Last news in Fakti

12 Декември, 2017 09:31 3 684 14

Гърция под тревога: Проблемът с мигрантите се разраства

  • гърция-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • реджеп ердоган

Правителството в Атина полага усилия, за да облекчи ситуацията по островите в Егейско море, където има 15 хиляди бежанци

Гърция под тревога: Проблемът с мигрантите се разраства - 1
Снимки: БТА/АР

Гръцкото правителство е под тревога заради мигрантите, тъй като проблемът се разраства, алармира в. "Вима".

Според изданието тревогата е била продиктувана от факта, че голяма част от споразумението между ЕС и Турция, отнасящо се до връщането на мигранти не се реализира, а това става в момент, когато властите по островите изнемогват и не са в състояние да се справят със ситуацията.

В. "Катимерини" пише, че бежанският проблем е бил тема на заседание на кабинета, ръководено лично от премиера Алексис Ципрас. То е било свикано само няколко дни след визитата на турския президент в Гърция, на което е била постигната договореност между Ципрас и Ердоган за стартиране на реадмисии на мигранти не само от островите в източната част на Егейско море, но и от вътрешността на страната към Турция.

Гърция под тревога: Проблемът с мигрантите се разраства

Изданието твърди, че е имало искане за това от страна на Ципрас и че Ердоган го е приел, за да бъдат разтоварени гръцките острови откъм бежанци.

Нюз.ин цитира германския в. "Ханделсблат", който също се спира на темата. Изданието подчертава, че гръцкото правителство полага усилия, за да облекчи ситуацията по островите в Егейско море, където има 15 хиляди мигранти.

Неправителствени организации бият тревога, че лагерите по островите са препълнени и неподготвени за зимните условия. Извежда се и оценката на австрийския в. "Стандарт", който също предупреждава, че оспорваното споразумение за бежанците не е дало очаквания резултат, тъй като само е ограничило потоците от мигранти.

Гърция под тревога: Проблемът с мигрантите се разраства

Вестникът изтъква, че от началото на бежанската криза на Гърция са били предоставени над 1 млрд. евро, като половината от тези средства са отишли в държавата, а другата половина при неправителствени организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасан

    8 16 Отговор
    Да напълнят Румелия с бежанци ..

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост с име

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Ще напълнят най-много на асан двора бежанците.
  • 5 БАМ

    17 4 Отговор
    Докарайте ги тука - нашите толерантни соросоиди всички ще ги устроят в къщите си: трима в спалнята при жената, петима в хола при тъщата, останалите десет - в кухнята, банята и коридора... Така ще докажат на практика исконните евроатлантически ценности.
  • 6 Хасан

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    То пък българина е много честен.!?хаха...изпокрадохте си държавата...иди на Запад и кажи гордо” българин” да видим как те ритат

    Коментиран от #11

  • 7 ВЛАШКИ

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    А за българина кво казват? Можеш да питаш сърбите , гърците румънците, а турците са казали ( един бяга в балкана , сто души идват да го топят на запъиетата.) . Можеш да провериш в архивите ,тъй че и ние сме един дол дренки. Не се прави на швед, щом си от балканите.
  • 8 БАЛКАНСКИ

    6 5 Отговор
    Горд съм че съм българин, аааа вънка си траем щото знаят къв мизерник съм по добре от мен. Вярно е, не ми е приятно но е факт.
    Дааайте да не си мерим килограмите , на балканите има само балканджии.
  • 9 ОПАА

    4 4 Отговор
    ЕРДОООО ПРАЩАЙ ДВЕСТА ХИЛЯДИ , НАПРАВО ЩЕ ОС. . . М
    Господ да ни пази, добре че е този султан или ефенди но ни пази.
    Затваряйте си джуките и си трайте да отминат нещата. Факт е че Борисов се разбира с турчина.
  • 10 Дреееми ми

    2 1 Отговор
    Аз съм зле, оти другите да са по добре.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 The TRAPPER

    9 4 Отговор
    15 000 мигранти х 60кг средно всеки - това са 900 000 кг. сапун.
  • 13 koпа

    3 6 Отговор
    Щом приемаш учасниците в опита за преврата в Турция като гости в Гърция ,ще приемаш и бежанците като гости ,не може едните гости да ги посращаш с добре дошли а другите да са нежалани и те са хора и те имат правата ,който се дават на метежниците,така наречаните демократични права.
  • 14 за матряла

    5 0 Отговор
    Тез комшии са прибрали 1 милиард евро за 15 хил. бежанци. И на всичкото отгоре го правят на общ проблем.. византийска му работа!
Новини по държави: