892 2

Десетилетия ще плаща Великобритания на ЕС

Стефанаки Йоанис

Великобритания ще трябва да плаща на ЕС в течение на десетилетия според условията на споразумението за „развода“.

Това прогнозира в.“Дейли експрес“.

Договорът, който проправя пътя за търговските преговори постановява, че Великобритания ще участва в Бюджета на ЕС за 2019 и 2020 г., все едно е пълноправен негов член.

Освен това Лондон ще има финансови задължения към Съюза още дълги десетилетия. Те ще включват изплащането на пенсиите на Европейските чиновници като председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск и дори на бившия евродепутат-евроскептик от Великобритания Найджъл Фараж. Бъдещите задължения на Великобритания включват не само пенсиите на служителите в ЕС, но и такива като заемите за Украйна.

Това в крайна сметка означава, че финансовите задължения на страната може да са повече от 39 милиарда евро, пресмята агенция Фокус.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • баса
  Отговор
  1 11:03  09.12.17
  Браво на автора на статията - каартинката е бестселър и надлежно олицетворява бюрократичната същност на ЕС-структурата...! Това по нищо не различава понастоящият ЕС, от отминалите бюрократични диктатури в отделните държави, само ги глобализира и принуждава да изпълняват решенията на малцина бюрократи из ЕК и ЕП. Познато е още и като бюрокрация, чиновническа диктатура и "ходене по мъките". Още по-лошото е, че малцина играчи ни впрягат в подобни пактове, без да ни питат, а плащаме солидарно техните игри. У нас мнозина го сториха, но най-активните предкулисно, по техните хвалби-признания за съдействието им в асоциирането ни се оказаха г-н Пасси и г-н С. Сакскобургготски. Най-лошото е, че приеха родните подмазвачи правото да бъде съдена държавата, а това сме цялото население де факто, но подписана без да ни питат от малцина полиитици. Което допълнително източва много пари. А когато някой престъпник осъди държавата, съди всички ни, въпреки, че нямаме вина по неговите простъпки и загуби, които често са породени поради политически решения. Ето кое, води до ненаказуемостта на редица вредни персони на власт, оттам и до загуби на държавата, а персонално и на нас - населението и. Затова, че загубите на GBP от тези споразумения, напомнят за нашите проблеми. Но те имат силна икономика и ще изплават. А ние?
 • незнайко
  Отговор
  2 09:08  12.12.17
  Сега всички разбрахме, че сме в една пирамида наречена ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ! Също както в мафиотските групировки, влезеш ли веднъж излизане няма. Така БЪЛГАРИЯ затъва от 1989 година насам. Някога това ще се осъзнае, но вече е късно !

Напиши коментар:


Публикувай