12 Декември, 2017 14:16 2 043 1

Атентаторът в Ню Йорк използвал „аматьорска“ бомба

  • ню йорк-
  • сащ-
  • бомба-
  • аматьорска-
  • гара-
  • взрив-
  • сащ-
  • акайед уллах

27-годишен мъж от Бангладеш стои зад нападението

Атентаторът в Ню Йорк използвал „аматьорска“ бомба - 1
Снимка: БТА/ AP

При атаката в понеделник в Ню Йорк е било използвано оръжие на „аматьорско ниво“. Това заяви губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от „Скай нюз“.

27-годишният Акайед Уллах беше ранен и по-късно арестуван. За щастие беше предотвратена голяма трагедия на гарата в американския метрополис. Службите посочиха, че терористът се е движел със самоделно направена бомба.

Взривното устройство е било на аматьорско ниво, а технически дефект е спасил града от жертви. Трима души бяха ранени при непланирания взрив, като нараняванията им не са животозастрашаващи, посочват местните служби.

Според полицията бомбата се е взривила преждевременно. Терористът е планирал да я детонира на по-оживено място, за да нанесе колкото е възможно повече щети. Веднага след експлозията разследващите обявиха, че става въпрос за терористично нападение, а не за инцидент.

Акайед Уллах, който пострада при взрива, беше арестуван по-късно. Разследването по случая продължава. Заради атаката президентът Доналд Тръмп призова за спешни реформи в имиграционната система. 27-годишният мъж е роден в Бангладеш. Пристигнал е на американска земя преди седем години със зелена карта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Мишо

    3 6 Отговор
    споко кравария кат додат рашките сичко ше е ток и жица
    и кога требе и както треба ще си гърми
    и ужаса ще си е уджас
    и нема да има нужда да лекувате ранени нито да броите трупове
    то нужда ще има де ,ама нема има кой да брои