Last news in Fakti

7 Декември, 2017 19:55 2 216 23

Шулц поиска Европейски съединени щати

  • европейски съединени щати-
  • европа-
  • мартин шулц-
  • ес-
  • договор

Шулц подчерта, че европейските ценности се подкопават системно от Полша

Шулц поиска Европейски съединени щати - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел създаването до 2025 г. на "Европейски съединени щати", съобщи Би Ти Ви.

Пред конгреса на своята партия той каза, че желае ЕС да започне работа по нов конституционен договор, който да създаде федерална Европа с единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, данъците и валутните въпроси, международното развитие и предоставянето на убежище. По думите му страните, които не желаят федерализирането, трябва да останат извън блока.

В речта си Шулц подчерта, че европейските ценности се подкопават системно от Полша и ЕС не е в състояние да стори нещо, а Унгария също се отдалечава все повече и повече от блока, включително чрез големите си сделки с Китай, отбелязва Ройтерс.

Лидерът на ГСДП поиска от съпартийците си разрешение за започването на преговори с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за съставянето на широка коалиция. "Ние не трябва да управляваме на всяка цена. Но не трябва и да отказваме да управляваме при всички обстоятелства. Важно е какво можем да направим", каза Шулц и добави, че "съдържанието е важно, а не формата".

Мартин Шулц засегна и икономически въпроси. Според него е по-добре да се инвестира в еврозоната, вместо вниманието да се съсредоточава върху мерките за икономии. "Нашият континент не може да си позволи още четири години германска политика към Европа, каквато практикуваше Волфганг Шойбле", каза той по адрес на бившия финансов министър на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГМЮМГАМЖЮЛГЙЛГЙМГ

    17 16 Отговор
    ЕВРЕЙСКИ МЕЧТИ .......МОКРИ СЪНИЩА. ....НА ВЛЮБЕНАТА ДВОЙКА. ...БОСТАН + БАБА МЕЦА ...МЕРКИ. ...
  • 2 Бесен Язовец

    21 16 Отговор
    Много добра идея ! СЛАВА НА ЕСЩ !
  • 3 Пенчо

    16 15 Отговор
    Идеята е добра.
  • 4

    23 17 Отговор
    Да си връщаме демек в "хилодолетният райх" който не успяха да направят със война преди време , сега се опитват по другият начин
  • 5 Радо

    16 16 Отговор
    Това е абсурдно - толкова много културни разлики, различни езици, традиции, начин на живот, комуникация между хората - това е пълен абсурд според мен!

    Коментиран от #10, #21

  • 6 Харалампи

    15 11 Отговор
    Идеята е супер, става въпрос за закони, не за традиции.
  • 7 Хасан

    4 18 Отговор
    Ей още кога ви казвах таково нещо....това го предвидих преди време..ще се заличат националните държави...ще има един официален език,една армия,една валута,една полиция

    Коментиран от #22

  • 8 сталин

    17 0 Отговор
    европейски съединени щати е идея на генерал де гол.
  • 9 Гост с име

    22 2 Отговор
    Да се очертае границата между християнска Европа (цивилизацията) и средновековните мюсюлмански страни. Да се натири всичко де що се г.зи по 5 пъти на ден а който иска да остава да целува кръста и ще бъдат щати та ще дрънкат. А и индийците да се пратят по родните им места.

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Имаш ли идея колко религии , езици , култури и националности живеят примерно в Китай и Индия като страните с най-голямо население ??? И то на два пъти по-голяма площ за Китай примерно !! И че същия почти вече е уредил Азиатски съюз доминиран от него и включващ над 50% от световното население ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    8 6 Отговор
    За тези които не знаят в Северна Америка отдавна съществува съюз с договор почти като европейския между САЩ , Канада и Мексико ! Единственото по-различно е , че нямат обща валута , на щатския долар е толкова по силен , че по принцип всички сделки се извършват с него !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българин

    7 14 Отговор
    Йерусалим е столицата на Израел.

    Коментиран от #15

  • 15 Хари

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Това срещу пари ли го пишеш?
  • 16 Радо

    13 1 Отговор
    Западноевропейците гледат на нас българите/славяните и мюсулманите, като хора втора ръка, това не го ли знаете/усещате...за тях ние сме като цигани, т.е. както ние възприемаме нашите цигани като по-нисши същества - оттам идва целият проблем...отделно и голямата разлика в стандарта на живот - ама Вие си мечтайте, аз няма да Ви преча на мечтите.
  • 17 Лост

    17 1 Отговор
    Всъщност ако ги нямаше гейските и лесбийски ценности, толерастите и травеститите, половата неопределеност и милионите африканци и араби това щеше да е добра идея, понеже единствения начин тука да има ред и закон е някой германец да ни го прилага. За жалост поради политиката на толерастия това е една много лоша идея за държави, като нашата защото първи ще се притопим.
  • 18 Севар

    12 3 Отговор
    Ако питат мене – аз не искам трите им пола , парадите им , меркелицата им и много други неща
  • 19 чичо ви

    14 1 Отговор
    Боже колко прости коментари виждам тук. Вие май изобщо не четете специализирана литература. "Много добра идея!" и подобни!!!! Ей амеби, това е плана на ционистите за новия световен ред. Обща политика за това, за онова. Това няма да е нашата политика, а тяхната. Затова не искат Полша и Унгария, щото те почнаха да се усещат. Тези мерки са отдаване на сувернитет - заличаване. Размърдайте си мозъците малко. Вижте го и този Шулц каква марионетка е като Тръмп който признава столици, за да всява хаос. Ционистите ще ви управляват, щото дори овце не сте, а едноклетъчни
  • 20 no name no face no number

    12 1 Отговор
    Браво чичо, за жалост няма, да могат да те разберат. Овце само за трева мислят....тоес за кинти. Друго вече не виждат и не ги интересува много тъжно......ценности уви
  • 21 не е абсурдно

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Това което ти изреждаш не пречи на това което се предлага. Пий си ракията с шопската, а германците ще си пият бирата с наденичките. Става въпрос за:
    " единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, данъците и валутните въпроси, международното развитие и предоставянето на убежище" и т.н
  • 22 гуньо простия

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    И една религия- християнската!
  • 23 НОВ СВЕТОВЕН РЕД

    2 0 Отговор
    НОВ СВЕТОВЕН РЕД !!! ДА ЖИВЕЕ ЧЕТВЪРТИЯ РАЙХ !!!
Новини по държави: