9 Декември, 2017 08:14 1 132 4

Премиерът е в Белград

  • българия-
  • сърбия-
  • роуминг

Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград, където ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния. Четиристранната среща на балканските лидери започна с работна вечеря, давана от президента на Сърбия Александър Вучич.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич се срещат в същия формат два месеца след разговорите във Варна. Днес страните ще обсъдят развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

В рамките на посещението се очаква България и Сърбия да подпишат Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите. Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме споразумение в тази област.

Преди по-малко от месец страната ни подписа аналогичен документ с Република Македония. Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от мерките за подобряване на свързаността на всички равнища в региона, което пряко ще се отрази на контактите между гражданите и фирмите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МММ

    3 2 Отговор
    Трябваше да вземе и Динко да му превежда.
  • 3 Да ама не

    1 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Премиерът е в Белград

    за да се види с кой?

    Със Цветанчо Василевчо, да му занесе локумче и китка поздрав.
  • 4 Извън закона

    3 1 Отговор
    Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство- Евала сега ще живеем по добре,тоя роуминг пречеше на заплатите и пенсиите хахаха ))) да им имаш приоритетите !!!
Новини по държави: