11 Декември, 2017 15:23, обновена 11 Декември, 2017 17:56 5 015 7

Технически дефект спаси Ню Йорк от нов бомбен ужас (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • ню йорк-
  • манхатън-
  • взрив

Взрив на автогара вдигна по тревога Манхатън

Технически дефект спаси Ню Йорк от нов бомбен ужас (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Експлозия на една от най-големите автобусни станции в Ню Йорк хвърли в паника пътници и минувачи на "Таймс Скуеър", предаде CNN.

Мястото на инцидента е на 42-ра улица и Осмо авеню, близо до Емпайър стейт билдинг и "Таймс скуеър". На самия ъгъл се намира терминалът за междущатските автобуси Port Authority, през която минават около 8000 автобуса на ден.

Днешната експлозия в Манхатън бе опит за терористична атака, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио. Смята се, че нападателят е действал сам, уточни той. По думите му взривът вероятно е станал случайно и не е ясно какви са били намеренията на заподозрения.

Полицейски източници, цитирани от CNN, съобщават, че има задържан заподозрян. Според американските медии взривът е предизвикан от самоделна бомба.

По-късно стана ясно, че задържаният е единственият ранен по-сериозно при нападението. Мъжът бил привързал самоделна бомба към тялото си, която избухнала на перон в метрото в 7.30 часа местно време. Раните му не са животозастрашаващи.

Шефът на нюйорската полиция Джеймс О' Нийл съобщи, че заподозреният е 27-годишен узбек на име Акайед Уллах. Полицейски източник, цитиран от CNN, каза, че мъжът живее в Бруклин и вероятно идва от Бангладеш. Нападателят бил признал, че се е заклел във вярност на групировката "Ислямска държава".

Технически дефект спаси Ню Йорк от нов бомбен ужас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Технически дефект спаси Ню Йорк от нов бомбен ужас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според CNN още четирима човека, намирали се на перона, са леко ранени.

Евакуирани са няколко линии на метрото, които минават под автогарата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 3 Отговор
    веднага на стрелбището и един 7.62мм.в десетката. Без съд без присъда
  • 2 Боримир

    9 8 Отговор
    Така както без съд и присъда американците убиват всеки ден хора.
  • 3 usa suckz

    12 3 Отговор
    боклук от бангладеш може да отиде да живее в сащ и то в ню йорк, а българин не може да иде, пф! американски отрепки!

    АМАН ОТ ТЪПАТА ВИ КЕПЧА С ТАЙМЕР
  • 4 Хасан

    2 7 Отговор
    Как не разбирате !,?..това е работа на Израел ..целта е да се създаде анти мюсюлманско настроение в Сащ и по света!..

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Стига бе?

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Хасане разбирам задачата ти и тезите, които защитаваш. Това е обаче е доста елентарен начин на разсъждения според мен. Дори и Израел или друга страна да опитва да създава анти мюсюлмански настроения по света, не са ли все пак мюсюлмани тези, които извършват терористичните нападения по света. Значи тези идеи за насилие и терор срещу не мюсюлмани или дори срещу различни мюсюлмански секти, се приемат доста добре от мнозинството мюсюлмани. Тъй като насилието е заложено в тази религия, нейните последователи са войнствени и фанатично убедени че дори и с насилие трябва да наложат исляма и гледат с презрение на всички не мюсюлмани.
  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Хасан всъщност е Иван и учи актьорско майсторство в натфиз...Не му обръщайте внимание !
  • 7 факт

    0 0 Отговор
    ТОВА СА СИ ВЪТРЕШНИ РАБОТИ КАТО С КУЛИТЕ