Last news in Fakti

13 Декември, 2017 10:55 1 543 23

Турция: Източен Ерусалим да се признае за палестинска столица

  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • израел-
  • ерусалим-
  • палестина-
  • столица

В Турция се провежда среща на Организацията за ислямско сътрудничество

Светът трябва да признае Източен Ерусалим за столица на Палестина. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу на форума на Организацията за ислямско сътрудничество, съобщи „Дейли Сабах“.

„На първо място, Палестина трябва да бъде призната от всички други държави. Всички ние трябва да се стремим към това“, заяви турският дипломат на откриването на форума, на който акцент ще е Ерусалим.

Наскоро американският президент Доналд Тръмп призна града за столица на Израел, което възпламени мюсюлманския свят. Думите на държавния глава бяха остро разкритикувани, а палестинската организация „Хамас“ обяви началото на третата интифада.

„Трябва да насърчим другите страни да признаят палестинска държава въз основа на границите от 1967 година и със столица Източен Ерусалим“, заяви Мевлют Чавушоглу. Турция свика извънредната среща в Истанбул по инициатива на президента Реджеп Ердоган след решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Раза

    15 12 Отговор
    Поле източна Анкара за Кюрдска :)
  • 2 МММ

    13 11 Отговор
    А, Константинопол /Истанбул/ на Италия. Преди него Византион на Гърция и в един период Цариград на България. Вън ислямските окупатори.
  • 3 РТШ

    8 12 Отговор
    Тези ислямисти наистина ли си вярват ? Щом Израел каже, че ще е тяхна столица то така ще е, колкото да рипат. Израел са силни и много добре въоръжени, а и САЩ няма да ги оставят и ако трябва ще скочат на целия ислямски свят. Турците май забравиха как израелците се качиха на техния кораб и ги масажираха, а. Мюсюлманите вероятно разчитат на количество, но в днешния свят това не е гарант за успех в едни военни действия. С днешните съвременни оръжия и един град държава може да надвие в пъти по многочислен противник.

    Коментиран от #4

  • 4 Хасан

    6 12 Отговор

    До коментар #3 от "РТШ":

    Израелците са силни но мюсюлманите имат едно оръжие ..пиш..ки ,семейни ценности и традиции....евреите правят по едно дете мюсюлманите по десет...така че раноиои късно ще им се смени генотипа на подлите евреи

    Коментиран от #7, #14

  • 5 касапина

    8 9 Отговор
    Този път Израел трябва потопи турски кораб, от време на време на мюсюлите трябва да им се припомня къде им е мястото.
  • 6 Хасан

    5 8 Отговор
    Ти вместо за евреите помисли за себе си...ей го тая година населението на един град изчезна 50 хиляди,а населението на два града се изселиха 100хиляди...догодина още два града ще емигрират в Канада...ще заселят България с емигранти
  • 7 РТШ

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ех хасанчо, хасанчо пак не си разбрал нищо. И, какво ще правят с тези пиш..ки, с които явно толкова много се гордееш? Знаеш ли къде ще им ги наврат тези пиш..ки? Е ха досети се сам. Както и в предния си пост съм написал в днешно време не е важна числеността. Това, че вие мюсюлманите се въдите като хлебарки няма да ви помогне. Просто повече трупове ще има това е. По твоята логика Китай като са 2 милиарда могат да смачкат всеки. Да, те могат да се справят с доста държави, но не защото са многочислени, а защото имат акъл и поради това са доста добре въоръжени, а не като мюсюлманите да разчитат само на своите пиш..ки и от там численост. Капиш ? Израел могат да заличат любимците ти, но до сега не са имали интерес от това. И бъди сигурен, че руснаците, с които сега правите дослук няма да ви помогнат. А относно пиш..ките, защо мислиш, че европейците не могат да имат по 15-20 деца? Могат, но са отговорни хора и правят толкова, колкото е нужно и после им осигуряват добър старт в живота, за да могат да се реализират, а не като твоите мюсюлмани да правят деца и после да ги захвърлят, като циганите / ромите / да ги оставят сами да се оправят и което оцелее оцелее. Деца се правят преди всичко с акъл от горната глава хасанчо, а не с пиш..ки.

