12 Декември, 2017 08:56 4 419 8

Инфаркт с трафика в Белгия заради снега

  • белгия-
  • брюксел-
  • сняг-
  • задръстване
Инфаркт с трафика в Белгия заради снега - 1

Истински „трафик инфаркт“ изстрада Белгия. При нормални обстоятелства, когато снегът е очакван, подготовката на пътищата започва през нощта, за да може движението да е спокойно сутринта. Специализирани машини разпръскват сол по всички пътни артерии на Белгия. Така беше до вчера. Прогнозата за времето предсказа дъжд в ранния понеделник. Пресметнато беше, че разпръскване на сол би било напълно безполезно. Дъждът би я разтопил и отмил. Действително, стандартните сутрешни задръствания започнаха в дъжд. Снегът изненадващо започна много силно да вали в кулминацията на „час пик“. Тъй като всички пътища на Белгия вече бяха задръстени от автомобили, снегопочистващите машини останаха блокирани и не можеха да си свършат работата.

Инфаркт с трафика в Белгия заради снега

Резултатът беше чудовищно задръстване от почти 1300 километра общо за цяла Белгия. Това е абсолютен рекорд. (Страната се кръстосва надлъж и нашир само с по 200 километра във всяка посока). Разстояние от 20 километра се вземаше за над четири часа. Въпреки затрудненията, до обяд снегопориващите машини наръсиха повече от 1000 тона сол по пътищата, но... просто беше много късно, за да се спаси работният ден.

Автомобили и камиони буксуваха или се приплъзваха опасно на изходите на тунелите. В резултат на това правителството затвори всички тунели, с което придвижването в Брюксел стана истински проблем.

Инфаркт с трафика в Белгия заради снега

По летищата не беше по-различно. От общо планирани 300 полета, половината бяха анулирани. От летището в Брюксел излитаха само самолети по междуконтиненталните полети.

Единственият транспорт, незасегнат от вчерашния сняг, беше метрото. Влаковете също се движеха по разписание, с някои изключения от разминавания с по 5 минути, което за белгийското жп е проблем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    22 2 Отговор
    5 см сняг и пълен блокаж
  • 2 чичо

    23 0 Отговор
    Ами белгийците да си купуват зимни гуми и минимум с по 4мм грайфер...
  • 3 Снежко

    24 0 Отговор
    Голем смех.... няколко пръста лапавица и блокада... ми то при нас толкова сняг като има на пътия се брои за изчистено или изобщо не се отчита за проблем...

    Коментиран от #5

  • 4 mediator37

    21 1 Отговор
    Внимателно четете за прехвалената Европа. И Англия и Белгия са не смешни, ами чак жалки.
    На фона на тяхната некадърност, нашата пътна администрация си е направо отличник.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост2

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Снежко":

    Да така изглежда, обаче в Събота след 12 в София аз излязох да карам когато заваля, и беше изключително хлъзгаво за 2-3 см сняг, а валеше толкова силно, пък земята беше топла и отдолу се топеше и се създаваше една много лигава и хлъзгава настикла, която се чистеше лесно от снегорините. Но в Белгия пък когато минавах от ам с кола видях, че е малка страна с огромен трафик, освен това е м/у Франция и Германия и лятото в сухо време видях адските задръствания, пък дори и с 1 см сняг си представям какво е!
  • 6 Гост2

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    Хехе, колега ти не си виждал трафик, понеделник сутрин лятото, магистралите около Лондон, на места 5 ленти, трите ленти са само с камиони. Това са богати държави, и консумацията е огромна. Хранителните вериги се зареждат през ноща, тировете се движат деноношно! 1 см сняг ще ги обърка много ясно, 1 мин. закъснение на влака ще обърка графика на хиляди. Така стоят нещата.
  • 7 Na onq konq

    3 0 Отговор
    Ездач,мъцни нещо брат!!!Да не умре ТДС-а,та си в траур,от 5 дена те нема,страшна скука стана у форумо!Нема се плашиш,ше събереме с пичовете по некой лев и ше го реанимираме!Ти само пиши...,голем фен съм ти,ей!Само заради тебе влизам тука,ама сега е тъпня!
  • 8 Палячо

    0 0 Отговор
    Майната им на нашите журналя и шоумени, които продават евтини сензации с 20-30 см сняг. Гледай какво става по "белия свят".
    И колко белгийци емигрираха , "защото няма такава държава"???