12 Декември, 2017 09:05 1 342 16

Ердоган и Путин на четири очи (СНИМКИ)

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • турция-
  • ерусалим-
  • русия

Двамата лидери разговаряха насаме в продължение на час в президентския дворец в Анкара

Ердоган и Путин на четири очи (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Един час продължи разговорът между турския държавен глава Реджеп Ердоган и руския президент Владимир Путин в двореца Бештепе в Анкара.

Владимир Путин пристигна снощи на официално посещение в Турция по покана на Ердоган. Това бе осмата среща между двамата президенти през тази година, а след кризата със свалянето на руския самолет срещата им е 11-ата поред.

Владимир Путин бе посрещнат лично от Ердоган пред двореца Бештепе, двамата лидери сърдечно си стиснаха ръцете пред националните флагове. След това те разговаряха на четири очи.

Ердоган и Путин на четири очи (СНИМКИ)

Турските медии съобщиха, че разговорът е бил посветен на най-критичните проблеми към момента - Израел и Сирия, както и ситуацията в Близкия изток.

От двустранните отношения основно внимание е било отделено на енергийното сътрудничество. Вчера в Турция започна строителството на първата атомна централа Мерсин-Аккую, която изгражда Москва. В изявлението си Ердоган посочи, че двустранните отношения с всеки изминал ден укрепват все повече.

Тази е нашата осма поредна среща в рамките на една година. В срещите си и разговорите по телефона ние постоянно обсъждаме критичните теми и набелязваме общи стратегии, каза турският президент.

Ердоган и Путин на четири очи (СНИМКИ)

Той подчерта, че са обсъдили ситуацията в Израел, както и че с Путин са на подобни позиции по този въпрос.

"Решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел породи силно възмущение в света. Налице са негативните последици заради тази безотговорна стъпка. Израелски войници убиха четирима палестинци. Около две хиляди души са ранени. Израел буквално налива масло в огъня. Израел използва ситуацията, за да засили репресиите върху палестинците", каза Ердоган.

Ердоган и Путин на четири очи (СНИМКИ)

Разговорът между Ердоган и Путин се състоя на фона на предстоящата в Истанбул среща във връзка с Израел на външните министри на ОИК, която ще се проведе под председателството на турския президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    25 6 Отговор
    Големи политици американците ,няма що...Искаха да вземат Сирия към Запада ,но изпуснаха Турция към Русия...Иран стана регионална сила...за да се подмажат на евреите настроиха към себе си един милиард мюсюлмани..наводниха Европа с бежанци..и Русия пак стана глобална сила
  • 2 Нещо става

    15 1 Отговор
    Краварите обявиха, че преместването на посолството от Тел авив в Ерусалим може да отнеме две години. Действията на международната общност започнаха да дават резултати.
    Краварите екстренно изпращат делегация в Анкара.
    Нещо става
  • 3 вярващ

    4 20 Отговор
    ердоган и путин са също като хитлер и сталин.

    Коментиран от #4, #14

  • 4 Джентълменът русофил

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "вярващ":

    Не е вярно. Путин и Ердоган са като Ленин и Троцки, а Тръмп е Хитлер в случая.

    Коментиран от #6

  • 5 mediator37

    5 15 Отговор
    Турция с 400млрд. външен дълг не знам с какво ще плаща на Русия двата зенитни комплекса и реакторите за Акую , с шамфъстък и леблебия ли ?
  • 6 вярващ

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "Джентълменът русофил":

    Тръмп има дъщеря еврейка и призна Йерусалим за столица на евреите, но е хитлер....браво, страшна логика.

    Коментиран от #7

  • 7 Джентълменът русофил

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "вярващ":

    Много примитивно тълкуваш сравнението ми приятелю. Хитлер е бил Хитлер не само за евреите, а за целият свят. Както Хитлер се е отнасял към евреите, така и Тръм се отнася към палестинците в момента. Аз самият също съм християнин, но не одобрявам факта, че Тръмп се опитва да отнеме ЕРУСАЛИМ от пелестинците и така да възроди един затихнал конфликт между палестинци и израелтяни. Християнството проповядва мир, а не война. Но Тръмп няма да стори нищо по-различно с омразата си от това да заздрави приятелството между Путин и Ердоган, а това е което трябва на Русия в момента...повече приятели и съюзници. Винаги съм се чудил, защо руснаците се захласваха толкова по Тръмп по време на предизборната кампания. Е вече знам,,,защото Тръм е един некадърник с асоциален характер, който неизбежно ще провали външната политика на САЩ. Това е гарантирано, като слънцето и запеза и всъщност вече се случва.
  • 8 Сандо треската

    10 1 Отговор
    ЕРДОГАН И ПУТИН плюс ИРАН ? ДОБАВЕТЕ КИТАЙ. Кво ви говори това??? Светът се дели на американско, европейско и азиатско влиание. Европа все по ясно показва отдалечаване от америка.
  • 9 OMG WTF

    5 10 Отговор
    Тези двамцата много взеха да се усамотяват напоследък. Ах какви плавници!
  • 10 Хасан

    12 6 Отговор
    Защо да са като Сталин и Хи т лер?!..Затова че не се кланят на Запада и си водят своя независима политика ли???...ти май си с българско съзнание и не знаеш какво е това независимост и национални интереси

    Коментиран от #12

  • 11 Хасан

    5 5 Отговор
    В Близкия изток и Балканите без разрешението и съгласието нищо не може да се разреши..
  • 12 вярващ

    5 9 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    и Турция не е независима...досега се кланяше на Америка, но вече се кланя на Русия. Може да е по-голяма от България, но не е чак толкова голяма, че да води независима политика.

    Коментиран от #13

  • 13 Хасан

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "вярващ":

    Води си своя независима политика..виж Кипър..южен поток,аец,търговия с Иран
  • 14 ВулканиЗатор

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "вярващ":

    Май по-точно дони и натан са като хилер и сталин! Те упражняват геноцида срещу палестинците и то систематично!
  • 15 МОЖЕ БИ

    2 2 Отговор
    На четири очи , невъзможно . Нито единия зне руски нито другия знае турски. Демек на 6 очи и на кайве с баклава.

    Коментиран от #16

  • 16 OMG WTF

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "МОЖЕ БИ":

    Нищо не знаеш ти. Говорили са си на английски. И двамата го владеят.
Новини по държави: