1 465 11

Германия подкрепи идеята за Европейски съединени щати

Не трябва всяка държава да е сама, заяви Зигмар Габриел

Денис Джамбазов

Германският външен министър Зигмар Габриел подкрепи идеята на Мартин Шулц за създаване на Европейски съединени щати, съобщи АРД. Лидерът на Германската социалдемократическа партия призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел създаване на проект, подобен на Съединените американски щати.

Зигмар Габриел заяви, че Европейският съюз трябва да стане защитник на своите граждани по света, но това е невъзможно, когато всяка държава е сама. „Светът се променя. Азия, Латинска Америка, Африка. Само Европа става все по-малка“, заяви немският дипломат.

Той посочи, че „ако не действаме заедно, децата ни ще загубят гласа си в бъдеще“. Габриел отбеляза, че политиците често са критикувани поради липсата на идея как да се развива ЕС.

Мартин Шулц призова за конституционен договор, който да създаде федерална Европа с единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, данъците и валутните въпроси, международното развитие и предоставянето на убежище. По думите му страните, които не желаят федерализирането, трябва да останат извън блока.

Германия


Още по темата

 • Голям пазарлък в Германия

  Голям пазарлък в Германия

  През тази нощ в Германия се проведоха първите разговори за коалиция между Християндемократическия съюз и Социалдемократическата партия, съобщи ...
  14.12.2017
  1 085
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПАПУРКО
  Отговор
  1 14:53  11.12.17
  Би било добре,само да се изкорени геитащината ,корупцията и м...лщината.Интересно ми е само как ще накарате мързеливият български м....л да работи като взима повече от помощи от колкото заплата ако е на работа.
 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  2 15:07  11.12.17
  "Лидерът на Германската социалдемократическа партия призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз" Айде пак ни отсвириха. Ще си направят Европейски съединени щати, в които няма да е България. Иначе идеята за Европейски съединени щати е добра.
 • Driving pleasure
  Отговор
  3 15:29  11.12.17
  Швабте са си гледат швабистан! Мерси съм за ширещата се и толерирана гейщина, мерси съм за толерастията им и наводняването с мигър и религиозни фанатици! Да правят квот искат ама чак тогава гласувам за излизането ни от ЕССР, второ ЦК не ни нтрябва!
 • Коко
  Отговор
  4 18:23  11.12.17
  Тези шваби не стига,че изхвърлиха бг фирмите от собствения им пазар ами сега искат и територията ни.

 • Патриот
  Отговор
  5 20:36  11.12.17
  Разрушиха СССР - било идиотия. Сега правят европейски такъв. Двойните стандарти са запазена марка за това общество.
 • 6 20:46  11.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Севар
  Отговор
  7 21:04  11.12.17

  До коментар #6 от "реалист":

  А не ни и трябва таквоз чудо ! Аз не съм чул , ни видял нещо хубаво от запада .Спомнете си с кого воюва Петко войвода , спомнете си кой е сюлейман паша , спомнете си кой лорд го придружава и му показва къде да коли и да пали . А сега ако сте си спомнили вземете се огледайте какво направиха с България .
 • Хасан
  Отговор
  8 21:38  11.12.17
  И се сбъдва мечтата на Хитлер..България май ще бъде щат...Беше вилайет на Осмманската империя,царство на немски цар,16 република на съвеъите и сега щат на Европа..

  Коментиран от #9

 • Севар
  Отговор
  9 21:56  11.12.17

  До коментар #8 от "Хасан":

  Каква мечта на Хитлер те гони тебе, бе ? При Хитлер България си беше върнала повечето свои земи . И СПРИ ДА ЕХИДНИЧИШ ! В някои свои постове наричаш България родина и обиждаш всички . Ами да взема и аз да поехиднича ....Знаеш ли защо турците гледат към Балканите ? Ами защото скоро ще бъдат така притиснати от кюрдите (да са живи и здрави ) и от други фактори , че ще им се види тясна анадолата ....Не си мисли обаче , че някой ще ги пусне да бягат към Европа . Още сме живи въпреки геноцида , на който сме подложени ...има кой да ги спре и ще го направим . Не си мисли , че сме слаби ...просто ножа не е опрял до кокала ни . Има много исторически факти по този въпрос - прочети на какво е способен Българския народ при нужда . И ЗАБРАВИ кирливите си миризливи султани .

  Коментиран от #10

 • Хасан
  Отговор
  10 23:33  11.12.17

  До коментар #9 от "Севар":

  Изчакай още малко да видиш какво е англосаксонска култура....При Османската и Руската империя нито един етнос и народ не е бил подложен на геноцид или културна асимилация...сега ще видиш как е при англосаксонците...Ще има една валута,една армия,едно правителство ,една култура...това го искат масонските ложи и световната олигархия ...
 • Шишарко Топурдаков
  Отговор
  11 16:43  13.12.17
  Европейски онодени щата!

Напиши коментар:


Публикувай