737 13

Израелските военни са ранили 157 цивилни само за ден

Сблъсъци между палестинци и израелски войници

Денис Джамбазов

Повече от 150 палестинци са били ранени само за един ден при сблъсъци в окупирания Западен бряг и в ивицата Газа, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на информация на палестинския „Червен кръст“.

Според хуманитарната организация 157 палестински цивилни са пострадали в неделя, след като израелските въоръжени сили са стреляли по тях. Войниците са използвали и истински куршуми, а не само гумени такива.

При сблъсъците в горещия регион – предизвикани от признаването на Ерусалим за столица на Израел от страна на американския президент Доналд Тръмп – израелските войници са използвали и сълзотворен газ, за да разпръснат тълпите.

Решението на Тръмп да признае Ерусалим взриви мюсюлманския свят. Администрацията във Вашингтон беше обвинена, че с това решение ще предизвика вълна от насилие и кръв в региона.

Палестинска автономия


Още по темата

 • Западният бряг пламна! (СНИМКИ)

  Западният бряг пламна! (СНИМКИ)

  Решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел възпламени Западния бряг. Там се стигна до сблъсъци, а ...
  7.12.2017
  3 809
  12

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай ви Ганя
  Отговор
  1 08:06  11.12.17
  А колко цивилни израелци са ранени? Омръзна ми да ми роптаете за мръсните араби. (Не искам да слушам какви демонстрации правят в омразната Турция.) Освен това градът е Йерусалим.

  Коментиран от #5, #8, #12

 • Гост
  Отговор
  2 08:13  11.12.17
  Не ги разбирам арабите. За какво им е този град като след време с помощта на Меркел ще си имат Берлин
 • qwerty
  Отговор
  3 08:22  11.12.17
  Така става, когато с камъни "бориш" танкове. Много са ми интересни тия арабели - палят гуми срещу може би една от най-добре въоръжените и обучени армии в света.

  Коментиран от #7

 • Хасан
  Отговор
  4 08:30  11.12.17
  Израелските военни дето убиха жени и деца няма ли да ги пишете...изыършва се геноцид спрямо палестинци...когато евреите бяха Европа имаше само кръвопролития и войни,изселиха ги в Близкия изток и оттогава там само кръв и сълзи

 • Хасан
  Отговор
  5 08:31  11.12.17

  До коментар #1 от "Бай ви Ганя":

  Бай Ганьо..хората имат право да пишат каквото си искат а ти имаш свободния избор да четеш каквото си искаш

  Коментиран от #10

 • некойси
  Отговор
  6 08:45  11.12.17
  Май в скоро време ще има Cancel на проекта "Израел 1.0"
 • КолБас
  Отговор
  7 09:24  11.12.17

  До коментар #3 от "qwerty":

  Палестинците нямат право на внос и износ. Нямат право дори на хуманитарна помощ. Прехранват се само ако намерят работа при юдеите. Нали това е основният проблем! Те искат тези си права! Да бъдат признати като държава в западният бряг на река Йордан и сектора Газа! Ето затова те дори и с камъни се опитват да се противопоставят на робокопите. Преди няколко години се изпрати един кораб с хуманитарна помощ за сектора Газа и по кораба се стреля! Имаше жертви, в това число и шведи, немци и датчани (дори младеж на 17 години, който беше застрелян от 2метра)! Но това не се пише по медиите ни! Не защитавам арабите или някой друг, но това, което става по никакъв начин не може да бъде действие на нормална държава! Ето защо 64 държави вече се обявиха против тази несправедливост!

  Коментиран от #13

 • Kcaniba
  Отговор
  8 09:42  11.12.17

  До коментар #1 от "Бай ви Ганя":

  мръсни араби.... онези щот са ного чисти!!! Ти с жидовете явно не си се сблъсквал!! Един дол дренки са!!!
 • Знаете ли
  Отговор
  9 10:03  11.12.17
  Знаете ли колко човека от реалното ръководство на държавата ни имат сериозно ниво в масонската йерархия? А знаете ли как се превзема една държава? Първо се създава политическа нестабилност. В резултат на което първо изтичат капитали, (отиват в техни банки), националната валута губи стойност, съответно и всички активи в страната. Второ, за жълти стотинки се купуват ключови активи, като банки, предприятия, природни богатства, като златни и други находища, пристанища, електроцентрали, рафинерии (собственика на Лукойл не е руснак, както много от нас мислят). Трето, създават се "дългове" (поради оформената икономическа криза) и се "купуват" тези дългове, от такива техни инстанции като световната банка, международният валутен фонд и много други фондове, чрез кредити, които "помагат" за възстановяване на икономиката от дефакто създадената от тях икономическа криза! Ето това са трите етапа и защо ли ни е толкова познато!!!
 • Лост
  Отговор
  10 10:05  11.12.17

  До коментар #5 от "Хасан":

  За разлика от любимата ти Туркия, където не могат да пишат срещу султана и да говорят срещу него иначе ще отидат в Диарбекир.
 • ТОДОРЧО ТОДОРЧЕВ
  Отговор
  11 10:56  11.12.17
  Палестинската държава е завзета и окопирана от евреите окончателно вече. От 1948 г. Лека полека,метър по метър и километър по километър арабите ще бъдат изгонени от земите си. Хитрият и наглият хамерски приятел човърка всичко по света , където има нещо за гепене( петрол диаманти злато) няма пропуск.
 • мето
  Отговор
  12 00:48  12.12.17

  До коментар #1 от "Бай ви Ганя":

  а кажи де колко са израелските жертви колко са палестинските жертви
 • Патриот
  Отговор
  13 18:50  13.12.17

  До коментар #7 от "КолБас":

  Тази схема отлично се прилага в България. Жалко, че 80-те процента това не могат да го осъзнаят.

Напиши коментар:


Публикувай