7 Декември, 2017 11:49 4 228 7

Иде ли нова война

  • ерусалим-
  • хамас-
  • сащ

Хамас призоваха за нова интифада

Иде ли нова война - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на групата „Хамас“ призова за нова интифада в региона, съобщи „Индипендънт“.

Това беше неговият отговор, след като президента на САЩ Доналд Тръмп призна Еруслаим за столица на Израел.

„Ние трябва да работим за нова интифада в лицето на ционисткия враг. Няма да спрем до освобождението на Ерусалим и Западния бряг“, заяви Исамил Хания.

Той допълни, че решението на Тръмп е „отворило вратите на ада.“ Иран също се обяви срещу решението и предупреди, че това може да доведе до нови конфликти.

„Иран призовава международната общност, влиятелните държави и особено мюсюлманските страни, да попречат на изпълнението на това решение на САЩ, което е в изгода единствено на ционисткия режим, за да се запази стабилността в региона", посочва министерството“, се казва в обръщение на иранското външно министерство.

Все пак израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази увереност, че въпросът може да бъде решен по мирен път. Той приветства решението на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гюзжйцжйзжюзжюзжюзж....

    14 6 Отговор
    ВОЙНА НЯМА ДА ИМА ....ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ОСВЕН ИРАН ...ВЪВ ВСИЧКИ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ АРАБСКИЯ ЕЛИТА Е БИЛ ИЗБИТ И ТАЙНО ЗАМЕНЕН.....ОЩЕ ПРЕЗ 30 ГОДИНИ НА 20 ВЕК ОТ АГЕНТА НА МИ 6. ..ЛОРЪНС АРАБСКИ ....С .....ЕВРЕИ. ...ОТ АНГЛИЯ. ....ЗАЩОТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СА ЗНАЕЛИ ЗА ОГРОМНИТЕ ЗАЛЕЖИ НА НЕФТ И ГАЗ. ....ЗАТОВА СЕГА АРАБСКИТЕ КРАЛЕ НА САУДИТСКИЯ АРАБИЯ И ДРУГИТЕ В ЗАЛИВА ЗАЕМАТ СТРАННИ ДУПЕДАВСКИ ПОЗИЦИИ СПРЯМО ИЗРАЕЛ. .....ВСИЧКО Е ЗАМИСЛЕННО.....ОТДАВНА. ..

    Коментиран от #4

  • 2 Да го кажем направо.

    24 8 Отговор
    Е то това беше целта на САЩ със признаването на Ерусалим за столица на Изрел--война...има ли някой да се е съмнявал в целта им...Само хаос и унищожение носят американците със всяко едно действие. Ситуацията с Ерусалим трябваше да си остане такава каквато си беше досега. САЩ добре знаят,че този проблем е като буре с барут и затова подпалиха фитила. Лицемерието и "добронамереното" отношение на САЩ към света се вижда в пълната си красота..Изводите си правете сами-къде живее абсолютното зло...
  • 3 Kaniba

    11 2 Отговор
    империята на злото в действие!!!
    Сее само рузруха, войни , размирици и разрушения!!!!
  • 4 dedo ti prazz

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "гюзжйцжйзжюзжюзжюзж....":

    иран от кога са араби. и аятоласите елита ли са?????щото май иранския шах отдавана не царува.
  • 5 Гост

    2 3 Отговор
    Голяма работа, евреи ще се бият а араби. На кой му пука.
  • 6 само главни букви

    1 1 Отговор
    Да не се бъркаме в чужда къща
  • 7 hmhmhm

    1 2 Отговор
    Аз пък не разбрах нас какво ни касае че Доналд Тръмп е казал нещо си. Ако има глупаци да се избиват за някаква приказка на някои си то да се избиват. По малко гпупаци на планетата земя.