575 4

Премиерът е в Белград

Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство

Венцислав Михайлов

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград, където ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния. Четиристранната среща на балканските лидери започна с работна вечеря, давана от президента на Сърбия Александър Вучич.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич се срещат в същия формат два месеца след разговорите във Варна. Днес страните ще обсъдят развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

В рамките на посещението се очаква България и Сърбия да подпишат Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите. Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме споразумение в тази област.

Преди по-малко от месец страната ни подписа аналогичен документ с Република Македония. Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от мерките за подобряване на свързаността на всички равнища в региона, което пряко ще се отрази на контактите между гражданите и фирмите.

Сърбия


Още по темата

 • Гаф на CNN. Объркаха България с...

  Гаф на CNN. Объркаха България с...

  Авторът в CNN е отбелязал Румъния на картата, с надпис "България в Европа", съобщи Podtepeto.com. Рекламната статия, публикувана в CNN ...
  9.12.2017
  9 913
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 08:51  09.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • МММ
  Отговор
  2 09:26  09.12.17
  Трябваше да вземе и Динко да му превежда.
 • Да ама не
  Отговор
  3 09:34  09.12.17
  Публикувано във факти.бг: Премиерът е в Белград за да се види с кой? Със Цветанчо Василевчо, да му занесе локумче и китка поздрав.
 • Извън закона
  Отговор
  4 09:49  09.12.17
  Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство- Евала сега ще живеем по добре,тоя роуминг пречеше на заплатите и пенсиите хахаха ))) да им имаш приоритетите !!!

Напиши коментар:


Публикувай