Last news in Fakti

7 Декември, 2017 19:33 2 440 3

Авиокомпании бягат от ракетите на Ким Чен Ун

  • авиокомпания-
  • самолети-
  • полет-
  • ракети
Авиокомпании бягат от ракетите на Ким Чен Ун - 1
Снимка: Shutterstock

Полетите между Азия и САЩ, изпълнявани от авиокомпания Singapore Airlines, са с променен маршрут. Причината е опасения от изстрелване на ракети от Северна Корея. Конкретно става дума за полетите между Сеул и Лос Анджелис.

Въздушните пътища, по които се движат самолетите на гражданска авиация, могат да бъдат драстично променени, особено след като две азиатски авиокомпании съобщиха, че техни пилоти са видели балистична ракета, тествана през миналата седмица. Пилот на Cathay Pacific е видял повторно навлизане на ракета в атмосферата на Земята на 29 ноември по време на полет между Сан Франциско и Хонг Конг.

Според Южна Корея, Пхенян редовно не изпраща предупреждения до пилотите, когато изстрелва ракети. По този начин те не са предупредени за потенциалните рискове по време на полета им.

Шансът самолет да бъде ударен случайно от ракета са „едно на милиарди“, смятат анализатори в областта на авиационната безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    9 6 Отговор
    Ким не е длъжен да изпраща предупреждение към пилотите, когато изстрелва ракета. Все пак той получава санкции за това.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    А ти осъзнаваш ли какво значи ракета в самозабравил се диктатор???

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Да, ама такава ракета не може да бъде прицелена в самолет.