. Чакате американците да се затрият. А те знаят ли ? Колко кухи трябва да са ви главите за да пишете дружно такива глупости. Тези, които се разпаднаха и затриха половината си територии бяха руснаците. И американцине нежно им помогнаха. От тогава руснаците и всички руски мекерета мечтаят да си го върнат. Да, ама не.
  • 10 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    решението на тръмп е абсолютно безсмислено и ненужно,дори израел няма нужда от него.тва решение идва в много сложен момент и ще докара ново ненужно напрежение особено сред надеждните съюзници на нато в региона ,а именно иркакското правителство и иорданското .
  • 11 мето

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    те няма да седнат ама не знам дали ще оживееш да видиш какво ще стане със евреите
  • 12 касапина

    1 2 Отговор
    Това са свещени земи какво търсят мюсюли там това трябваше отдавна да стане да си местят мръсните джамии в Африса
  • 13 пърча

    0 1 Отговор
    колкото и да плюете, САЩ са силните на деня и Тръмп като шеф излезна и призна Ерусалим-искат се топки за това. Ерусалим е построен от кой?-евреите и е бил и си е тяхна столица. Че това не се харесва на поданиците на алах... меко казано ще го преместя в другия джоб..
  • 14 Коко

    0 0 Отговор
    Дайте коментар на ПАПАТА нали е миротворец,аз лично искам неговата позиция,не ме интересува Тръмп...
Новини по държави: