12 Декември, 2017 13:50 2 792 17

Турската армия може да влезе в Сирия

  • африн-
  • турция-
  • сирия-
  • армия-
  • пкк-
  • кюрди-
  • мевлют чавушоглу-
  • башар асад

Турците не изключват атака по силите на Башар Асад

Турската армия може да влезе в Сирия - 1
Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че турските въоръжени сили могат да предприемат военна операция в северния сирийски град Африн, съобщи „Дейли Сабах“.

Градът е под контрола на Сирийския демократичен съюз (PYD) – групировка, която Турция разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия. През последните няколко седмици от Анкара на няколко пъти намекнаха за предстояща операция там.

Пред телевизия NTV турският дипломат каза, че турската армия няма да се поколебае да навлезе на сирийска земя, ако усети заплаха за националната си сигурност. „Нашата мишена може да е режимът на Асад, ако той ни застраши. Към момента основната заплаха идва от PYD“, заяви Чавушоглу.

В началото на този месец говорителят на Реджеп Ердоган – Ибрахим Калън, заяви, че Турция ще определи сама кое е заплаха за националната й сигурност и кое не. Турската армия вижда в лицето на сирийските кюрди заплаха за сигурността си.

Турция на няколко пъти подчерта, че няма да допусне кюрдите да установят контрол над зони близо до турската граница. Преди месеци поради тази причина беше предприета и операция „Ефратски щит“ в съседна Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 8 Отговор
    Може пък султана най-накрая да намери това, което търси.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Osman

    13 19 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Султанът го е намерил вече. Част от Сирия е вече под турски контрол. Следват Делиормана и Кърджали

    Коментиран от #3, #15

  • 3 Бай хой

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    А сегмента на него няма ли да си намериш и възстановиш?
    Ердогрух ще направи само това което му е разрешил Путин. За неграмотните от козяк Путин от път а не от нещо друго забранено от гейвроатлантическите ценности. Засега само срещу комунистите подкрепяни от сащ.
  • 4 законен

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Турция и Иран ще си поделят зони на влияние в Сирия с благословията на САЩ . Асад е пътник и Русия се изтегля за да не пречи на новите газопроводи и петролопроводи за Средиземно море и Европа . Това е резултата от последните совалки в разни "градове" на Путин, Ердоган и Рухани , а цената е , че САЩ засега няма да събарят още цената на петрола , което значи сигурен фалит за държавите от региона начело с Русия !

    Коментиран от #16

  • 5 Бат Мишо

    9 2 Отговор
    фалит пенъо е да нямаш пари - едни хартийки дето ги печаташ сам

    обаче ако под гъза ти са полвинта снетовни ресурси немаш грижи -ще напечаташ нови
    проблем е ако додат кредиторите да ти начупят канчето
    обаче ако под ръката ти е копчето за полвинта ядрени заряди в света и шойгу ти е подчинен немаш грижи -ще си намериш нови кредитори кат изпариш старите

    Коментиран от #6

  • 6 законен

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Мишо":

    Първо освен да напечаташ хартийки , трябва да можеш и да ги продадеш на някой , което за хартийката наречена "рубла" е "МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА" и то на никаква цена !! Второ "ресурсите" дето били под гъза ти , не само че са мнооого по-малко от "половината световни" , ами такава обезценка и липса на търсене ги тресе , че скоро и да ги подаряваш може да няма кой да ги иска ! Трето "кредиторите" въобще няма да се морят да ти "чупят канчето" щото си имат предостъчно други занимания и ти си им последната грижа и даже не забелязват съществуваш ли или не , само гледат с Шойгу да не се оливате с пиенето и да мислите за идиотщини ! А за другото просто ще врътнат кранчето и ще ви оставят сами да се сварите като жабата дето и подгряват постепенно водата в тенджерата , понял ??!!

    Коментиран от #10

  • 7 Атанас

    12 12 Отговор
    Браво на бат Ердоган Агатааа България няма такъв човек няма да имаа 100г......

    Коментиран от #12

  • 8 Димо СB 000....

    12 11 Отговор
    Евала на Султана
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Батювуту

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "законен":

    Първо, Русия мина на външна търговия с местни валути с 12 държави, сред които е Китай, Индия, Турция, Иран!
    Можеш ли да си представиш какво означава това? Не се използва даже swift системата.
    Въпроса не е само нефт и газ! Само Китай строи 20 атомни станции с руснаците. А сега си представи износа на гориво за тези атомни станции! Освен това Русия строи атомни станции и в Индия, Иран и започва и в Турция.
    Второ, не е важно дали са полувината световни ресурси, но не се притеснявай и не се напъвай! Ще стигне и това което има. А за обезценката, краварите направиха всичко възможно да сринат цените на енергоносителите и металите, но от това страдат не само руските, но и американските фирми, които имат находища на метали и енергоносители! Така, че това е нож с две остриета! А за сметка на количеството, изнасяно за Китай, Индия и Турция, пак си оправят математиката.
    А третото е най-интересното! Кредиторите! Това е най-големият проблем, защото тях вече ги гонят! По простата причина, че вече необходимостта от кредити все повече и повече намалява! А това е голям проблем за кредиторите!
    Много се съмнявам дали си понякога или не понякога, но това, което говориш беше преди и вече много неща се промениха и продължават да се променят!

    Коментиран от #13

  • 11 Мазен фес

    8 9 Отговор
    Навират се между шамарите.накрая ще изядат един много голям шамар!Познайте от кой
  • 12 Петя

    10 8 Отговор

    До коментар #7 от "Атанас":

    ЕрдоОоо БраВоОоо !!!
  • 13 Батювуту

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Батювуту":

    В последното изречение на коментара ми под номер 10 , думата "понякога" да се чете "понял".
  • 14 Добро утро

    5 1 Отговор
    "Турската армия може да влезе в Сирия"
    Че те не бяха ли влезли от преди, веднага след споразумението в Сочи?
  • 15 Севар

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    Ще ядете май пак оня Големия с Българските земи .
  • 16 empire strikes back

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "законен":

    Шшш законния, на ква дрога си ве брат, тряя да е много яка.......от САЩ вече нищо не зависи в Сирия, даже оня дебелия жълтур от С. К. ги напрай на 5 стинки, станаха смешни и жалки пред целия свят. Сега Путя ще пусне турците да опляскат кюрдите, дето са американски протежета в източна Сирия и все още играят по свирката на САЩ. И турците ще са доволни че ще смачкат кюрдите, и Путин ще е доволен че няма да има подкрепяни от САЩ терористи, Иран ще ударят и те едно рамо и крава бойс ще търчат с пълни памперси да се спасяват.
  • 17 Китариста

    4 1 Отговор
    Според мен много скоро Султан ефендията ще влезе в африн. Путин му каза до къде да влезе. В сирия и ирак нещата са разпределени вече. Времето ще покаже че съм прав .
Новини по държави: