677 1

Полският премиер подаде оставка

Политически трус в Полша

Снимка: БТА/ XINHUA
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Полският министър-председател Беата Шидло подаде оставка. На нейно място се очаква да застане финансовият министър Матеуш Моравецки, съобщи „Радио Полша“.

Говорител на управляващата партия „Право и справедливост“ потвърди за рокадата по високите етажи на политическия живот в Полша. Беата Шидло е подала оставка, която е била приета.

Политическият съвет посочи, че тя ще заема висока длъжност в полското правителство. Гласуването на кандидатурата на Матеуш Моравецки ще бъде през следващата седмица. Не се предвиждат други промени в кабинета.

Според критици смяната на премиера е опит за отклоняване на вниманието преди утрешното гласуване на закони, които биха дали на управляващата партия значително влияние върху съдебната система на Полша, пише ТАСС.

Полша


Още по темата

 • 92-годишен се кандидатира за премиер

  92-годишен се кандидатира за премиер

  Опозицията в Малайзия издигна 92-годишен за кандидат за премиер, съобщи Fox News. Махатир Мохамад е бивш министър – председател на страната. ...
  8.01.2018
  975
  1
 • В Полша обявиха новия премиер

  В Полша обявиха новия премиер

  Матеуш Моравецки беше издигнат за поста на нов премиер в Полша, съобщи Радио „Полша“. Моравецки е бивш финансов министър. Той заема ...
  8.12.2017
  520
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • цгйцгйцгйцгймгймгйцгй
  Отговор
  1 10:30  08.12.17
  ЛОШ ЗНАК ЗА БЕЛИТЕ ХОРА. ...ДОБЪР ЗА ЧИФУТИТЕ

Напиши коментар:


Публикувай