1 943 2

Франция изтегли бебешко мляко със салмонела

Салмонелата може да причини хранително отравяне

Денис Джамбазов

Френският производител на млечни продукти за бебета Lactalis изтегли от пазара продукти заради салмонела. Това стана, след като здравните власти във Франция съобщиха, че 26 бебета са се разболели от началото на декември, съобщи Нова телевизия.

Иззета е продукция, предназначена за износ за страни като Великобритания, Китай, Тайван, Пакистан, Афганистан, Ирак, Мароко, Ливан, Судан, Румъния, Сърбия, Грузия, Гърция, Хаити, Колумбия и Перу. Става въпрос за стотици бебешки млека на прах с марки Milumel, Picot и Celi.

Lactalis е един от най-големите производители на млечни продукти в света. Говорителят на компанията заяви, че близо 7000 тона от продукцията може да е била заразена, но в момента не може да се каже с точност каква част от продуктите са попаднали в магазините, колко са били консумирани или са на склад.

Салмонелата може да причини хранително отравяне. Симптомите включват диария, стомашни спазми и повръщане. Болестта, причинена от чревни бактерии от селскостопански животни, е опасна за децата и възрастните хора заради риска от дехидратация.

Това не е първи случай, когато производител на бебешко мляко е създал заплаха за здравето на децата. През 2008 година шест бебета починаха в Китай, а около 300 000 се разболяха, след като в бебешки продукти беше открито опасното химическо вещество меламин.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 14:09  11.12.17
  Дайте го на патладжаните от колониите :)
 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  2 15:04  11.12.17
  Очаквайте скоро в България.

Напиши коментар:


Публикувай