    Коментиран от #9, #11, #12, #20

  • 8 Хасан

    4 6 Отговор
    Европейците имат акъл,много са цивилиззовани ,развити и за това са избили толкова много хора по света ..Африка,Европа,Азия..колонии,робство,атомни бомби,оръжия за масрво унищожаване,химически бомби,вируси,епидемии,замърсяване на околната среда,унищожаване на джунглата ..всичко това е благодарение на тоя «ум»...а това че «глупавите » останали народи живеят в синхрон с природата е тяхна вина

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 касапина

    5 5 Отговор
    ПОГЛЕДНЕТЕ ТОЯ НА СНИМКАТА И КАЖЕТЕ НА КАКВО ВИ ПРИЛИЧА

    Коментиран от #21

  • 11 Хасан е от СТОЛЮПИНОВО

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "РТШ":

    Много добре много 100 харесвания само от мен ,
    Мюсюлманите са Фанатичен Нискообразован Лесноконтролируем народ и нищо повече точка...
  • 12 касапина

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "РТШ":

    А относно п...те с които се гордеете, кажете на едно бутало като му махнеш сегментите какво става, само блъска а няма компресия Затова навремето и сега, бая кадъни се натискат да видят на живо бутало със сегменти.

    Коментиран от #15, #23

  • 13 касапина

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Те и твоите хора са изтребили само заради различната вяра не е по малко хора даже и от хитлер Арменци Българи Сърби и тн
  • 14 Бай хой

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Асане много бъркаш. Евреите наистина правят по десетина деца.
    А мюслитата не стават за нищо. Един на хиляда има пари и си лупува по няколко жени от които има по едно дете. Останалите се чифтосвате с магарета, кози и камили. Какъв прираст очакваш? Плюс това органите ви са осакатени по религиозни причини, както преди много много векове.
  • 15 РТШ

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "касапина":

    Ами то и техните кадъни вече разбират от хубавото и за това се натискат да видят на живо бутало със сегменти. Иначе без сегменти мюслитата издишат отвсякъде. Те си мислят, че секса е да блъскаш жената като животно, да я напълниш и тя само да ражда като на конвейр. Те използват жените си само за разплод. Мюсюлманина не може да прави любов, защото не знае какво е това и как се прави. За него има само животински секс. И после нека да ми разправят, че в тях нямало нищо животинско, а тези първични животински инстинкти, какво са ? Те и животните по същия начин правят секс само за да се размножават. И, каква е разликата между животните и мюсюлманите, че аз нещо не я намирам. Приликата е ясна, но мога да изтъкна още един довод в минус на мюсюлманите. Животните са по-добри от тях, защото те убиват само, за да се нахранят, а мюсюлманите са варвари и убиват едва ли знаят точно поради, каква причина. За това оправдавам животните, но не и мюсюлманите.
  • 16 Хасан

    3 7 Отговор
    Само крадливите ги убиваха...те нападаха конвои,конаци,чорбаджии,банки....Виж тоя дипломат на снимката и виж Бойко в Европа с ръце в джоба и ехидна усмвка...
  • 17 Милчо

    5 5 Отговор
    След това да се признае източна анкара за кюрдска и балканската част на курция да се присъедини към БЪЛГАРИЯ , както си е редно и справедливо .
  • 18 До хасан

    4 4 Отговор
    Тръгнал да сравнява Бойко със тоя мазен пъпеш.смях смях.бойко е симпатяга спортист човек има черен пояс по бойни изкуства .А тоз един мазен зализан мустак ха ха ха
  • 19 като гост

    3 1 Отговор
    газ нефт проводи искат турците
    тоест власт и пари
    хич не им пука за палестинците и Йерусалим
  • 20 мето

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "РТШ":

    а ти наистина ли си вярваш че численоста няма значение значи си доста назад със материала или пък си непълнолетен и нямаш си хал хабер ако израел бяха толкова силни със тая злоба към арабите отдавна да бяха ги унищожили ама не го правят а познай защо
  • 21 мето

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "касапина":

    на човек а аджеба ти на какво приличаш много ми е интетесно

    Коментиран от #22

  • 22 касапина

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "мето":

    Не прилича на човек а на примат, а на мен кадъните ми се лепят като на мед познай защо?
  • 23 До Мето и Асана

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "касапина":

    Малоумни хора
Новини по държави: