Last news in Fakti

12 Декември, 2017 07:55 1 347 11

Макрон към Тръмп: Носиш отговорност пред света за климата

  • климат-
  • еманюел макрон-
  • доналд тръмп-
  • парижко споразумение за климата 

Френският президент критикува американския си колега заради решението му да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата 

Макрон към Тръмп: Носиш отговорност пред света за климата - 1
Снимки: БТА/АР

Френският президент Еманюел Макрон напомни на американския си колега Доналд Тръмп, че носи отговорност пред историята заради решението си да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата, предаде France 24.

В интервю за американската телевизия CBS, което даде в навечерието на днешната среща на върха за климата в Париж, Макрон заяви: "Съжалявам, че го казвам, но мисля, че това е голяма отговорност пред историята и съм почти сигурен, че моят приятел, президентът Тръмп ще си промени мнението в идните месеци или години".

Френският президент е на мнение, че е "извънредно агресивно човек сам да вземе решение" за оттегляне от споразумението, сключено от над 190 държави през 2015 г. "Не съм готов за нови преговори, но съм готов да приема Тръмп, ако той реши да се върне към споразумението".

На въпрос какви са отношенията му с Тръмп, Макрон каза, че с колегата му са разговаряли много открито и че отношенията им са много директни.

Макрон към Тръмп: Носиш отговорност пред света за климата

Той наблегна на историческия характер на борбата срещу затоплянето на климата. "Ако решим да бездействаме и да не променим начина, по който произвеждаме, по който инвестираме, ще бъдем отговорни за милиарди жертви. Не искам да бъда лидер, който ще изпадне в подобна ситуация, затова да действаме сега", добави той.

Макрон към Тръмп: Носиш отговорност пред света за климата

Макрон иска да бъде начело на световната борба за климата и днес събира в Париж десетки лидери, за да се опита да ускори недостатъчното финансиране на борбата с климатичните промени. Срещата на върха ще се състои на втората годишнина от подписването на Парижкото споразумение.

Тръмп смята, че то е твърде несправедливо за САЩ, защото дава възможност на други страни да постигнат превъзходство над американската индустрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    14 1 Отговор
    Не само за климата носят отговорност,ами и за милионите избити невинни хора в името на американските амбиции и лакомия.
  • 2 Гост

    5 7 Отговор
    Това споразумение е толкова нелепо, двулично, нагло и меркантилно, че чак ми се повръща!
    Единственото, което се цели е само пренасочване на финансовите потоци. А безконтролното размножаване в Африка, изсичането на горите, масовото обедняване на работещите и отоплението на фосилни горива, кой го интересува? Вторачили са се само в електромобилите, като по този начин показват какви продажни наглеци са!!!
    Браво на Тръмп - има цяла плеяда от учени оборващи човешкото влияние и Глобалното затопляне, но те не се споменават по медиите: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientists_opposing_the_mainstream_scientific_assessment_of_global_warming

    Явно Макрон и цялата шайка продажни политици, се имат за по-знаещи от тези учени!

    Коментиран от #3, #7

  • 3 касапина

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ти явно живееш на друга планета ,и не виждаш какво става и в България, пожелавам ти наводнение да ти залее къщата и главата ти, че белким ти светне лампичката, да разбереш че промените в климата са човешко дело.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "касапина":

    Ама разбира се, то наводнения никога не е имало преди да се появи човечеството!
    Невежеството ти е фрапиращо и достойно за 13-ти век, когато хората са си обяснявали гръмотевиците с каляската на Свети Петър!
    За твое сведение, че ти кажа, че въглеродния двуокис, който сочат за човешката дейност, е "чудовищните" 0,039% в атмосферата!
    Хайде сега продължавай да търсиш апокалиптични неща и да си ги обясняваш с измисленото Глобално затопляне. Сигурно и студа ще си обясниш с него, нали?
    И мерси за пожеланията, но къщата ми е на високо. Обаче злобата и пожеланията ти, показват колко си нещастен и прост!
  • 5 вярващ

    3 1 Отговор
    Вижте разликата между Тръмп и Макрон:
    Тръмп е 70-годишен и има 40-годишна жена, а Макарон е 40-годишен и има 70-годишна жена.
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "касапина":

    Между другото последствията от наводненията са следствие не от климатичните промени, а от анархията в държавата свързана с изсичането на цели гори и др..
    Пример:
    Има много стари зидове по деретата и малките реки, който са имали точно укрепваща роля при рязко повишаване нивата им. Тези зидове да ги правили едно време хората, а понастоящем са лесен източник на материал. Премахването на едно такова укрепление, бе преди години в основата на наводнението в региона. Просто водата удря на мястото на липсващото укрепване (послужило за дувар на една скъпарска вила наблизо), подкопава брега и прави свлачище. То от своя страна брави бент, който задържа голямо количество вода, но в един момент се къса и помита всичко по пътя си. Логично!
  • 7 Петя

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Може би имаш подобно обяснение и за измиращите от глад бели мечки поради невъзможността да стигнат до храна. Някога са го правили стигайки по леда, но такъв все по трудно се намира. Или може би ще обясните стотиците изчезнали видове през последните години. Или ще ни просветлите как така учените не са прозряли, че всичката тази пропаганда е за пари. Може пък и те да са на процент от електромобилите, а...?

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Петя":

    Няма да е лошо малко конкретика, че празните приказки са най-големия враг на човечеството!
    С колко процента са намалели белите мечки?
    Кои са тези стотици изчезнали видове?
    Пък това за учените, нямаше да го напишеш, защото най-малкото щеше да си направиш труда да видиш линка, който съм постнал за доста учени твърдящо точно това, което твърдя аз - климатолози, физици, химици и математици!
    Жалко е наистина, че хората не искат да мислят и да си размърдат малко сивото вещество, като вместо това се отдават на първосигналните си и животински страхове!

    Коментиран от #11

  • 9 И тука ли?

    1 0 Отговор
    Краварите не са подписали Киотският протокол и не се учудвам , че не подписват и в Париж!
    С това, пак толкова нагло се слагат над всички останали, които са длъжни да се съобразяват с емисиите, стандартите за екология, които много скоро ще ни спрат ТЕЦовете и ще обърнат с краката нагоре енергетиката ни. И това е пример от нашата страна, а глобално погледнато?
  • 10 И тука ли?

    0 1 Отговор
    А ние сме тръгнали да обсъждаме възрастта на жените им... Въпрос на капацитет..
  • 11 Петя

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Най-големите "врагове" на теорията за глобалното затопляне и последиците от него в Щатите например са доказано свързани с едни от най-сериозните замърсители на околната среда. И тук не говорим за подкупни учени, а за сенатори и хора от властта на високо равнище. Хора ако търсим начин да се убедим сами себе си, че не правим нищо лошо и с това да си осигурим спокойствие винаги ще има как. Винаги ще има недоказани факти. Но би трябвало всеки да може да си даде сметка как живеем сега и как са живели прабабите ни, и каква е цената на ресурсите които употребяваме за да живеем "по-добре".
Новини по държави: